Visa fullständig version : Koka gröt i micro utan vulkanutbrott
När jag kokar havregrynsgröt i micron kör jag på 2 dl vatten, 1 dl havregryn och lite salt. Jag rör runt och kör två minuter på 750W.
Problemet är att gröten ofta kokar och får små vulkanutbrott vilket är vansinnigt frustrerande. *cry*
Går detta att undvika?
(dagens I-lansproblem? :D )
haha fy fan vad jag känner igen mig! hatat att städa upp efter sig ockås på morronen, o sen "gror de in" tills senare på dagen. Borde egentligen gå att lösa genom att köra på lägre wattnivå eller helt enkelt ställa in ett till glas vatten i micron för att som avbelasta gröten om de nu funkar! Kör dock min gröt i kastrull numera, känns mindre "nukat" då.
tror annars ett bredare kärl är den enda lösningen, men ja, skitstörigt.
Fredrik_S
2006-01-17, 01:08
Det går ju att göra torrare gröt som jag, men det är också en smaksak. Min gröt går nästan å vända uppoch ner utan att den trillar ur, en sådan gröt kokar inte över och tar knappa 2 min i min mikro.
grisbil3n
2006-01-17, 05:09
tror annars ett bredare kärl är den enda lösningen, men ja, skitstörigt.
Precis, kör skiten i en fet skål. Men jag har aldrig upplevt att det har kokat över när jag använt vanlig tallrik, och då har skiten varit breddfylld. Mystiskt...
Rör om i gröten efter en minut så löser det sig.
Fettecke
2006-01-17, 21:42
Jag häller i drygt 1.80dl vatten på 1dl gryn, så håller den sig skitbra... kör min drygt 1.20 minuter också... iaf på jobbets micro... har inte misslyckats än på 2 månader....
Den blandar ändå ut sig när man häller i den viktiga mjölken ;)
internethjälten
2006-01-17, 22:11
sänkt effekten, bredare bytta, eller rör om ! -problem löst
Finns det inte speciella kärl för microvågsugnar som har lock men släpper ut ånga?
är de inte "optimalt" med lite vulkanutbrott ibland?
;)
GarageVickis
2006-01-18, 22:41
Om du tar en större, bredare tallrik så behöver du aldrig torka ur gröt ur micron igen.. jag har 1 dl havre, 2 dl vatten, lite salt och 2½ min i mircon.. och det kokar aldrig över..
TylerDurden84
2006-01-22, 21:11
Jag kör alltid i stora popcornskålen, då kokar det inte över kan jag lova! 1 dl mald havre + 4 dl vatten och lite salt, kör in den på 7 min, rör om noga efter 4 min. ställer in den i kylen under natten. På morgonen är det en stor härlig jello-liknande gröt som smakar mannagrynsgröt då havregrynen är malda. Man kan värma upp den igen i nån minut om man känner för det. Mätt blir man på den då den fyller magsäcken bättre än med tex 1,5 dl vatten. Gröt kan svälla och stelna mer än man tror har jag märkt!
Mitt tips blir att sänk effekten osså kör du längre. Jag gör precis samma mängd gröt som du på varje morgon. Jag brukar dra ner effekten till 500W och köra 3 och en halv minut. Det kokar fasiken aldrig över då, oavsett tallrik och ugn (har i testat olika). Ibland kör jag även rågflingegröt i mikron. Det funkar också fint faktsikt, men man får köra lite längre, 5 min ungefär.
Exakt varför skulle gröten vara mera nukad i mikron? Mikrovågorna är har inget med nåt dirket radiaktivt att göra, eller vänta strömen kan ju iofs komma från ett kärnkraftverk men det är ju skitsamma eftersom den lär göra det även om man kör på spisen...
Trodde inte tråden skulle väcka sånt här intresse!
Känner mig därför tvingad att meddela resultatet:
bredare kärl löste mitt problem.
TylerDurden84 s knep lät onekligen intressant! *flex*
TylerDurden84
2006-01-22, 23:22
TylerDurden84 s knep lät onekligen intressant! *flex*
Det har vart min frukost i 1 år nu och jag ser fortfarande lika mycket emot att gå upp i arla morgonstund å käka frukost nu, som för 1 år sen!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.