Visa fullständig version : sås till kycklingfileen?
någon som har något bra recept/förslag på någon smal sås som passar till riset/kycklingfileerna, nu när det börjar bli deffningsdags?
Curry, kolla efter recept på internet, har inget i huvudet tyvärr.
Färdig beasås, finns i frysdisken.
Brunsås tycker jag också går bra.
Edit:
Nevermind, såg att det var vid deffningsdags nu..
Du får nöja dig med grill/currykrydda.
Färdig beasås, finns i frysdisken.
Brunsås tycker jag också går bra.
Edit:
Nevermind, såg att det var vid deffningsdags nu..
Du får nöja dig med grill/currykrydda.
beasås är ju typ det fettaste som finns, rent smör ju, skulle aldrig trycka i mig det :-p
eandersson
2006-01-27, 00:07
En tunn fin Café de paris-sås. Farsan brukar göra den väldigt tunn, men annars vet jag inte om den är så fettfattig, god är den iallafall. Så fram med vatten och späd ut.
tigerofsweden
2006-01-27, 00:12
Efter ett tag blir du så störd i huvudet att du skiter i allt vad sås heter :D Bara trycka sig i skiten, blunda och fantisera om slutresultatet *flex*
Efter ett tag blir du så störd i huvudet att du skiter i allt vad sås heter :D Bara trycka sig i skiten, blunda och fantisera om slutresultatet *flex*
mjo är det redan tror jag :-p men tröttnar efter några veckor, blir lite för torrt
Lättfil blandat med vitlök/chilli/ketchup/örter/o.s.v
Krydda kesella med grillkrydda, sweet chili eller något annat du gillar.
Sweet chilisås.
Lättdressing, finns ex Ceasardressing 3%.
Tacosås.
Man kan göra någon O K currykrydda med kesellan, kan inte receptet dock.
Senapskessla passar till det mesta :)
Bara blanda lite kesella, lagon stark senap och varfria kryddor, klart!
mistermr
2006-01-27, 12:09
Gör en sallad och blanda senap och citron med salladen. Ät det till kycklingen då får du både dressing och sallad.
MVH
grisbil3n
2006-01-27, 12:30
Ok, detta är otäckt, tänkte just skapa samma trådjävel hahaha. Bra tips i tråden, en variant jag gillar är creme fraiche, tomatpuré, vitlök och lite kryddor.
Är det någon som har något tandorisåsrecept med lite kcal? Skulle vilja ha en sås som man kan smeta på kycklingen och sen slänga in kadavret i ugnen så att det blir så där läckert krispigt på ytan. Idéer?
beasås är ju typ det fettaste som finns, rent smör ju, skulle aldrig trycka i mig det :-p
Finns ju bea baserad på raps!
Alla tiders!
jag blandar riset med wokgrönsaker, lite sweetchili och soya. nam nam
thebandit
2006-01-27, 16:45
Köp Blå Bands pulver-bearnaisesås, men ge fan att hälla i smör. Smakar likadant (godare tycker jag) ändå.
Om du vill göra en egen lätt sås så tar du vanlig havremjölk (inte den beritikade) och kokar upp med lite mjöl och kryddar med förslagsvis curry. Går alltid hem. ;P
sås? vad är det här? :D
ne men ta kvarg/kesella och smaksätt med valfria kryddor..
jag kör med tortilla dipmixoch vitlök.. dock lite socker i dipmixen
userfriendly
2006-01-27, 17:50
salsa sås.... typ tomater bara ju men ändå gott :)
tigerofsweden
2006-01-27, 18:14
Willys krossade tomater smaksatta med chili :eating:
Köp en kall sås, gärna stark så du nästan inte behöver någon mängd.
Liten Men Fet
2006-01-28, 18:36
3 dl vispgrädde som man sjuder tjock med konjak eller sherry i, lite kryddor, salt peppar.. Går inte att misslyckas med så HIMMELSKT gott.
