handdator

Visa fullständig version : 1000 och 1 sätt att äta kvarg


Sidor : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Fredrik_S
2005-12-10, 23:05
Öppen tråd för förslag till alla dessa kvargblandningar som hittas på. Här är en god för chokladdyrkare.

250g Kesella
36g (1dl) Whey80 choklad
0.5 msk kakao

Näringsvärde...E%
Fett 5,8g.......15%
Kolh 11g........13%
Prot 62g........72%

Kcal 344

Catstyle
2005-12-11, 12:06
Som den är, rätt ur burken. :eating:

DragonOrb
2005-12-11, 14:05
Som den är, rätt ur burken. :eating:
:hbang:

Lasse Kongo
2005-12-11, 14:09
Blandar med vatten och dricker, skriker magen gör jag den tjock, skriker inte magen tar jag mer vatten, spetsar med kanel.

+1kg om dan går ner iaf.

Fredrik_S
2005-12-11, 14:53
Som den är, rätt ur burken. :eating:

Näringsvärde...E%
Fett 2,5g.......12%
Kolh 9,3g........20%
Prot 43,5g.......68%
Kcal 188

Fredrik_S
2005-12-11, 14:55
Blandar med vatten och dricker, skriker magen gör jag den tjock, skriker inte magen tar jag mer vatten, spetsar med kanel.

+1kg om dan går ner iaf.

Näringsvärde...E%
Fett 10g.......12%
Kolh 37g........20%
Prot 127g.......68%
Kcal 755

bluelight
2005-12-11, 15:17
Willys *-saft med låg sockerhalt!
Annars funkar ju fun light hallon jättebra!

Yankeee
2005-12-11, 15:23
Jag kör helst:

500 g kvarg
100 g blåbär
En skvätt jordgubbssaft (icke light)

Fredrik_S
2005-12-11, 22:28
Råkade prova liknande idag
250g kessela
18 g chokladprotte
50 g blåbär
5 g kakao

snickers
2005-12-11, 22:58
osötad flädersaft och mjölk...havregryn, skivad banan o linfrö.

Snorkfröken
2005-12-12, 11:55
Här är en god för chokladdyrkare.

250g Kesella
36g (1dl) Whey80 choklad
0.5 msk kakao

Ha i lite olja också så blir det ännu godare :thumbup:

Lallle
2005-12-12, 13:02
250 g Kesella
+ en skvätt filmjölk.

nirre
2005-12-12, 15:03
som den är, 2kg per dag

1400kcal, 240protein :hbang: :thumbup: :eating: :bow:

Semiramis
2005-12-12, 15:55
1 tsk vaniljessens och 2 tsk Canderel sötningsmedel till 125 gram. Gott som efterrätt.

gothen
2005-12-12, 16:10
Lagom mängd kvarg
ca 1 msk kanel eller så per 100 g kvarg
en skvätt mjölk

:hbang: :eating:

lauria
2005-12-12, 16:15
250kg kvarg
en nävebär
1-2dl lättmjölk
1-2dl lättfil

Och mixa ihop detta

PetterT
2005-12-12, 16:22
250kg kvarg
en nävebär
1-2dl lättmjölk
1-2dl lättfil

Och mixa ihop detta

Jävlar 250kg!!!! :D

En fråga, hur mycket betalar ni för kvargen och var köper ni den?

nirre
2005-12-12, 18:10
lidl. runt 6-8kr för 500gram

strong-man
2005-12-12, 21:50
Blandar med vatten och dricker, skriker magen gör jag den tjock, skriker inte magen tar jag mer vatten, spetsar med kanel.

+1kg om dan går ner iaf.

Det där lät smidig måst jag prova kör du med stav mixer eller?

Max
2005-12-12, 22:46
Kesella, fil, müsli, skivad/torkad frukt, nån light-sylt

Fredrik_S
2005-12-13, 00:46
En fråga, hur mycket betalar ni för kvargen och var köper ni den?

