handdator

Visa fullständig version : Avocadoolja, förvara hur?


Juliette
2005-12-11, 18:40
Köpte just en flaska kallpressad jungfru avocadoolja. Nån som vet hur man ska förvara den efter att den blivit öppnad, i kylskåp, eller i rumstemperatur?

Kan tillägga att jag läst på flaskan, och det står ingenting om det där.

Sverker
2005-12-11, 18:57
Kylskåp naturligtvis.





Möjligen att den stelnar i kylskåpet. Då får den stå framme.

Zakath
2005-12-11, 20:11
Det låter väldigt smaskigt med sån olja, var köpte du den och vad kostade det? :)

Juliette
2005-12-11, 20:16
Köpte den på Hemköp för 80:- 250ml

var väldigt god på salladen jag åt nyss :eating:

Juliette
2005-12-18, 20:09
Jahapp, nu var den stenhård efter en vecka i kylen.. Och den blev inte flytande på de 20 min det tog för mig att glufsa i mig maten.
Nån som vet om den härsknar fort om man har den framme, eller måste man helt enkelt komma ihåg att ta ut den nån timme innan man ska äta?

Zakath
2005-12-18, 20:20
Jahapp, nu var den stenhård efter en vecka i kylen.. Och den blev inte flytande på de 20 min det tog för mig att glufsa i mig maten.
Nån som vet om den härsknar fort om man har den framme, eller måste man helt enkelt komma ihåg att ta ut den nån timme innan man ska äta?



Vad konstigt att den blev hård, är det mycket mättat fett i avokado?

hasse36
2005-12-18, 20:23
Häll en deciliter i en 0,5-liters PET-flaska. Låt flaskan ligga ned i kylskåpet. När du tar fram flaskan så smälter en liten del av oljan ganska snabbt.

Sverker
2005-12-18, 21:12
Avokadooljan är 75 % omättad oljesyra, 12 % mättad palmitinsyra och 10 % fleromättad linolosyra.

Gränsfall, jag vet var oljan står bäst. Gör som hasse36 skriver.

Juliette
2005-12-19, 11:48
okej! Tack för tipset. :)