handdator

Visa fullständig version : kvarg frågor


keffat_liv
2006-01-16, 17:30
Vad kostar kvarg egentligen?

Hur mkt protein är där per 100 g? ca..

Innehåller det kalcium?

Shent
2006-01-16, 17:33
Vad kostar kvarg egentligen?

Hur mkt protein är där per 100 g? ca..

Innehåller det kalcium?

Det här har väl varit uppe flera ggr? :)

Vilket fall som helst...

Kesella light 1 % per 100 gram

Kcal 75
fett 1 g
kolisar 3,5 g
protte 13 g

Stod inget om kalcium...

Hur mycket av det som är EAA vet jag dock ej. Kanske 50%?

keffat_liv
2006-01-16, 17:35
har det säkert, men jag träna kondition i dag så måste vila idag = orka söka.

Pris då?

Gradde
2006-01-16, 17:37
En tia för 250g typ?

keffat_liv
2006-01-16, 17:39
En tia för 250g typ?

aight, thx.

Shent
2006-01-16, 17:44
har det säkert, men jag träna kondition i dag så måste vila idag = orka söka.

Pris då?

sorry, glömde. 9.90 kostar en burk på ica iaf.

bass
2006-01-16, 17:47
6 kr för 500 gram på Lidl. ;)

King Grub
2006-01-16, 17:49
Arlas Lättkesella innehåller runt 110 mg kalcium/100 g, så alltför långt därifrån lär det inte vara.

Shent
2006-01-16, 17:53
6 kr för 500 gram på Lidl. ;)

Jösses, nästan en tredjedel av kesellans pris. Hmmm, fyller de ut den med nåt tro? :D

MUGEN
2006-01-16, 18:25
Jösses, nästan en tredjedel av kesellans pris. Hmmm, fyller de ut den med nåt tro? :D

mer protein, innehåller endast 0,2% fett.. eller något i den stilen, prismässigt är Milbona´s kvarg på Lidl överlägsen den som tillverkas av Arla och säljs på ica, coop etc. smakmässigt är dom så gott som identiska.

mela
2006-01-16, 18:27
mer protein, innehåller endast 0,2% fett.. eller något i den stilen, prismässigt är Milbona´s kvarg på Lidl överlägsen den som tillverkas av Arla och säljs på ica, coop etc. smakmässigt är dom så gott som identiska.

lidls kvarg har inte lika mjuk konsistens som arlas, men arlas ärmycket strävare..

Helena B
2006-01-16, 18:34
När vi ändå snackar om kvarg. Är det någon mer som får ont i magen (magknip) av kvarg?

Shent
2006-01-16, 18:39
När vi ändå snackar om kvarg. Är det någon mer som får ont i magen (magknip) av kvarg?

Nej, inte alls men jag har iof bara ätit arlas och mängden har aldrig överstigit 250 gram per måltid.

Max
2006-01-16, 22:29
När vi ändå snackar om kvarg. Är det någon mer som får ont i magen (magknip) av kvarg?
Jo, om jag inte blandar ut den med fil eller mjölk och äter det tillsammans med müsli eller nåt sånt. Sen brukar halsont komma som ett brev på posten också så jag brukar undvika att äta enorma mängder kvarg, några paket i veckan blir det ungefär och sällan mer än halva i taget (250 g).

igelkotten
2006-01-16, 23:05
När vi ändå snackar om kvarg. Är det någon mer som får ont i magen (magknip) av kvarg?
Testade Kesella för några dagar sen. Tror faktiskt aldrig jag har ätit det innan. Fick ont i magen och den svällde upp som en ballong.

Vet inte om det är laktosen, men det är väl inte så mycket laktos i kesella? Ska nog prova att äta det tillsammans med något, det kanske går bättre. För det är ju gott.

keffat_liv
2006-01-17, 00:21
fyfan, 110g kalcium/100g... Då kan jag skippa den iden om att börja käka kvarg:)

Shent
2006-01-17, 00:28
fyfan, 110g kalcium/100g... Då kan jag skippa den iden om att börja käka kvarg:)

Nu är du bra full. 110 g kaclium är sjukt mycket ;)

110 mg är andra bullar. För övrigt så är inte kalcium direkt farligt i "stora" doser.

Btw, det är 7ggr mer kalcium i ost...

Dagsbehover för en man är ca 800 mg/dag.

kalle_balle
2006-01-17, 12:35
är det fettet som finns i kesellan mättat?

King Grub
2006-01-17, 12:37
SLV har fettsyrefördelningen i sina tabeller. Handlar det om Lättkesella eller mager kvarg är det ju i princip fettfritt, så då är frågan irrelevant.

Pellefant
2006-01-17, 12:58
Tyker LIDL hattar med kvargpirset, kan det vara säsongsberonde på något sätt?

Pellefant
2006-01-17, 13:01
Tyker LIDL hattar med kvargpirset, kan det vara säsongsberonde på något sätt?

Detta skulle ju in i "kvargpriset"-tråden.

Slartibartfast
2006-01-17, 13:17
Har aldrig fått kvarg att smaka ätbart.

Fattar inte folk som käkar det.

Apos78
2006-01-17, 13:36
Blanda med en skvätt fun light så är det fan gött...en massa smaker att variera mellan :)

oksiv1
2006-01-17, 13:42
Har aldrig fått kvarg att smaka ätbart.

Fattar inte folk som käkar det.

250g kesella
50g minimjölk
en skvätt fun light wildberry
:hbang:
Käkar jag som godis :eating:

Snake
2006-01-17, 14:07
Hur smakar det? Jag har fått för mig att det ser ut och smakar som surmjölk som stått framme en veckas tid. *spy*