Köper lättkesella som är nästan exact samma sak, 9 kr ica 250 gram.

Frippe_L
2005-12-13, 08:47
Köper lättkesella som är nästan exact samma sak, 9 kr ica 250 gram.
Nästan samma ja fast mer än dubbelt så dyr som Lidls Milbona Kvarg. Har för mig jag gav 6,90kr/500g sist.

mitt recept:
500gr kvarg
valfri Fun light saft
nån msk rapsolja
(ibland havregryn)

Tesla
2005-12-13, 11:29
valfri mängd kvarg
valfri mängd honung
valfri mängd valnötter (eller anndra nötter)

Lägg upp kvargen på ett fat, ringla över honungen och strö på dom krossade nötterna.

Fredrik_S
2005-12-13, 18:50
Nästan samma ja fast mer än dubbelt så dyr som Lidls Milbona Kvarg. Har för mig jag gav 6,90kr/500g sist.


Glömde göra en *grr* och säga att jag inte har lidl i närheten. :cryout:

Srednq
2005-12-13, 21:51
500 g kvarg
2 dl mint-choklad proteinpulver
lite sötningsmedel

117 g protein ca 700 kcal

Frazze
2005-12-13, 21:54
100g pasta
250g kvarg
½dl chilisås

rajtzing
2005-12-14, 09:56
250g kvarg
häller på havregryn, krossade linfrön, sesamfrön, vetrgroddar, russin
1-2 äggvitor
några skvättar "real lime"..

supersmaskigt :D

Fredrik_S
2005-12-14, 18:53
250g Kesella
36g (1dl) Whey80 choklad
0.5 msk kakao
50 g hallon direkt från frysen
20 g mango direkt från frysen

Näringsvärde
Fett 6,4g
Kolh 16g
Prot 62g

Kcal 386

Rör i hop kesella protein och kakao till smet, rör därefter i de frysta bären.

alex_ax
2005-12-14, 22:16
Hur klarar ni av att käka den som den är rätt ur burken *spy* jag klarar av tonfisk (gott som fan) men inte kvarg... Dricker ni eller äter ni med sked förresten?

Jax
2005-12-14, 22:56
Hur klarar ni av att käka den som den är rätt ur burken *spy* jag klarar av tonfisk (gott som fan) men inte kvarg... Dricker ni eller äter ni med sked förresten?
Kesella 10% smakar ju nästan som yoghurt. Inga som helst problem att äta direkt. Skulle inte komma på tanken att äta något jag inte tycker om.

MilkmaN
2005-12-14, 23:06
Om jag ändå hade gillat tonfisk :(

alex_ax
2005-12-14, 23:19
Kesella 10% smakar ju nästan som yoghurt. Inga som helst problem att äta direkt. Skulle inte komma på tanken att äta något jag inte tycker om.

ok men har du testat lättkesella? *spy* *spy* *spy* smakar "gammalt"

Jax
2005-12-15, 07:26
ok men har du testat lättkesella? *spy* *spy* *spy* smakar "gammalt"
Nä, knappt något fett i alls ju. Jag skulle tyna bort om jag höll på med sådant trams. :D

Markus H
2005-12-15, 08:46
Vet ni om det går att frysa ner Kesella ? de har jhu inte så lång hållbarhetstid, iaf inte de jag köper på Konsum här i stan. Där måste man verkligen kolla så de inte är gamla :(

hulk h
2005-12-15, 10:54
Går utmärkt att frysa in, tror att det står på paketen oxå. Brukar köpa ett gäng burkar med kort datum för halva priset på obs här i byn o frysa in.
Billigt... :sleep:

grisbil3n
2005-12-15, 14:27
Blandar med vatten och dricker, skriker magen gör jag den tjock, skriker inte magen tar jag mer vatten, spetsar med kanel.

+1kg om dan går ner iaf.

Jag brukar hålla för näsan, så jävla surt. Känns som om Milbona är fan så mycket surare än Kesellan.