Sen pressad potatis som verkligen suger upp såsen riktigt bra, mmmmmm. Porr.
:eating:
3 dl vispgrädde som man sjuder tjock med konjak eller sherry i, lite kryddor, salt peppar.. Går inte att misslyckas med så HIMMELSKT gott.
Sen pressad potatis som verkligen suger upp såsen riktigt bra, mmmmmm. Porr.
:eating:
Under deff? *screwy*
Gjorde denna idag:
Currysås:
0,5 st gul lök(ar)
0,5 st äpple(n), gröna
0,5 st rapsolja
1 msk curry
1 st hönsbuljongtärning(ar)
1 tsk fruktsocker (hade jag inget, och jag lever än)
2 dl laga lätt (detta behövs inte)
1 dl vatten
1 msk maizena, ljus redning
1. Fräs lök och äpple i oljan i en kastrull. Strö över curry. Fräs ytterligare någon minut. Smula i buljongtärningarna, strö över fruktsocker och häll över vattnet. Låt koka några minuter. Mixa såsen med mixerstav. Red eventuellt av med maizenaredning om den känns för tunn.
Stulen ifrån (http://www.tasteline.com/default.ns?strItemID=showRecipe&lngRID=5568)
Jag tycker denna sås var brutalt god!
Är väl ganska nyttig dessutom, om man hoppar Laga Lätt/Grädden.
andreas
WinternetAlm
2006-01-29, 00:35
BeaSås ! Beasås ! Beasås !! :)
hmm , kanske inte det bästa under deffen men ändå asa gött !=)
BeaSås ! Beasås ! Beasås !! :)
Mini creme fraiche. sweet chili, cayennepeppar, citron och lite salt.
Häll en skvätt rapsolja i stekpannan, i med curry efter smak, smula en ner grönsaksbuljongtärning. Värm upp så att det löser sig, i med 1 dl vatten, rör om. När det är varmt, i med det kokta riset och rör om. Stek någon / några minuter :thumbup:
grisbil3n
2006-02-06, 00:21
Krydda kesella med grillkrydda, sweet chili eller något annat du gillar.
Sweet chilisås.
Lättdressing, finns ex Ceasardressing 3%.
Tacosås.
Har inte hittat nån 3%, är det socker i den btw?
Kasella Light och salsasås (hot) :D
Frustrator
2006-02-11, 14:02
Aroon, om du skippar laga lätten, häller du i mjölk eller struntar du bara i den totalt?
Topworker
2006-02-11, 20:39
Någon som har ett bra recept om man nu vill blanda såsen tillsammans med kycklingen? en gryta sås. Många saker kan ju inte hettas upp...
Inte curry då, har ätit kycklingfile typ 4 dagar/v i 4-5 år!
Måste ha variation!!!
ok...ibland blir det fläskfile.....
Någon som har ett bra recept om man nu vill blanda såsen tillsammans med kycklingen? en gryta sås. Många saker kan ju inte hettas upp...
Inte curry då, har ätit kycklingfile typ 4 dagar/v i 4-5 år!
Måste ha variation!!!
ok...ibland blir det fläskfile.....
stek fileerna på både sidor i stekpanna.
de behöver dock ej bli genomstekta.
häll på vatten. smula ner buljong eller häll i lite fond.
pressa ner lite citron och/eller rivet citronskal
klicka ner lite creme fraiche
salta ( eller inte, beror på mkt sälta från buljongen som finns i) och peppra
hackad färsk persilja
samal oelek, eller färsk chili
lägg på ett lock, sänk värmen och låt kycklingen småkoka tills den blir klar
är såsen för tjock häll på lite vatten
är den för rinnig, låt den småkoka lite utan lock eller häll i lite redning på mjöl blandat med vatten
Gör en hemmagjord tsatsikisås på avrunnen joghurt, riven gurka, vitlök och salt och ev peppar. Eller hummus är också gott.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.