handdator

Visa fullständig version : sås till kycklingfileen?


tenzher
2006-01-26, 22:32
någon som har något bra recept/förslag på någon smal sås som passar till riset/kycklingfileerna, nu när det börjar bli deffningsdags?

Max
2006-01-26, 22:51
Curry, kolla efter recept på internet, har inget i huvudet tyvärr.

larre
2006-01-26, 23:38
Färdig beasås, finns i frysdisken.

Brunsås tycker jag också går bra.


Edit:
Nevermind, såg att det var vid deffningsdags nu..

Du får nöja dig med grill/currykrydda.

tenzher
2006-01-26, 23:51
Färdig beasås, finns i frysdisken.

Brunsås tycker jag också går bra.


Edit:
Nevermind, såg att det var vid deffningsdags nu..

Du får nöja dig med grill/currykrydda.


beasås är ju typ det fettaste som finns, rent smör ju, skulle aldrig trycka i mig det :-p

eandersson
2006-01-27, 00:07
En tunn fin Café de paris-sås. Farsan brukar göra den väldigt tunn, men annars vet jag inte om den är så fettfattig, god är den iallafall. Så fram med vatten och späd ut.

tigerofsweden
2006-01-27, 00:12
Efter ett tag blir du så störd i huvudet att du skiter i allt vad sås heter :D Bara trycka sig i skiten, blunda och fantisera om slutresultatet *flex*

tenzher
2006-01-27, 00:19
Efter ett tag blir du så störd i huvudet att du skiter i allt vad sås heter :D Bara trycka sig i skiten, blunda och fantisera om slutresultatet *flex*


mjo är det redan tror jag :-p men tröttnar efter några veckor, blir lite för torrt

hulk h
2006-01-27, 00:49
Lättfil blandat med vitlök/chilli/ketchup/örter/o.s.v

mini
2006-01-27, 09:12
Krydda kesella med grillkrydda, sweet chili eller något annat du gillar.
Sweet chilisås.
Lättdressing, finns ex Ceasardressing 3%.
Tacosås.

GymTT
2006-01-27, 09:22
Man kan göra någon O K currykrydda med kesellan, kan inte receptet dock.

Cinna
2006-01-27, 10:18
Senapskessla passar till det mesta :)
Bara blanda lite kesella, lagon stark senap och varfria kryddor, klart!

mistermr
2006-01-27, 12:09
Gör en sallad och blanda senap och citron med salladen. Ät det till kycklingen då får du både dressing och sallad.

MVH

grisbil3n
2006-01-27, 12:30
Ok, detta är otäckt, tänkte just skapa samma trådjävel hahaha. Bra tips i tråden, en variant jag gillar är creme fraiche, tomatpuré, vitlök och lite kryddor.

gothen
2006-01-27, 13:23
Är det någon som har något tandorisåsrecept med lite kcal? Skulle vilja ha en sås som man kan smeta på kycklingen och sen slänga in kadavret i ugnen så att det blir så där läckert krispigt på ytan. Idéer?

kelk
2006-01-27, 13:55
beasås är ju typ det fettaste som finns, rent smör ju, skulle aldrig trycka i mig det :-p

Finns ju bea baserad på raps!
Alla tiders!

Mental
2006-01-27, 14:32
jag blandar riset med wokgrönsaker, lite sweetchili och soya. nam nam

thebandit
2006-01-27, 16:45
Köp Blå Bands pulver-bearnaisesås, men ge fan att hälla i smör. Smakar likadant (godare tycker jag) ändå.

Isdrake
2006-01-27, 17:03
Om du vill göra en egen lätt sås så tar du vanlig havremjölk (inte den beritikade) och kokar upp med lite mjöl och kryddar med förslagsvis curry. Går alltid hem. ;P

mela
2006-01-27, 17:05
sås? vad är det här? :D

ne men ta kvarg/kesella och smaksätt med valfria kryddor..

jag kör med tortilla dipmixoch vitlök.. dock lite socker i dipmixen

userfriendly
2006-01-27, 17:50
salsa sås.... typ tomater bara ju men ändå gott :)

tigerofsweden
2006-01-27, 18:14
Willys krossade tomater smaksatta med chili :eating:

Wikner
2006-01-28, 13:17
Köp en kall sås, gärna stark så du nästan inte behöver någon mängd.