MyungChul
2005-12-15, 15:17
Jag brukar hålla för näsan, så jävla surt. Känns som om Milbona är fan så mycket surare än Kesellan.

Kan bero på att kesellan är smaksatt med grädde?

grisbil3n
2005-12-15, 17:31
Kan bero på att kesellan är smaksatt med grädde?

Så är det säkert, jag hade ingen aning om att den var det.

MyungChul
2005-12-15, 17:37
Men nu vet du det :thumbup:

pecson
2005-12-15, 18:02
kvarg måste vara det äckligaste som finns men ja tvingar i mig själv 500 gram om dagen ändå! jag brukar käka det såhär

500 gram kvarg i en stor skål
2-3 dl youghurt
2-3 dl färskpressad apelsinjuice
1 dl havregryn
1 dl sockerfria start
proteinpulver om man nu har det whey-80 hallon kanske skulle piffa till det lite.

Fredrik_S
2005-12-15, 18:02
Äggvita 120,0 g (tre st)
chokladprotte 18,0
Blåbär frysta 50,0
Kakaopulver fett 20-22 % 3,0
Färskost fett 1 % Lätt Kesella 250,0

gram res Kcal
Summa Protein 59,2 240,6
Summa Kolhydrater 15,9 64,5
Summa Fett 4,7 41,2
Totalt 79,8 350,4

Mikra äggvitan tills den stelnar, mosa den med gaffel och blanda ihop, det smakade risgrynsgröt, men det är nog bara mina smaklökar som spelar mig ett spratt.

timoat
2005-12-19, 00:20
Vem vet vad det är som gör att peppparkakor smakar pepparkakor? Jag menar, det MÅSTE ju gå att göra en smarrig jul kvarg av det med sötningsmedel.
Ill get back to you med resultaten!

MyungChul
2005-12-19, 00:38
Vem vet vad det är som gör att peppparkakor smakar pepparkakor? Jag menar, det MÅSTE ju gå att göra en smarrig jul kvarg av det med sötningsmedel.
Ill get back to you med resultaten!

Ginger bread.. go figure.. google hjälper dig nog :naughty:

Fredrik_S
2005-12-19, 12:43
Vem vet vad det är som gör att peppparkakor smakar pepparkakor? Jag menar, det MÅSTE ju gå att göra en smarrig jul kvarg av det med sötningsmedel.
Ill get back to you med resultaten!

Fick samma tanke igår
Tänkte testa en färdig kryddpåse som heter pepparkakskryddor, annars är det ju som sagt lätt å googla fram ett pepparkaksrecept :)

timoat
2005-12-19, 12:56
Jag ska hunta ner kryddpåsen. Det ska bli spännande.
Fan grabbar, fattar ni inte att googla = lyfta ÄNNU ett finger...

Fredrik_S
2005-12-19, 13:12
Håller med dig, jag har inga problem att gå 90 minuter cardio, men att gå upp för trapporna 5 våningar känns jättejobbigt :) för att inte tala om att resa sig en andra gång för man glömt smörkniven DET ÄR JOBBIT!
Hur smakar pepparkakskryddskvargblandningen?

MyungChul
2005-12-19, 13:47
Att googla istället för att skriva ett medelande på forumet tar väl ungefär samma tid?

timoat
2005-12-19, 18:59
ingredienser inhandlade nu börjar jag

timoat
2005-12-19, 21:52
jag fick inte till det. köpte peppakaks mix plus sötningsmedel. 5 g pepp.mix plus 2 dl sötn. i 200 g kvarg. Smakade inte bra, kändes som att peppakakskryddorna var för starka. Sen var jag lite osäker på hur mycket sötningsmedel man skulle ha i. Smakade iallafall beskt som fn. kanske testar igen imorgon.

