Visa fullständig version : trimma bröd
tänkte man skulle baka lite bröd
hittade ett som verkar smidigt, som man gör i en långpanna av 1 påse mjöl
100 g margarin
12 dl vatten el mjölk
50 gram jäst
en halv - 1 dec honung eller sirap
1 påse mjöl ( vete, rågsikt eller fyra sädesslag)
jag tänkte använda mig av rågsikt ( alterntivt blanda till själv med grovt rågmjöl och vetemjöl. proportionerna i rågsikt är visst 60% vete och 40% råg. kan man ha mer råg eller är det en bra blandning?)
hur skulle man kunna "trimma" dessa bröd?
hur kan på ett lätt sätt få brödet att innehålla mera nyttigheter och braigheter.
vad kan man hiva ner i smeten? förslagsvis.
MyungChul
2006-01-11, 04:11
Diverse torkad frukt(russin, aprikoser, äpple), nötter(valnötter, hasselnötter, mandlar), frön(Linfrö, Solrosfrön, Vallmofrön). Dinkelmjöl, grahamsmjöl etc.
en fråga;
jag tänkte använda grovt rågmjöl + vetemjöl istället för rågsikt. tänkte även skålla rågmjölet för det gjorde brödet saftigare visst och mer hållbart.
vilka proportioner är lagom tror ni? (mellan rågmjölet och vetemjölet?)
jag vill ha så mkt rågmjöl som möjligt.
en fråga;
jag tänkte använda grovt rågmjöl + vetemjöl istället för rågsikt. tänkte även skålla rågmjölet för det gjorde brödet saftigare visst och mer hållbart.
vilka proportioner är lagom tror ni? (mellan rågmjölet och vetemjölet?)
jag vill ha så mkt rågmjöl som möjligt.
ta bara rågmjöl då, brukar jag göra, tycker det smakar bra de med.
ta bara rågmjöl då, brukar jag göra, tycker det smakar bra de med.
funkar det?
har läst att om man bakar med jäst så behövs vetemjöl i degen.
surdeg är väl en annan historia kan jag tro
( brukar inte baka så ofta..)
MyungChul
2006-01-11, 19:33
9dl Rågmjöl
1dl Vetemjöl
Kanske? Prova dig fram. Tänk såhär; vad är det värsta som kan hända?
Svar: du kan dö.
9dl Rågmjöl
1dl Vetemjöl
Kanske? Prova dig fram. Tänk såhär; vad är det värsta som kan hända?
Svar: du kan dö.
ja, visst kan jag prova.jag är inte rädd. promise.
tänkte bara om nån visste.
MyungChul
2006-01-11, 21:38
Högst personligt hur man tycker att ett bröd blir, eftersom det finns så extremt många olika sätt att variera sig på. Det blir inte fel :)
har nu rågmjölet på skållning.
2/3 får det bli av råget.
så får vi väl se hur det blir rå ;)
ja, visst kan jag prova.jag är inte rädd. promise.
tänkte bara om nån visste.
4 delar grovt rågmjöl till 6 delar rågsikt, är lagom.
YNGVE
funkar det?
har läst att om man bakar med jäst så behövs vetemjöl i degen.
surdeg är väl en annan historia kan jag tro
( brukar inte baka så ofta..)
jo klart de funkar gäller väl bara att du gillar det. tror många blandar i vetemjöl för enbart smakens skull, tror inte det har nån betydelse på jäsning m.m.
det blev supergott! lite smultendenser men inte farligt.
nybakad bröd är inte äckligt direkt. mums.
jo klart de funkar gäller väl bara att du gillar det. tror många blandar i vetemjöl för enbart smakens skull, tror inte det har nån betydelse på jäsning m.m.
Vad kan du om bakning?
Försök baka ett bröd på 100% fullkorn, med jäst. Blir sågspånsvarning direkt. Tungt och kompakt. Med surdeg går det bättre, men då skall det vara råg man bakar på.
YNGVE
Vad kan du om bakning?
Försök baka ett bröd på 100% fullkorn, med jäst. Blir sågspånsvarning direkt. Tungt och kompakt. Med surdeg går det bättre, men då skall det vara råg man bakar på.
YNGVE
jo kan baka, har jobbat extra på bageri och som kock. själv orkar jag inte ibland göra surdeg för det tar sån jävla tid. o jag tycker det är gott som man enbart tar grovt mjöl men självklart tycker jag det blir godare med vetemjöl m.m. men nu var det väl frågan om hur nyttigt det skulle vara. tex det är väl godare att langa på sylt på gröten eller i keson än utan!
jo kan baka, har jobbat extra på bageri och som kock. själv orkar jag inte ibland göra surdeg för det tar sån jävla tid. o jag tycker det är gott som man enbart tar grovt mjöl men självklart tycker jag det blir godare med vetemjöl m.m. men nu var det väl frågan om hur nyttigt det skulle vara. tex det är väl godare att langa på sylt på gröten eller i keson än utan!
När du bakar på 100% fullkorn, skållar du mjölet då eller?
YNGVE
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.