z_bumbi
2002-08-22, 13:53
1
Börjar få med linser och bönor i mina matfunderingar och undrar vilka proteinkällor man bör kombinera dessa med.
Detta är mer av en rolig övning än blodigt allvar eftersom jag ändå alltid äter kött till men det skadar ju inte att det är balans på resten av maten heller.
2
När man läser livsmedelsverkets kosttabell så står det
Protein Kväve Faktor Exempelvis Bacon har Protein: 13,4 g Kväve: 2,14 g och Kvoten: 6,24 per 100 g.
Protein förstår jag och även att Faktorn är Protein/Kväve men vad har kväve halten för betydelse ?
Börjar få med linser och bönor i mina matfunderingar och undrar vilka proteinkällor man bör kombinera dessa med.
Detta är mer av en rolig övning än blodigt allvar eftersom jag ändå alltid äter kött till men det skadar ju inte att det är balans på resten av maten heller.
2
När man läser livsmedelsverkets kosttabell så står det
Protein Kväve Faktor Exempelvis Bacon har Protein: 13,4 g Kväve: 2,14 g och Kvoten: 6,24 per 100 g.
Protein förstår jag och även att Faktorn är Protein/Kväve men vad har kväve halten för betydelse ?