Fredrik_S
2005-12-20, 17:49
2 dl sötningsmedel?
är du tokig.. 1 msk hade nog räckt

MyungChul
2005-12-20, 20:59
lika delar sötningsmedel och kesella är väl nice? ;)

timoat
2005-12-21, 23:30
det var hermesetas. sötningsmedel. Nån som har nån erfarenhet?

Fredrik_S
2005-12-22, 21:01
Ja, jag använder det, använd som socker i samma volymmängd, INTE viktmängd.

Three pigs
2005-12-23, 14:49
Kvarg + musli + klick sylt = mumma.

Naesetgrabb
2005-12-24, 21:52
Köp en konservburk med krossad ananas (ej skivad! ni kan ju även fixa krossen själva av färsk ananas) och blanda med kvargen. Supergott:)

MilkmaN
2005-12-28, 20:07
hur mkt frunlight blandar ni med? har ni vatten också?

mistermr
2005-12-28, 20:55
Köpte idag mina två första 250g kesella (det är väl kvarg?), jag kan säga att det smakar gott o så. Men jag fick så himla ont i magen efter att ha ätit det tillsammans med middag. Middag bestod av ris+linser+köttfärs+vita bönor+sallad.

MVH

alex_ax
2005-12-28, 23:27
Kvarg + musli + klick sylt = mumma.

hatar det ordet, låter som en liten gumma.

Sonny
2005-12-29, 12:17
Köpte idag mina två första 250g kesella (det är väl kvarg?), jag kan säga att det smakar gott o så. Men jag fick så himla ont i magen efter att ha ätit det tillsammans med middag. Middag bestod av ris+linser+köttfärs+vita bönor+sallad.

MVHtesta o ät det senare på kvällen istället

snickers
2006-01-04, 16:34
Kvarg+risgrynsgröt+kanel

mistermr
2006-01-04, 16:39
Testade ngt igår som var riktigt gött faktiskt. Det var kvarg och torkade aprikoser som jag hade hackat .

MVH

Alcazara
2006-01-05, 11:08
200g Kvarg
2 dl vaniljyoghurt
:eating:

Hallon eller mosad banan är också hott att ha i!

snickers
2006-01-05, 11:57
vaniljyoghurt är det såndär som smakar jättegott men innehåller typ 30% socker?

Snorkfröken
2006-01-05, 12:29
vaniljyoghurt är det såndär som smakar jättegott men innehåller typ 30% socker?

Danones Vitalinea-vaniljjogurt innehåller 0,1 % fett, 0 % socker... Men ist sötad med sötningsmedel. God är den iaf.

Rockhard
2006-01-06, 21:42
hur mkt frunlight blandar ni med? har ni vatten också?

Brukar ta ungefär 2 matskedar om jag har funlight hemma. Annars är det ganska gott utan men det är godare när den smakar som fruktyoghurt.

hpb
2006-01-06, 22:29
Utökade kvarg+kanel receptet med en sked lågkalori äppelmos ovanpå det blandade. Blir skönare att kunna variera smakerna medans man trycker i sig.

DragonOrb
2006-01-07, 01:52
Tills frukost:

ca halv burk kvarg
2-3dl lättsockrad yoghurt
1dl havregryn

ned i mixern och sedan bara dricka.

Thell
2006-01-07, 11:28
ja brukar ibland blanda iordning en burk kesella med tonfisk o lite dill, glöm inte att salta rätt mycket o även lite peppar på det...
svingott att ha på mackan =)

mela
2006-01-07, 11:51
Släng i lite osockrad sylt :love:

petersson
2006-01-07, 14:13
Släng i lite osockrad sylt :love:

Vad är osockrad sylt? Mosade och kokade bär?

mela
2006-01-07, 14:50
Vad är osockrad sylt? Mosade och kokade bär?

finns att köpa.. oskockrad sylt med sötningsmedel istället

petersson
2006-01-07, 16:25
finns att köpa.. oskockrad sylt med sötningsmedel istället

Aha. Vad gott, då är det ju inge surt :)

alex_ax
2006-01-07, 16:36
vart finns en lidl i sthlm??

