handdator

Visa fullständig version : Smält ost och II


Max
2006-01-10, 22:49
Som bekannt har de flesta mjölkprodukter ett högt II, men undantaget verkar ju vara hårdost, right? Eftersom pizza har ett grymt högt II så undrar jag om smält ost får högre II av någon anledning.
Det har hursomhelst blivit ganska mycket varma mackor med tonfisk/räkor/lök och nån lågfetts ost typ Västan har de senaste veckorna så jag undrar.

King Grub
2006-01-10, 22:52
http://www.ajcn.org/content/vol80/issue5/images/medium/znu0110403860002.gif

Mean (±SEM) incremental changes ({Delta}) in serum insulin in response to equal amounts of carbohydrate from a white-wheat-bread reference meal (x) and test meals of whey ({circ}), milk ({diamondsuit}), cheese ({triangleup}), cod ({square}), gluten-low ({blacktriangleup}), and gluten-high ({blacktriangledown}) meals. A significant treatment effect (P < 0.0001) and treatment x time interaction (P < 0.0001) were found at a given time. Values with different lowercase letters are significantly different, P < 0.05 (Tukey’s test). n = 12 healthy subjects.

Ref: Am J Clin Nutr. 2004 Nov;80(5):1246-53.

Max
2006-01-10, 23:01
Tolkar diagrammet som om ost har relativt högt II, men lägst av de ingående mjölkprodukterna. Och vidare att det knappast finns några studier gjorda på smält ost :em: ?

King Grub
2006-01-11, 06:28
Det skulle förvåna mig om det var någon skillnad. Det skulle förvåna mig ännu mer om man gjort något test på upphettad ost.

MUGEN
2006-01-11, 15:49
skulle formen, koncistensen, värmeförhållandet i en produkt påverka hurvida mycket insulin som frisätts?

King Grub
2006-01-11, 15:56
Ja, tveklöst i vissa fall. Jämför kokt och bakad potatis. Nedbruten, lättupptaglig stärkelse i den senare.