Visa fullständig version : Mumsig choklad/kladdkaka
Gjorde nyss en kladdkaka:D
Den blev ASGOD!
Kakan
3 ägg - separerade
1½ dl grahamsmjöl
½ dl flytande margarin
2 dl sötningsmedel
2 msk vaniljsocker
5 msk kakao
Vispa äggvitan till vitt skum (helt fast och bunken skall kunna hållas
uppånedpå utan det åker ur).
Släng i resten av ingredienserna och rör om.
Häll upp i en bröad form.
In i ugnen i 12 minuter på 200 grader - ta några min till om du inte vill ha den kladdig.
Vaniljsås
250 g kvarg
½ dl minimjölk
1 msk vaniljsocker
Vispa ihop allt.
Ät nu kladdkakan med vaniljsåsen :thumbup:
Gjorde nyss en kladdkaka:D
Den blev ASGOD!
Kakan
3 ägg - separerade
1½ dl grahamsmjöl
½ dl flytande margarin
2 dl sötningsmedel
2 msk vaniljsocker
5 msk kakao
Vispa äggvitan till vitt skum (helt fast och bunken skall kunna hållas
uppånedpå utan det åker ur).
Släng i resten av ingredienserna och rör om.
Häll upp i en bröad form.
In i ugnen i 12 minuter på 200 grader - ta några min till om du inte vill ha den kladdig.
Vaniljsås
250 g kvarg
½ dl minimjölk
1 msk vaniljsocker
Vispa ihop allt.
Ät nu kladdkakan med vaniljsåsen :thumbup:
Funkar vanligt mjöl?
Sötningsmedel, funkar socker?
Har inga nyttigheter hemma just nu :)
Herkulez
2006-01-06, 19:22
oj det receptet tackar vi för *yourock*
Funkar vanligt mjöl?
Sötningsmedel, funkar socker?
Har inga nyttigheter hemma just nu :)
det blir säkert godare då :D
men jag tycker att du ska göra en vanlig kladdkaka isf :P
Herkulez : tänkte på dig och din kladdkake fetish :D
det blir säkert godare då :D
men jag tycker att du ska göra en vanlig kladdkaka isf :P
Herkulez : tänkte på dig och din kladdkake fetish :D
Kan sträca mig till grahamsmjöl, men äkta socker drar jag i!
Återkommer med kommentar om 25min? :D
edit: Till hur många räcker kakan?
Kom på att jag hade besök och fyra personer vill ha kaka
Kan sträca mig till grahamsmjöl, men äkta socker drar jag i!
Återkommer med kommentar om 25min? :D
edit: Till hur många räcker kakan?
Kom på att jag hade besök och fyra personer vill ha kaka
eeh.. jag åt väl halva.. men det är jag :D
den räcker till 4 om ni inte vill ha så jättemkt
Smaskig kaka :eating:
Den räckte gott och väl till oss fyra.
Du måste gilla kladdkaka om du drog i dig halva kakan :hbang:
Fast det var lite för lätt, farligt att lära sig såna enkla recept :D
Kan du inte räkna ut p/f/k i gram också är du snäll? :)
Smaskig kaka :eating:
Den räckte gott och väl till oss fyra.
Du måste gilla kladdkaka om du drog i dig halva kakan :hbang:
Fast det var lite för lätt, farligt att lära sig såna enkla recept :D
I lööööööööööööv kladdkaka!
Kan du inte räkna ut p/f/k i gram också är du snäll? :)
hmm.. nån annan dag.. när jag orkar
eftersom jag inte bryr mig själv så *screwy*
men får leka nåndag med det..
AFanatic
2006-01-06, 23:05
Kan du inte räkna ut p/f/k i gram också är du snäll? :)
Ifall du vill testa "originalet". :D Allt uträknat. :thumbup:
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showpost.php?p=440261&postcount=3
Ifall du vill testa "originalet". :D Allt uträknat. :thumbup:
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showpost.php?p=440261&postcount=3
Denna kan nog vara ett par % "nyttigare", men det var iaf en fin länk som hamnade i Syndfacket bland bokmärkena.
Citationsteckning hänvisar då såklart till debatten om sötningsmedel... :)
Denna kan nog vara ett par % "nyttigare", men det var iaf en fin länk som hamnade i Syndfacket bland bokmärkena.
Citationsteckning hänvisar då såklart till debatten om sötningsmedel... :)
nu är du negativ :D
jag har ätit sån kaka, druckit 3liter cola light och ätit 2 askar läkerol :D jag mår fint :D
AFanatic
2006-01-06, 23:20
nu är du negativ :D
jag har ätit sån kaka, druckit 3liter cola light och ätit 2 askar läkerol :D jag mår fint :D
Vänta du ett par timmar... :D
Vänta du ett par timmar... :D
5 läkerolaskar igår.. mådde inte fint i magen *cry*
Varför deta (A)fanatiska förtärande av läkerol?
Varför deta (A)fanatiska förtärande av läkerol?
ALLT är dianas fel *grr27*
Vad jag kan se så innehåller hela kaka med såsen 1040 kcal
36% fett
40% kolh.
24% prot.
Metal_boy_
2006-01-11, 08:30
Gjorde nyss en kladdkaka:D
Den blev ASGOD!
