Akilles
2005-12-23, 19:32
Förutom 2 krm i morgongröten, använder jag inte salt i maten. Det brukar ju stå i recept och liknande att salt ska användas, men jag brukar inte känna något behov av det. Jag använder inte heller salt i pastavattnet och jag använder aldrig salt som bordskrydda. Är det dåligt på något sätt? Jag känner liksom inget behov av det, och det brukar väl vara så att den tänkande kroppen ser till att man blir sugen på det man ev. saknar (?).
Från följande tråd: http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=53964&page=1&pp=15&highlight=natrium Eftersom kroppen är så effektiv när det gäller att reglera saltbalansen är brist sällsynt, och en normal kost är fullt adekvat när det gäller att säkerställa natriumbehovet. Undantag kan vara hårt och långvarigt arbete i varma miljöer. För mycket salt under lång tid kan innebära risker för förhöjt blodtryck, i synnerhet hos personer med läggning för detta.
Jag ställer åter min fråga från den tråden: "Normal kost"... Innehåller naturella och relativt obearbetade livsmedel (mjölk, gryn, ägg, pasta, ris, kött, fisk) tillräckligt med salt, eller "måste" man salta vid tillagning (tex salt i pastavattnet, salt i köttbullarna, salt i gröten) alt. på tallriken?
Tilläggas bär kanske att jag dricker 4-5 liter rent vatten per dag (dvs exklusive träningsdrinkar). Det är visst för mycket har det sagts, men jag blir mycket törstig om jag dricker mindre än så.
Från följande tråd: http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=53964&page=1&pp=15&highlight=natrium Eftersom kroppen är så effektiv när det gäller att reglera saltbalansen är brist sällsynt, och en normal kost är fullt adekvat när det gäller att säkerställa natriumbehovet. Undantag kan vara hårt och långvarigt arbete i varma miljöer. För mycket salt under lång tid kan innebära risker för förhöjt blodtryck, i synnerhet hos personer med läggning för detta.
Jag ställer åter min fråga från den tråden: "Normal kost"... Innehåller naturella och relativt obearbetade livsmedel (mjölk, gryn, ägg, pasta, ris, kött, fisk) tillräckligt med salt, eller "måste" man salta vid tillagning (tex salt i pastavattnet, salt i köttbullarna, salt i gröten) alt. på tallriken?
Tilläggas bär kanske att jag dricker 4-5 liter rent vatten per dag (dvs exklusive träningsdrinkar). Det är visst för mycket har det sagts, men jag blir mycket törstig om jag dricker mindre än så.