Pellefant
2006-01-14, 16:57
Partygodis!
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda 4 dl socker, 50 gram smör och 1 dl vatten i en kastrull.
Rör tills det smält samman och låt sedan lagen koka på medelstark värme utan omrörning i fem minuter.
Dra kastrullen från värmen och tillsätt 5 droppar röd karamellfärg. Rör noga och häll sedan upp lagen i en stor skål. Vänd ner 2 liter popcorn(motsvarar 1 dl kärnor) ( hempoppade, mikrade eller färdigköpta går bra) och rör runt så att alla popcorn blir rosa. (Enklare är att hälla lagen över popcornen istället och sedan röra om tycker jag)
Ta bakplåtspapper på en plåt. Sprid ut popcornen på plåten, grädda dem 5 minuter i ugnen eller tills sockret har kristalliserats.
Vänta inte med disken. Sockerlag stelnar på nolltid.
Kan göras i upp till två dagar i förväg om det förvaras i lock med tätsittande lock.
Receptet från en "Mersmak". (Nov. eller Dec-numret)
Jag har testat, de blir jättegoda. :eating:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda 4 dl socker, 50 gram smör och 1 dl vatten i en kastrull.
Rör tills det smält samman och låt sedan lagen koka på medelstark värme utan omrörning i fem minuter.
Dra kastrullen från värmen och tillsätt 5 droppar röd karamellfärg. Rör noga och häll sedan upp lagen i en stor skål. Vänd ner 2 liter popcorn(motsvarar 1 dl kärnor) ( hempoppade, mikrade eller färdigköpta går bra) och rör runt så att alla popcorn blir rosa. (Enklare är att hälla lagen över popcornen istället och sedan röra om tycker jag)
Ta bakplåtspapper på en plåt. Sprid ut popcornen på plåten, grädda dem 5 minuter i ugnen eller tills sockret har kristalliserats.
Vänta inte med disken. Sockerlag stelnar på nolltid.
Kan göras i upp till två dagar i förväg om det förvaras i lock med tätsittande lock.
Receptet från en "Mersmak". (Nov. eller Dec-numret)
Jag har testat, de blir jättegoda. :eating: