sissa
2006-01-30, 16:07
det poppar upp mer och mer fullkornsalternativ.
och många här käkar fullkornspasta, fullkornsris osv
jag antar att det är för att det är mer näring i det.
och mer näringsrik mat kan ju inte vara en nackdel(?)
samtidigt så kan det ju för den som äter en vettig kost ( äter allsidigt, äter grönsaker och frukt osv) inte vara så att man lider av nån akut närningsbrist. eller inte ens en icke-akut. som sagt, det borde inte finnas nån nackdel med näringsrika livsmedel, men det betyder ju inte att man inte kan ha en utmärkt kost där riset är vitt och pastan är ljus (därför att övrig kost står för fibrer, vitaminer och mineraler) eller?
sen tänker jag att det också beror på att om man lätt överäter, och är överviktig så blir det att man äter mindre om man väljer fullkornsvarianten, vilket ju är bra om man vill gå ner i vikt.
det ena behöver inte utesluta det andra, man måste inte äta ljust bröd eller grovt bröd, vitt ris eller råris, man kan äta av båda, men jag bara funderade lite...
och många här käkar fullkornspasta, fullkornsris osv
jag antar att det är för att det är mer näring i det.
och mer näringsrik mat kan ju inte vara en nackdel(?)
samtidigt så kan det ju för den som äter en vettig kost ( äter allsidigt, äter grönsaker och frukt osv) inte vara så att man lider av nån akut närningsbrist. eller inte ens en icke-akut. som sagt, det borde inte finnas nån nackdel med näringsrika livsmedel, men det betyder ju inte att man inte kan ha en utmärkt kost där riset är vitt och pastan är ljus (därför att övrig kost står för fibrer, vitaminer och mineraler) eller?
sen tänker jag att det också beror på att om man lätt överäter, och är överviktig så blir det att man äter mindre om man väljer fullkornsvarianten, vilket ju är bra om man vill gå ner i vikt.
det ena behöver inte utesluta det andra, man måste inte äta ljust bröd eller grovt bröd, vitt ris eller råris, man kan äta av båda, men jag bara funderade lite...