handdator

Visa fullständig version : Inlagd sill?


wiggen
2006-01-30, 13:33
Jag börjar tröttna så smått på tonfisk och makrill i tomatsås (oj, förlåt, det där är väl som att svära i kyrkan på det här forumet!).

Men inlagd sill då? Tillsammans med några kokta ägg (bara vitan helst) och lite grönsaker. Hur låter det som middag? (under deff)

Följande värden hittade jag på sill i slv:
Protein : 16,5%
Fett : 18,5%
(Kolhydrater : 0%)

Mycket fett, men är det nyttigt fett som i makrill?

Lagen som siller ligger i består ju av ättika, socker och kryddor - och det är väl inte "farligt"?

/undrande

King Grub
2006-01-30, 14:51
Det är utmärkt fiskfett, ja.

Lagen behöver du nog inte bekymra dig om, ifall du inte tänkt dricka den.

wiggen
2006-01-30, 15:19
Hehe, näh, det hade jag inte tänkt mig.

Bra, därmed har vi ytterligare en "standard-middag" att slänga in lite då och då.

Thankz!

/w

martynj
2006-07-05, 09:49
Hälsovakten ger mig dessa värden på ex. Matjesill:

100g
317 kcal
23g fett
12g kolhydrat
16g protein

Men då måste väl programmet räkna med lagen, och den äter jag ju inte! Eller är det så att sillen "tar upp" lagen och därmed får en socker, salt & ättika "fyllning"?

TylerDurden84
2006-07-05, 10:07
Fisken absorberar lagen, precis som i smörgåsgurka. Så man får räkna med en del socker om man ska käka större mängder.

Absinteh
2006-07-06, 15:38
Tror på durden, annars skulle det ju inte smaka som det gör