Liten Men Fet
2006-01-28, 18:36
3 dl vispgrädde som man sjuder tjock med konjak eller sherry i, lite kryddor, salt peppar.. Går inte att misslyckas med så HIMMELSKT gott.
Sen pressad potatis som verkligen suger upp såsen riktigt bra, mmmmmm. Porr.

:eating:

mela
2006-01-28, 18:40
3 dl vispgrädde som man sjuder tjock med konjak eller sherry i, lite kryddor, salt peppar.. Går inte att misslyckas med så HIMMELSKT gott.
Sen pressad potatis som verkligen suger upp såsen riktigt bra, mmmmmm. Porr.

:eating:

Under deff? *screwy*

ArooN
2006-01-28, 23:59
Gjorde denna idag:

Currysås:
0,5 st gul lök(ar)

0,5 st äpple(n), gröna

0,5 st rapsolja

1 msk curry

1 st hönsbuljongtärning(ar)

1 tsk fruktsocker (hade jag inget, och jag lever än)

2 dl laga lätt (detta behövs inte)

1 dl vatten

1 msk maizena, ljus redning

1. Fräs lök och äpple i oljan i en kastrull. Strö över curry. Fräs ytterligare någon minut. Smula i buljongtärningarna, strö över fruktsocker och häll över vattnet. Låt koka några minuter. Mixa såsen med mixerstav. Red eventuellt av med maizenaredning om den känns för tunn.
Stulen ifrån (http://www.tasteline.com/default.ns?strItemID=showRecipe&lngRID=5568)
Jag tycker denna sås var brutalt god!
Är väl ganska nyttig dessutom, om man hoppar Laga Lätt/Grädden.

andreas

WinternetAlm
2006-01-29, 00:35
BeaSås ! Beasås ! Beasås !! :)

hmm , kanske inte det bästa under deffen men ändå asa gött !=)

BeaSås ! Beasås ! Beasås !! :)

OggeP
2006-01-29, 09:36
Mini creme fraiche. sweet chili, cayennepeppar, citron och lite salt.

Yankeee
2006-01-29, 10:20
Häll en skvätt rapsolja i stekpannan, i med curry efter smak, smula en ner grönsaksbuljongtärning. Värm upp så att det löser sig, i med 1 dl vatten, rör om. När det är varmt, i med det kokta riset och rör om. Stek någon / några minuter :thumbup:

grisbil3n
2006-02-06, 00:21
Krydda kesella med grillkrydda, sweet chili eller något annat du gillar.
Sweet chilisås.
Lättdressing, finns ex Ceasardressing 3%.
Tacosås.

Har inte hittat nån 3%, är det socker i den btw?

Pelle2
2006-02-11, 13:47
Kasella Light och salsasås (hot) :D

Frustrator
2006-02-11, 14:02
Aroon, om du skippar laga lätten, häller du i mjölk eller struntar du bara i den totalt?

Topworker
2006-02-11, 20:39
Någon som har ett bra recept om man nu vill blanda såsen tillsammans med kycklingen? en gryta sås. Många saker kan ju inte hettas upp...

Inte curry då, har ätit kycklingfile typ 4 dagar/v i 4-5 år!
Måste ha variation!!!

ok...ibland blir det fläskfile.....

sissa
2006-02-11, 21:18
Någon som har ett bra recept om man nu vill blanda såsen tillsammans med kycklingen? en gryta sås. Många saker kan ju inte hettas upp...

Inte curry då, har ätit kycklingfile typ 4 dagar/v i 4-5 år!
Måste ha variation!!!

ok...ibland blir det fläskfile.....



stek fileerna på både sidor i stekpanna.
de behöver dock ej bli genomstekta.
häll på vatten. smula ner buljong eller häll i lite fond.
pressa ner lite citron och/eller rivet citronskal
klicka ner lite creme fraiche
salta ( eller inte, beror på mkt sälta från buljongen som finns i) och peppra
hackad färsk persilja
samal oelek, eller färsk chili

lägg på ett lock, sänk värmen och låt kycklingen småkoka tills den blir klar

är såsen för tjock häll på lite vatten
är den för rinnig, låt den småkoka lite utan lock eller häll i lite redning på mjöl blandat med vatten

Kary
2006-02-11, 22:17
Gör en hemmagjord tsatsikisås på avrunnen joghurt, riven gurka, vitlök och salt och ev peppar. Eller hummus är också gott.