Jag är tyvärr inte Asätare..
mela din gam :D
Jag är tyvärr inte Asätare..
mela din gam :D
förlåt.. den är JÄTTEgod.. bättre? :D
MyungChul
2006-01-13, 07:02
förlåt.. den är JÄTTEgod.. bättre? :D
"Jag äter in jättar" :(
OMG va god den vart meli!! *kissass* har just lagat vår ugn så ja har haft smått( *rolleyes* :D) kladdkake abstinens ett tag
ALLT är dianas fel
:laugh: målet är att få så många som möjligt att fastna i detta dyra träsk :naughty:
OMG va god den vart meli!! *kissass* har just lagat vår ugn så ja har haft smått( *rolleyes* :D) kladdkake abstinens ett tag
målet är att få så många som möjligt att fastna i detta dyra träsk :naughty:
hahaha duuuktigt! ska äta den igen på ätardag :love:
läkerolen är INTE bra förmin mage
TheGodfather
2008-01-22, 19:12
Bumpar en gammal tråd. Någon som vet om man kan byta ut en del av mjölet mot choklad eller vaniljprotein, eller är det mjölet som gör det kladdiga?
...Semi-nyttig ätardag på gång.
NuclearWinter
2008-01-22, 19:46
Gjorde nyss en kladdkaka:D
Den blev ASGOD!
Kakan
3 ägg - separerade
1½ dl grahamsmjöl
½ dl flytande margarin
2 dl sötningsmedel
2 msk vaniljsocker
5 msk kakao
Vispa äggvitan till vitt skum (helt fast och bunken skall kunna hållas
uppånedpå utan det åker ur).
Släng i resten av ingredienserna och rör om.
Häll upp i en bröad form.
In i ugnen i 12 minuter på 200 grader - ta några min till om du inte vill ha den kladdig.
Vaniljsås
250 g kvarg
½ dl minimjölk
1 msk vaniljsocker
Vispa ihop allt.
Ät nu kladdkakan med vaniljsåsen :thumbup:
Vad heter sötningsmedlet du använder? Den gången jag provade använde jag något som heter typ Hermesetas och när kakan kallnade fick den en fast gummikonsistens.
Bumpar en gammal tråd. Någon som vet om man kan byta ut en del av mjölet mot choklad eller vaniljprotein, eller är det mjölet som gör det kladdiga?
...Semi-nyttig ätardag på gång.
Det borde gå att byta ut till protein. Men då rekommenderar jag ett bake-protein som tål uppvärmning.
Vad heter sötningsmedlet du använder? Den gången jag provade använde jag något som heter typ Hermesetas och när kakan kallnade fick den en fast gummikonsistens.
Sukketter strö. Gäller att ta ut kakan i tid, annars blir den gummiaktig. Den ska vara nästintill rinnande när man tar ut den (gäller alla kladdkakor *whistle* )
NuclearWinter
2008-01-23, 14:28
Sukketter strö. Gäller att ta ut kakan i tid, annars blir den gummiaktig. Den ska vara nästintill rinnande när man tar ut den (gäller alla kladdkakor *whistle* )
Okej, får lägga det på minnet och jag använder sötningsmedel igen ^^
Jo, jag vet, annars är det helt meningslöst. I receptböcker står det Alltid för lång gräddningstid.
min vart rätt hyfsad förutom att jag tog ut den för sent och den blev gummiaktig :(. hade dock svårt för kesellan med vaniljsocker, tog jag för lite vaniljsocker kanske?
magdalenae
2008-02-29, 22:49
Gjorde nyss en kladdkaka:D
Den blev ASGOD!
Kakan
3 ägg - separerade
1½ dl grahamsmjöl
½ dl flytande margarin
2 dl sötningsmedel
2 msk vaniljsocker
5 msk kakao
Vispa äggvitan till vitt skum (helt fast och bunken skall kunna hållas
uppånedpå utan det åker ur).
Släng i resten av ingredienserna och rör om.
Häll upp i en bröad form.
In i ugnen i 12 minuter på 200 grader - ta några min till om du inte vill ha den kladdig.
Vaniljsås
250 g kvarg
½ dl minimjölk
1 msk vaniljsocker
Vispa ihop allt.
Ät nu kladdkakan med vaniljsåsen :thumbup:
Slänger man i äggulorna med resten av ingredienserna eller skippas dom helt?
Animalistic
2008-02-29, 23:40
gummiaktig = seg? det är ju SÅ kladdkakor ska vara *cupid*
AFanatic
2008-03-01, 11:26
gummiaktig = seg? det är ju SÅ kladdkakor ska vara *cupid*
Ja vill man ha en torr matta som sjunker ihop till en seg gummiplatta så visst. :thumbup: :Virro
Jag har inne den i max 15 min då blir den perfekt. Alldeles rinnig men när den får stå och kallna så blir den perfekt kladdig och fast.:hbang:
Det borde gå att byta ut till protein. Men då rekommenderar jag ett bake-protein som tål uppvärmning.
Dvs vanligt proteinpulver.
jag är nog annorlunda men om jag vill ha något riktigt gott vill jag ha riktigt socker i annanrs får det vara.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.