handdator

Visa fullständig version : Forumregler - ska läsas av alla!


Jarod
2005-08-06, 23:40
Forumregler - ska läsas av alla!

Kolozzeums forum är avsett för diskussioner rörande träning, kost och kosttillskott samt allmänna diskussioner inom forumets regler (se nedan).
--------------------------
§1. När det gäller narkotika, doping och/eller läkemedelsklassade substanser/preparat är diskussioner om användande och försäljning av dessa förbjudet. Undantag gäller bl.a. koffein, astmamediciner och liknande. Använd sunt förnuft. Moderatorerna har rätt att ta bort tvivelaktiga inlägg utan förklaring. På Kolozzeum tillåter vi ej heller diskussioner som rör så kallade gråzons-preparat - tillskott eller substanser vars syfte är förändringar av hormonproduktionen och/eller ger utslag på dopingtest.


§2. Reklam för andra webbutiker/portaler, spam och liknande typer av säljande reklam är förbjudet. På Kolozzeum diskuterar vi inte heller nerladdning av upphovsrättsskyddat material eller illegal fildelning.


§3. Länkar till och alla typer av reklam för andra butiker som säljer likartade varor som MMSports undanbedes. Kolozzeum ägs av MM Sports och är ett vinstdrivande företag som erbjuder denna tjänst helt gratis till alla som är intresserade av träning.


§4. Alla typer av personpåhopp, hotelser eller kränkande inlägg är förbjudet. Detta inkluderar även nazistiska, rasistiska och likartade inlägg.


§5. Irrelevanta nonsensinlägg som inte har med forumet eller en diskussion att göra kommer att raderas. Dvs folk som skriver något helt ovidkommande mest för att jävlas eller förstöra, sk. Trolling. Upprepningar leder till varning.


§6. När du postar ett inlägg, se då till att du postar det i rätt kategori. En post rörande träning hör inte hemma i ”kost & näring”. Postar du fel av misstag, skicka då ett PM till en moderator, så flyttar vi inlägget åt dig. Ditt inlägg bör även ha en genomtänkt rubrik som speglar innehållet för din frågeställning så att andra medlemmar kan få en bild av trådens innehåll redan genom att läsa titeln.


§7. Moderatorer har rätt att ändra/ta bort inlägg utan förklaring.


§8. Om någon vill fråga eller klaga på att ett inlägg ändrats eller tagits bort ska den personen skicka ett privatmeddelande till någon av moderatorerna istället för att starta en ny tråd om saken! Sådana trådar kommer att raderas och kan leda till varningar.


§9. Kolozzeum förbehåller sig rätten att styra innehållet och/eller radera innehåll/inlägg/diskussioner som ämnar att generera monetär vinst för upphovsmannen.


§10. Inlägg där postaren avser att köpa eller sälja varor eller tjänster är ej tillåtna, oavsett vilka produkter/tjänster det gäller. Vill man annonsera på Kolozzeum kan man kontakta info@kolozzeum.com. Bytes/skänkes/hyres/uthyres annonser är ej heller tillåtna.


§11. Det är ej tillåtet att inneha fler än ett aktivt konto på Kolozzeum. Nya användare tillåts i undantagsfall men forumet ansvarar inte för vad du skriver och vi har varken tid eller möjlighet att radera all din historik från forumet. Tänk alltså efter på förhand innan du skriver.


§12. Om du en gång blivit bannad och startar ett nytt konto kommer även detta konto bannas. Det är alltså inte tillåtet att som bannad medlem komma tillbaka med nytt konto.


§13. Kolozzeum är ingen plats för läxhjälp. Alla trådar som startas om hjälp med en skoluppgift kommer att plockas bort. Undantaget är enkäter och undersökningar där medlemmar ombeds delta. Vill du genomföra en undersökning med medlemmar på Kolozzeum ber vi dig först kontakta oss så att vi kan godkänna detta.


§14. Kolozzeum är ett forum för diskussioner men inte för ensidig propaganda/marknadsföring. Om Staffen bedömer att vissa medlemmar enbart är på forumet för att propagera för en speciell åsikt, religiös övertygelse, politisk uppfattning eller liknande, eller att enbart marknadsföra en diet, blogg eller reklam för en produkt, och därför tror att de kan härja fritt på forumet så tror de fel.

Tycker vi att någon använder Kolozzeum enbart för spridning av en sak kommer den medlemmen att bannas.


--------------------------

Varningar och avstängningar

Kolozzeum tillämpar ett system där överträdelser av medlemsreglerna beivras med en till fem förseelsepoäng, beroende på hur allvarlig moderatorerna anser att överträdelsen är. Når man fem förseelsepoäng blir man avstängd. Avstängningar sker i tre steg, där de två första är temporära, den första på två veckor och den andra på en månad. När varje tidsbaserad avstängning är över, har man kvar sina förseelsepoäng, och ytterligare överträdelser av medlemsreglerna innebär en ny avstängning. Den tredje avstängningen är permanent. Att omregistrera sig med en ny användare under pågående avstängningstid resulterar i en permanent avstängning.

Undantag från förseelsepoäng och tidsbaserade varningar är användare som registrerar sig i reklamsyfte, botar, troll och inlägg som brister i grundläggande respekt för mänskliga rättigheter, oavsett om det rör sig om nationalitet, ras, religion eller sexuell läggning. Sådana användare och inlägg kan resultera i permanent avstängning utan föregående varningar.

Moderatorerna har rätt att ta bort tvivelaktiga inlägg utan förklaring.

Medlem ska efter bästa förmåga bidra till en god stämning på forumet - mobbning och påhopp undanbedes

Poster gjorda i Allmänt-delen av forumet räknas inte in i post-antalet hos en medlem. Detta för att förhindra sk. "post-whores (http://www.urbandictionary.com/define.php?term=post+whore)".

Simon.
2007-04-29, 21:04
Även detta måste läsas av alla (klicka på länken här nedanför):

Uppförande på Kolozzeum:
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=91128