handdator

Visa fullständig version : hjälp?


pecson
2006-01-13, 19:46
om man har väldigt många röda muskelfibrer ska man då träna med högt repetitionstal för att få så bra effekt av träningen som möjligt eller ska man köra för att stimulera de vita muskelfibrerna?

Pez
2006-01-13, 20:07
Prosit.

pragmatist
2006-01-13, 20:09
Det är en intressant fråga och man kan väl tänka på två olika sätt. Antingen kan man fokusera de snabba fibrer man har och om möjligt försöka konvertera halv-snabba (IIa) till snabba (IIx). Eller så kan man fokusera de lite långsammare fibrerna och försöka få dem att trots allt växa en del, även om deras tillväxtpotential är sämre än de snabba fibrernas. Faran med att fokusera långsamma fibrer är förstås att de snabba lättare konverteras till långsamma än tvärtom.

Om jag ändå skulle ge någon rekommendation skulle jag säga att ja, om du verkligen är långsamfiberdominant så ska du köra mer uthållighetsbetonat - längre set, större arbetsvolym, och betona den negativa (excentriska) delen. Men att du inte ska ignorera tung, explosiv träning helt.

Frustrator
2006-01-13, 22:40
Vad är det som du räknar som "bra effekt", att orka göra något länge? Få större/snyggare muskler? Eller att ta mer viktmässigt?
Om det handlar om att orka med länge så är det bara att köra hög rep. Om du vill få större/starkare muskler så är det bara att köra låg rep med högre belastning. Det kommer få en del av dina muskler att konvertera och det kommer få de muskler du redan har av IIx att växa till sig.

Makkan_M
2006-01-14, 00:48
Redig rubrik tack !!!