handdator

Visa fullständig version : Kvargpannkaka


Mallan
2002-08-05, 12:52
En liten proteinberikad pannkaka...

Blanda följande ingredienser och stek i pannan som "vanliga" pannkakor;

250g kvarg/kesella
4 ägg (4 vitor, 1-2 gulor)
Havregryn eller mjöl
Vatten
salt
ev. socker/honung om man vill ha dem lite sötare eller torkad frukt

Ät dem som de är eller lägg på;

*färska bär
*jordnötssmör
*smaksatt kvarg
*"chokladsås" i form av VP2 och en aning vatten

..rulla ihop, :eating:

(Man kan ju även smaksätta "grundsmeten" med lite choklad-, vanilj- eller jordgubbspulver)

johan-cr
2002-08-05, 12:57
Denna verkade ju intressant.. Men hur mycket havregryn skall man ha?

Skall de smulas sönder först?

Hur mycket vatten?


Skall nog prova detta senare idag :)

Mallan
2002-08-05, 13:05
:rolleyes: har inga mått på vattnet och grynen..körde lite på känsla.

Provstek en "kaka" när du tycker att smeten känns bra. Påminner lite om raggmunk konsistensen, dvs lite tjockare. Använd en sked och sprid ut den i pannan.
Stek på ganska låg värme så att hela "kakan" blir genomstekt utan att bli bränd.

Grynen behöver du inte smula sönder. Det fixar liksom till sig när du vispar smeten.

z_bumbi
2002-08-05, 13:33
En annan variant
Ägg
Havregryn
Proteinpulver (Använde under en period äggprotein, annat pulver tål inte att värmas upp.)
Fruktsocker
Oboy (Kakao)
Lite vatten för konsistensen.

Låt det stå och dra en stund så att havregynen sväller.
Kan med fördel ätas kall som mellanmål.

johan-cr
2002-08-05, 18:48
Provade mallans förslag idag..

Men ändrade lite i receptet..

125g lätt kesella
50g havregryn
2 ägg
2 äggvitor
inget vatten, ingen salt
50g diet pro choklad

Det blev 3st pannkakor som jag skivade 150g banan ovanpå..

Extremt mätt blev jag.. Men det var faktiskt riktigt gott så detta kommer jag att göra fler gånger :)