MyungChul
2006-01-08, 10:14
vart finns en lidl i sthlm??

??+++++ www.lidl.se ??+++

Greatness
2006-01-18, 23:33
Om jag ändå hade gillat tonfisk :(
Täpp för näsan och skyffla i dig som jag gör med ett knäckebröd.
Äter f.ö. kvargen som den är, ur burken...

Jompi
2006-01-19, 00:09
Skulle inte komma på tanken att äta något jag inte tycker om.

fjolla:D

Greatness
2006-01-19, 00:48
Skulle inte komma på tanken att äta något jag inte tycker om.
Vill man vara fin får man lida pin.

Greatness
2006-01-19, 00:55
Hur mycket Fun Light använder ni sett till 500g kvarg?
(PS: Hur många kalorier innehåller Fun Light den utan socker?
Deffar nämligen... :D)

Fredrik_S
2006-01-19, 01:36
Hur mycket Fun Light använder ni sett till 500g kvarg?
(PS: Hur många kalorier innehåller Fun Light den utan socker?
Deffar nämligen... :D)

en

Fredrik_S
2006-01-19, 01:42
Vill man vara fin får man lida pin.

är du säker?
Tror nog man kan få till en exact lika bra kost med saker man tycker om. Gillar du inte tonfisk kan du äta nån annan fisk eller kyckling tex. Gillar du inte kvarg kan du också bara välja bort det. Franco Columbo (arnolds polare) var laktosintollerant.

Jax
2006-01-19, 11:19
Vill man vara fin får man lida pin.
Äh trams, det går utmärkt att äta god bra mat. Särskilt om man är bra på att laga mat och om spenderar kvällarna på cyklen, i löparspåret eller i gymmet istället för i tv-soffan.

Att tvinga i sig lättkesella för att man inte orkar träna ordentligt är för fjollor. :D

Greatness
2006-01-19, 13:32
Jag är inte kock direkt, har svårt attt tillaga något överhuvudtaget så jag tar den lätta vägen med tonfisk & Kvarg. :D

grisbil3n
2006-01-19, 14:42
Mycket haterz i tråden :(

MyungChul
2006-01-20, 14:01
Gillar du inte kvarg kan du också bara välja bort det. Franco Columbo (arnolds polare) var laktosintollerant.

Vad har det med någonting alls att göra? Att han va laktosintollerant menar jag. Ost, är vad jag vet väldigt låglaktos, kan ha fel. Men om det är så borde samma sak gälla vid färskost, men det är inte heller ett måste. Menar bara på att naturen har trotsat konstigare lagar.

thebandit
2006-01-20, 15:34
Kvarg + minimjölk + fun light hallon & lemon = yoghurt. Supersmarrigt.

Helena B
2006-01-20, 20:17
Att tvinga i sig lättkesella för att man inte orkar träna ordentligt är för fjollor. :D

Trodde det var tvärtom. Att om man tränar mycket så äter man kresh.

Jax
2006-01-20, 20:41
Trodde det var tvärtom. Att om man tränar mycket så äter man kresh.
Bara för att du har köpt 14 kilo. :D
Själv föredrar jag 400 gram blodig oxfilé och en massa blandade frukter och ett glas standardmjölk.

mistermr
2006-01-20, 20:53
Själv föredrar jag 400 gram blodig oxfilé och en massa blandade frukter och ett glas standardmjölk.

Yeah baby!

:hbang:

MVH

Helena B
2006-01-20, 20:54
Bara för att du har köpt 14 kilo. :D
Själv föredrar jag 400 gram blodig oxfilé och en massa blandade frukter och ett glas standardmjölk.

Jo jag föredrar oxå kött, men orka slänga i sig så mycket :D Kött är gott men att äta det i stora mängder skulle bara göra att jag tröttnar på det. Det vill jag inte.

