handdator

Visa fullständig version : Hjälp mig att välja ut rätt kost!


romix
2006-01-18, 20:32
Ska deffa lite, ska gå ner från 86 till 80kg och vill inte förlora allt för mycket kraft.

Vad har har förstått efter en del läsning här så är kokt mat såsom potatis och fisk är att rekommenderat, även mycket grönsaker och måste dra ner på stekt och fet mat, som pommes tex. Kykling då? Bättre kokt än stekt eller ingen alls?

Det jag skulle vilja veta vad mer jag ska käka för att inte gå upp i vikt? Tips på saker att äta + saker att tillaga är av all intresse!


Mycket tacksam för övriga svar och åsikter!

mini
2006-01-18, 20:40
Jag rekommenderar att du läser den här tråden: http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=60573 och den här: http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=26881

sissa
2006-01-18, 20:48
har ingen erfarenhet av att medvetet gå ner i vikt, men jag hade först tittat på hur jag äter nu. äter jag mkt onyttigheter,godis osv så kan jag ju göra en justering där, begränsa godisätande och se om det gör nån skillnad.


sen får man väl kika på träningen också. går det att öka på konditionspassen? om det går så kan ju göra det

(äta mindre och/eller förbruka mer är ju liksom det man har att jobba med)


det är klart att det finns mer eller mindre nyttig mat, men man kan inte tala om "mat man inte går upp eller ner i vikt av"
jag har def. inte ätit så nyttig mat alltid, har dock inte gått upp ett gram för det. (därför att jag varit liten i maten)


läs deffguiden som mini länkat till