Mallan
2002-08-05, 11:40
Koka upp en portion Protipasta i vatten med grönskaksbuljong, ställ den åt sidan och börja sedan med såsen.
3-4 tomater (eller tomatkross..blir dock lite vattnigare i smaken)
1 vitlöksklyfta
1/2 lök (röd el gul)
1/2 aubergine
lite svamp a´la shitake
1/2-1 röd chili
1 msk olivolja
Oregano, basilika
salt & peppar
Hacka lök, chilin och vitlöken. Skär auberginen, tomaterna och svampen i mellanstora kuber.
Bryn löken, vitlöken, auberginen och svampen i olivoljan.
Tillsätt tomaterna, chilin och kryddorna (basilika, oregano, salt & peppar).
Låt puttra några minuter på låg värme. Häll över pastan, blanda och servera tillsammans med riven parmesan.
:eating: och njut.
Vill man ha en lite "tjockare" konsistens på såsen kan man blanda i lite kessela/kvarg.
3-4 tomater (eller tomatkross..blir dock lite vattnigare i smaken)
1 vitlöksklyfta
1/2 lök (röd el gul)
1/2 aubergine
lite svamp a´la shitake
1/2-1 röd chili
1 msk olivolja
Oregano, basilika
salt & peppar
Hacka lök, chilin och vitlöken. Skär auberginen, tomaterna och svampen i mellanstora kuber.
Bryn löken, vitlöken, auberginen och svampen i olivoljan.
Tillsätt tomaterna, chilin och kryddorna (basilika, oregano, salt & peppar).
Låt puttra några minuter på låg värme. Häll över pastan, blanda och servera tillsammans med riven parmesan.
:eating: och njut.
Vill man ha en lite "tjockare" konsistens på såsen kan man blanda i lite kessela/kvarg.