Åh nu längar jag till sommaren :(

mistermr
2006-01-20, 20:55
Åh nu längar jag till sommaren :(

Alla vi längtar efter sommaren.........

MVH

Fredrik_S
2006-01-21, 09:14
Vad har det med någonting alls att göra? Att han va laktosintollerant menar jag. Ost, är vad jag vet väldigt låglaktos, kan ha fel. Men om det är så borde samma sak gälla vid färskost, men det är inte heller ett måste. Menar bara på att naturen har trotsat konstigare lagar.

Min poäng var att han lyckade bra med bodybuilding utan mjölkprodukter.

-Niklas-
2006-01-21, 18:52
kesella mini + yoghurt(osockrad)+ lite minimjölk, mixa o dricka, smaskens :thumbup:

nirre
2006-01-21, 19:07
Bara för att du har köpt 14 kilo. :D
Själv föredrar jag 400 gram blodig oxfilé och en massa blandade frukter och ett glas standardmjölk.

jo men sen är det ju lite dyrare oxå!! *kissass*

Knowledge
2006-01-21, 23:16
jag brukar ta 200gram kvarg + 1dl naturell yoghurt (0.5%fett) och blanda ut med ca 1-2dl sportmusli/axas osockrade musli (banan+kanelsmak) samt massor med kanel över, passar bra om man kastar i lite frysta bär också. kan ju varias så enkelt utifrån vad man gillar.. :)

Thorwaldsson
2006-04-06, 18:13
Komponerade ihop en egen röra igår kväll.

125 g kesella
125 g minikeso

Rör ihop de båda delarna och krydda med kanel och sötningsmedel/socker efter smak. Smakar som någon dag gammal risgrynsgröt :thumbup:

timoat
2006-04-06, 20:07
Blanda i en dipmix och dippa skurna kyllingfile bitar/minimajs. MYCKET krämigare än vanlig dip, så häll i lite vatten också.

hattfan
2006-04-07, 12:24
Komponerade ihop en egen röra igår kväll.

125 g kesella
125 g minikeso

Rör ihop de båda delarna och krydda med kanel och sötningsmedel/socker efter smak. Smakar som någon dag gammal risgrynsgröt :thumbup:

:D

GymTT
2006-04-07, 14:43
Komponerade ihop en egen röra igår kväll.

125 g kesella
125 g minikeso

Rör ihop de båda delarna och krydda med kanel och sötningsmedel/socker efter smak. Smakar som någon dag gammal risgrynsgröt :thumbup:

Provade den igår kväll! Var god! Smakade precsi som du sa som gröt, och gröt är ju :hbang:

bra recept, tackar

mistermr
2006-04-09, 15:35
Kvarg, mängd enligt smak

Liten del mjölk för att lösa upp det hela

5 pistache nötter

5 jordnötter

1 skivad banan

kanel

Brukar ätas som kvällsmål

n1tro
2006-04-10, 22:16
lidls kvarg e ju så jävla sur så det inte är sant

GymTT
2006-04-10, 22:33
lidls kvarg e ju så jävla sur så det inte är sant


äh, i med krossade ananasskivor :)

sissa
2006-04-10, 23:51
Blanda kesella/kvarg med hackad gräslök och pressad vitlök och salt och peppar.

Bred på en grov smörgås. På med skinka eller kalkon + tomatskivor

Kan förstås varieras. Blanda med paprika, valnötter,oliver, nån annan ört osv osv

adis
2006-04-11, 00:04
Direkt ur burken MUMS ;D

Jacky
2006-04-11, 05:56
1/2 burk kessella
1/2 burk keso mini
Rör runt med proteinpulver vanilj
(Ev. lite sötningsmedel om man önskar)
På med lite valnötter
SMARRIGT!

adis
2006-04-12, 11:33
OJ! :D Äter kvarg precis nu...

