handdator

Visa fullständig version : Receptförslag på Fransyska


Daemon
2002-08-09, 14:15
Nu snackar vi inte nån Fransk kannibalrätt, utan köttbiten fransyska.

Jag vet att det finns många här som käkar fransyska, men hur gör ni iordning den?
Antar att ni lägger den i marinad typ över natten och stoppar den sen i ugnen i x antal timmar??

//Daemon

z_bumbi
2002-08-09, 16:37
Skär i skivor, marinerar och grillar/steker.

Daemon
2002-08-13, 07:52
Blir inte köttet segt/hårt??

Jag provade häromdagen att göra kälknöl(?).

Lägg in i ugnen (75 grader) i x antal timmar tills din mittentemperaturen är 69 grader.

Plocka ut den och lägg den varm i marinad på
vatten, soja, salt, grovmalen svartpeppar och vitlök

Låt ligga i marinaden (i kylen) i minst 12 timmar, ju längre desto bättre.

Skäres i tunna skivor.
Kan ätas både som riktig mat och på smörgås (får de som äter såna).

The Dwag
2002-09-01, 14:12
Skär i skivor och stek i stekpannan ! :eating: