Visa fullständig version : köttfärssås
Hur gör ni eran köttfärsås (ni som gör det)?
Så här gör jag; ( och jag lagar inte mat utifrån att det ska vara särskilt bra ur träningssynpunkt. inte mycket iaf. bara så ni vet)
hackad gul lök
hackad vitlök
riven morot
ibland riven rotselleri
ibland ett lagerblad
tomatpuré
tomatkross
blandfärs eller nötfärs eller lammfärs
massor med hackad färsk persilja
riven parmesanost till
hällde i en skvätt av nån köttfond med vin i igår och det var gött
När jag var yngre vill jag minnas att jag föredrog köttfärsåsen baserad på nån gräddblandning snarare än tomatkross. Det är dock inget som jag testat på länge.
Nå, hur gör ni?
mini_Arnold
2005-12-11, 10:45
600gram nöt eller blandfärs
500gram fromage frais(eller kesella)
chilipulver eller tacomix o lite vatten
färdigt :thumbup:
tigerofsweden
2005-12-11, 11:53
Nötfärs
Buljongtärning
Krossad tomat
Tomatpuré
Salt
Vitpeppar
:thumbup:
nötfärs
champinjoner
krossade tomater
keso
massa kryddor
MyungChul
2005-12-11, 12:21
Köttfärs
Kalvfond
Gul Lök/Schalottenlök
Ärtor
Morötter
Pasta
Blandas ihop, ätes till fördel med sked och ev ketchup.
blekfet2
2005-12-11, 12:43
nötfärs
1 röd paprika
salt,peppar,vitpeppar
ketchup
lite minimjölk
ibland lite c.fraise men oftast inte
nötfärs
champinjoner
krossade tomater
keso
massa kryddor
keso är svajngott till köttfärs.
Köttfärs
Kalvfond
Gul Lök/Schalottenlök
Ärtor
Morötter
Pasta
Blandas ihop, ätes till fördel med sked och ev ketchup.
ärtor har jag nog aldrig hört talas om i köttfärsåssammanhang. men varför inte.
nötfärs
hackad lök (och ibland vitlök)
tomatkross
tomatpure
svartpeppar
salt
paprikapulver
tabasco/sambal oelek
ibland en liten buljongtärning
ätes med riven ost och ketchup
snickers
2005-12-11, 13:14
ärtor har jag nog aldrig hört talas om i köttfärsåssammanhang. men varför inte.
ärtor är givet..är mer fundersam över keso i köttfärssåsen *screwy*
Kaboffastar
2005-12-11, 13:46
keson lär väl smälta ?
keson lär väl smälta ?
nej, det tror jag inte. jag har haft keso i lasagne istället för bechamelsås.
funka bra.
MyungChul
2005-12-11, 14:54
ärtor är gott och passar till allt :D:D
nötfärs
mjölk
champinjoner
peppar, salt
soya
nån lök om jag har det hemma.
En annan är:
nötfärs
tomatkross
basilika
tomatpure
salt o peppar
gul lök
vit lök (heter det vitlök eller vit lök?)
parmesan
Den sista blir lite Bolongese
500gnötfärs
100gketchup
tacokrydda
nötfärs
mjölk
champinjoner
peppar, salt
soya
nån lök om jag har det hemma.
En annan är:
nötfärs
tomatkross
basilika
tomatpure
salt o peppar
gul lök
vit lök (heter det vitlök eller vit lök?)
parmesan
Den sista blir lite Bolongese
Vitlök heter det
H.Emanuel
2005-12-11, 18:03
Man kan faktiskt hacka i äpple i köttfärssåsen också. Inte alls tokigt
Nötfärs
Tomatkross
Lök
Oregano
Basilika
Svartpeppar
Lökpulver
Salt
Edit: Lite soja brukar jag ha i också
keson smälter lite ja,blir riktigt gött
Nått som inte är så dumt är att hälla i en burk med taco salsa [taco sås], gärna "hot" :)
Såg att många hade tacokryddor i sina, antar att dom har pulver formatet i såsen då.
grisbil3n
2005-12-15, 14:29
Jag har kört häflten kalvfärs hälften blandfärs nån gång och det blev riktigt gott, nästan lite sött fast på ett väldigt aptitiligt sätt. Massor av vitlök är givet.
Någon som har en aning om kcal-innehållet i 10% nörfärs?
King Grub
2005-12-20, 19:44
Någon som har en aning om kcal-innehållet i 10% nörfärs?
http://www.slv.se/templates/LDB_Search.aspx?id=6242
http://www.slv.se/templates/LDB_Search.aspx?id=6242
Hittar inte det där. Står bara köttfärssås och eftersom att jag gör min egen köttfärssås så vill jag gärna veta det totala kcal-innehållet.
