handdator

Visa fullständig version : Gräddbollar och skumraketer


Skrollovicz
2006-01-14, 12:30
topic, de är gjorda av "hönsäggvita". Innebär detta att de innehåller mycket protein då? De är goda iaf..

King Grub
2006-01-14, 12:32
När du säger "gjorda av", hur stor del handlar det om? Är dom fyllda med vispad äggvita är det klart att det kan bli en del protein, men är det mycket viktmässigt?

Skrollovicz
2006-01-14, 12:39
När du säger "gjorda av", hur stor del handlar det om? Är dom fyllda med vispad äggvita är det klart att det kan bli en del protein, men är det mycket viktmässigt?

Ja det är mycket. De består endast av äggvite-skum (äggvita står först bland ingredienserna) och sammanlagt väger de 115 gram... hur mkt protein blir detta tror du?
(Innehåller visserligen också socker och kokosflingor osv..)

maRRtin
2006-01-14, 15:35
Det måste ju vara det optimala proteintillskottet, verkligen :D

Maränger chokladdoppade 100g
Protein: 3,17g
Kolhydrater: 91,02g

mini_Arnold
2006-01-14, 15:37
Haha, så ägd. Men vafan det kan ätas ändå... :thumbup:

maRRtin
2006-01-14, 15:40
Hittade det här:

Skumraket Delicato:
Energi/kcal: 415
Energi/kJ: 1737
Kolhydrat /g: 47
Fett /g : 24
Protein/g: 3,4

http://www.delicato.se/index.asp?HID=2&SID=4&UnderMenyNr=2

Sverker
2006-01-14, 15:59
Hittade det här:

Skumraket Delicato:
Energi/kcal: 415
Energi/kJ: 1737
Kolhydrat /g: 47
Fett /g : 24
Protein/g: 3,4

http://www.delicato.se/index.asp?HID=2&SID=4&UnderMenyNr=2

Kalorierna kommer från chokladöverdraget :D

Juliette
2006-01-14, 16:30
Kalorierna kommer från chokladöverdraget :D
Och kanske från sockret?
Man borde kunna göra såna själv av äggvita, sötningsmedel och lite 70% choklad som överdrag..
Men hur? nån som provat? (Och har ett bra recept?)

Sverker
2006-01-14, 16:34
Jag såg att raketen innehöll 24 % fett. Skummet innehåller inget fett men däremot socker för att få luftblåsorna stabila så att de inte faller ihop.







Samma sak med glass, 50 % luft och 60 % vatten :D

Cerberus
2006-01-14, 18:54
Sverker, har du ätardagar ibland? Vad brukar du äta då? Antar att du inte blir en "Biggest loser"-gris dom dagarna som vissa andra på forumet verkar bli :P

MUGEN
2006-01-14, 20:20
skummad äggvita, föreligger inte då risk för salmonella i skumbollarna, eller behandlas dem på annat sätt än uppvärmning för att ta kål på bakterierna?

Sverker
2006-01-14, 20:41
1. Det är inte mycket äggvita med i raketen.

2. Äggvitan är pastöricerad redan i tillverkningen och levereras utan matförgiftande bakterier.