Visa fullständig version : Powertech Whey
Megatuttarna
2002-08-09, 14:32
Någon som testat detta protein??
Jag är nyfiken på om det är bra?
82g protein per 100g..
Iofs så är alla proteinpulver bra bara det är vassle??
det är bra, blandar dåligt dock, annars e det skitbra
skall själv åka köpa mera sånt imorgon, billigt är det med
Megatuttarna
2002-08-09, 17:32
Hur e smaken??
Originally posted by Megatuttarna
Iofs så är alla proteinpulver bra bara det är vassle??
:smash: :smash: :smash:
Nej du, det är en jävla skillnad på vassle och vassle!!!
(Orkar inte reda ut begreppen nu bara...)
Vänligen,,,
Petrus
"Är alla vassletillskott likvärdiga?
I grund och botten har alla vassleproteintillskott samma aminosyrastruktur, och skillnaden mellan de olika fabrikaten är försumbar. Det enda sättet att förändra/förbättra ett vassleprotein är att tillsätta någon/några aminosyror, men det är sällan gjort eftersom det inte är priseffektivt eftersom vasslet är så bra som det är. I vissa vassleprotein har man tillsatt aminosyran glutamin eller en glutaminpeptid. Det kan i sig vara effektiva tillskott för att stimulera återhämtning och immunförsvar, men är inte på något sätt nödvändiga för att vasslet ska ha de egenskaper som avses. Inte heller några andra tillskott förhöjer vasslets kvalitet, men kan i sig ge vissa fördelar. Så länge det inte fördyrar tillskottet för mycket är de åtminstone ingen nackdel. Det är inte nödvändigt att tillsätta vitaminer eller mineraler i ett proteinpulver, möjligen med undantag för vitamin B6. Det är nämligen ett vitamin som är delaktig i proteinomsättningen och som man bör äta mer av om man ökar sitt proteinintag. Observera att vassle har ett relativt högt naturligt innehåll av vitaminer och mineraler."
Vettesjutton om han har rätt eller inte men så säger iaf Paulun.
http://www.paulun.com.vegasys.net//art/vassle.shtml
Vill inte klanka ner på någon, men när Paulun talar/skriver så vill han gärna få det att låta som alla världens problem blir lösta bara alla människor åt bra GI. Om man läser andra artiklar av honom som handlar om protein är det tyvärr itne mycket som jag håller med om. Men alla har vi olika uppfattningar.
Vänligen,,,
Petrus
mjo låter lite väl förenklat....även om alla fabrikat får nästan samma råvara så hanterar de ju dem olika...
Paulun har ju rätt, så är det bara
grundprodukten är ju den samma så det kan ju bara förändras om man tillsätter individuella aminosyror
Thinner skulle kunna vara skoj om du kunde förklara hur aminosyrefördelningen ändras eftersopm du nämnde det en gång förut , jag fattar det inte, men jag är ingen expert som dig heller:blah:
Ett vassel proteinpulver vad är det som bestämmer om ett protein pulver får kallas det ???
För att det framställs av mjölkens vassel del eller att det att pulvret ska ha en viss aminosyre profil eller ????
Nån som kan förklara ?
Megatuttarna
2002-08-11, 16:42
Vad kommer jag förlora på att gå på powertech whey om man jämför med typ protec??
Säg att jag köper powertechs glutamin oxå..då kombinerar jag powertechs glutamin och vassle..inte finns det en sån stor skillnad att jag kommer se sämre resultat med powertechs grejer än vad jag hade gjort med andra??
Snälla nån..berätta så man slipper oroa sig för vad man ska köpa..
protec e ju 70% kasein...använder det för att minska katabolismen själv och tar "rent" vassle protein direkt efter träning.
Megatuttarna: Jag tycker att det låter som en bra ide jag tror bara att du vinner på det :thumbup:
muskelbyggarn
2002-08-11, 22:06
>Lillen
Lite enkelt förklarat så består mjölk av 2 stora proteintyper - kasein och vassle. Vid ostframställning så blir vassledelen en bi-produkt. Det är detta som sedan genom olika filtreringar, tillsatser och ev. smakämnen blir till det vassleprotein du tar som tillskott.
Vänl,,,
Tobbe
Muskelbyggarn: Det är alltså råvaran som man utgår från som heter vassel och därför får kallas ett vassel pulver.
Och då antar jag att de billigare pulvren är bara en rening av den så kallade bi produkten från osttillverkning. Och de dyrare bättre rening och kanske komplitering av vissa viktiga aminosyrer eller är jag helt ute och cyklar ?:rolleyes:
muskelbyggarn
2002-08-12, 09:19
Mycket riktigt är vassle den "råvaran" man utgår ifrån, som egentligen är en biprodukt från osttillverkningen. Det finns vissa specialprodukter som tar fram vassle direkt från mjölk för att få fram en bättre struktur och behålla de intressanta immunoglobulinerna ex. som annars förstörs i de renare vassleproteinerna (de sk. isolaten). Samt några andra mikrofraktioner. Nackdelen är att dessa produkter är mycket DYRA, dyra är föresten bara förnamnet :D
Vassleråvaran (biprodukten) är i grundtillståndet ca: 1% protein, ca: 7% laktos och ca:93% vatten. Därför krävs det en del filtrering för att få upp proteininnehållet. Ju mer filtrering, destå mer av de små mikrofraktionerna "förstörs".
Vänl,,,
Tobbe
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.