Men jag tippar på 150 kcal/100 g
userfriendly
2005-12-20, 20:03
Hittar inte det där. Står bara köttfärssås och eftersom att jag gör min egen köttfärssås så vill jag gärna veta det totala kcal-innehållet.
Men jag tippar på 150 kcal/100 g
har för mig att det är 150kcal/100g, 10g fett o 20g protein
ärtor har jag nog aldrig hört talas om i köttfärsåssammanhang. men varför inte.
De flesta frysta grönsaker funkar utmärkt i köttfärsås, då blir det en kastrull mindre att diska. :D
Man kan faktiskt hacka i äpple i köttfärssåsen också. Inte alls tokigt
Banan i en köttfärsås med curry är gott. Äpple och banan funkar också.
har för mig att det är 150kcal/100g, 10g fett o 20g protein
Kom fram till samma sak:
http://www.fineli.fi/foodsearch.php?name=&stype=s&lang=sv
King Grub
2005-12-20, 22:45
Hittar inte det där. Står bara köttfärssås och eftersom att jag gör min egen köttfärssås så vill jag gärna veta det totala kcal-innehållet.
Men jag tippar på 150 kcal/100 g
Sök på nötfärs...
Sök på nötfärs...
Får fortfarande ingen träff på "nötfärs".
King Grub
2005-12-20, 22:48
Det får jag. :confused:
Hittade nu:
Nötfärs max 10% 148,5 kcal 20 g protein 7,6 g fett
Använde bara basicinställningarna när jag sökte förr *screwy*
Jag brukar alltid bryna min nötfärs i teflonpanna, sen kokar jag den så det mesta av fettet flyter upp till ytan så man kan hälla av det. Sen i me alla goa grejer. Nån annan som gör denna underlighet?
Får skriva ner receptet på Köttfärssåsen jag och "mattiasbiff"
lagade ihop idag!
250g nötfärs.
1 gullök
1 rödlök
1 vitlöksklyfta (lök ÄR gott :thumbup: )
2-3 soltorkade tomater
2 hela medelstora tomater
Några klickar tomatpuré
Citronpeppar
Svartpeppar
Salt
Oregano
En skvätt vatten
Hacka löken i valfri storlek, bryn dessa i lite olja, lägg i köttfärsen, låt den brynas.
I med tomaterna och de soltorkade, blanda om.
I med en skvätt vatten och häll i tomatpuré tills du får önskad färg/smak.
Låt koka en stund smaka sedan av med tomatpuré och kryddor.
Serveras med fördel tillsammans med Fullkornspasta.
Denna portion var lagom som lunch för två personer.
andreas
Mattiasbiff
2006-01-06, 13:04
Får skriva ner receptet på Köttfärssåsen jag och "mattiasbiff"
lagade ihop idag!
250g nötfärs.
1 gullök
1 rödlök
1 vitlöksklyfta (lök ÄR gott :thumbup: )
2-3 soltorkade tomater
2 hela medelstora tomater
Några klickar tomatpuré
Citronpeppar
Svartpeppar
Salt
Oregano
En skvätt vatten
Hacka löken i valfri storlek, bryn dessa i lite olja, lägg i köttfärsen, låt den brynas.
I med tomaterna och de soltorkade, blanda om.
I med en skvätt vatten och häll i tomatpuré tills du får önskad färg/smak.
Låt koka en stund smaka sedan av med tomatpuré och kryddor.
Serveras med fördel tillsammans med Fullkornspasta.
Denna portion var lagom som lunch för två personer.
andreas
Det där va inte äckligt kan jag säga :D
Men du glömde skriva dit kvargen!
Skriver ner ett klassiskt bolognese recept, brukar köra ungefär så här
men byter in lite bräckt skinka mot baconen och ut med sellerin och levern.
smör
bacon 2 paket hackat
lök 1 st hackad
morot 1 st hackad
selleri 1 st hackad
nötfärs 500 gr
kycklinglever 150gr hackad
köttbuljong 5 dl
passerad tomat 1 burk
rödvin 1,5 dl
muskot riven ca 1 krm
bryn bacon, lägg i löken, morot och sellerin fräs lugnt.
öka värmen, tillsätt färsen och bryn ihop med det andra, tillsätt levern
och sist i med buljongen, tomaterna, vinet och muskoten.
puttra under lock 2-5 tim, tillsätt vatten om det blir för torrt. Ju längre
koktid, ju fylligare och mustigare smak. salt och peppar så klart efter smak.
Den som har provat detta kommer aldrig mer laga "vanlig" köttfärssås.
Psychological
2007-11-08, 19:37
Testa ajvar i din köttfärsås! jag lovar att det blir supergott :hbang:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.