Kvarg 250 g + Frukt Musli ca en näve + 1 msk Jorgubbsylt, ser ut som Rödbetsallad :D

The Fallen
2006-04-12, 18:38
är det någon som har något bra recept på kesella och tonfisk som man kan ha på mackan? har för mig att jag har sett det förut men har glömt bort vad det man skulle ha i =P

Thorwaldsson
2006-04-12, 19:32
är det någon som har något bra recept på kesella och tonfisk som man kan ha på mackan? har för mig att jag har sett det förut men har glömt bort vad det man skulle ha i =P

Kan det månne vara följande recept?

1 burk kesella
1 burk tonfisk
1 liten rödlök
1 (alternativt ett halvt) äpple
Salt och peppar

Hacka löken och äpplet. Tillsätt kesellan och rör om. Lägg härefter i tonfisken och rör åter igen om.

Valfri kryddning, dock kan jag rekommendera antingen curry eller oregano/basilika/persilado att krydda med.

The Fallen
2006-04-12, 20:24
ja jag tror det för jag känner igen det :) tack så mycket nu ska jag dra och fixa ihop lite pålägg till frullen i morgon :D men är det gott med äpple i? låter inte som de passar så bra men vad vet jag =P

Thorwaldsson
2006-04-13, 08:58
men är det gott med äpple i? låter inte som de passar så bra men vad vet jag =P

Jodå, äpplet är rätt neutralt i den här röran. Dessutom bidrar det med friskhet och att blandningen får lite krispiga bitar.

vsson
2006-04-16, 22:53
Kan någon förklara för mig som inte kan så mkt om mat och sånt. Vad är det som är så bra med just Kvarg?

MyungChul
2006-04-17, 02:04
Kan någon förklara för mig som inte kan så mkt om mat och sånt. Vad är det som är så bra med just Kvarg?

Kvarg är nästan uteslutande protein(kasein), som går att göra väldigt mycket med. Du kan använda det i bakning, matlagning eller även äta den som den är, eller kanske några tillsatser som rivet äpple, kanel - även funlight som man blandar i. Perfekt kvällsmål, mellanmål eller någon gång du behöver extra protein till maten. Eller rent av ett snålare altenativ till gräddfil och cremé fraiche. Du kan använda ett sådant enkelt livsmedel till så mycket olika ändamål. Det är snarlikt en ganska sur yoghurt i smaken och har konsistensen av väldigt fast cheesecake. Vilket iochförsig inte är så konstigt då kvarg eller färskost ofta är huvudingrediensen i fyllningen till din cheesecake.

Till slut så vill jag säga att kvarg är en toppenprodukt, älskad av många men också hatad för sin sura smak. Men det kan man lätt ordna på, bara man har lusten och orken att göra detta. "Fyra av fyra!"

Cerberus
2006-05-03, 00:22
Vad är kvarg till för egentligen?

Ska käka kvarg nu :D halv Milbona-förpackning kvarg med fun light, frysta hallon o blåbär samt lite lightsylt. Blir som godis.

grisbil3n
2006-05-03, 02:42
Vad är kvarg till för egentligen?

Ska käka kvarg nu :D halv Milbona-förpackning kvarg med fun light, frysta hallon o blåbär samt lite lightsylt. Blir som godis.

Det är massan som blir över vid osttillverkning, eller så har jag fel.

GymTT
2006-05-03, 06:39
Vad är kvarg till för egentligen?

Ska käka kvarg nu :D halv Milbona-förpackning kvarg med fun light, frysta hallon o blåbär samt lite lightsylt. Blir som godis.


Borde väl vara till för matlagning etc egentligen?

Pellefant
2006-05-03, 09:49
Åt detta nu:

100g kvarg, smulade i fem pepparkakor, sötningsmedel. Blev jättesmarrigt!

villie
2006-05-03, 20:52
Kvarg är ju till för matlagning, mest dessert o bakning typ tror jag.Man har det bla i "lussebullar" Sen kom byggarna o trodde det var guds skapelse till dem. ;)

GymTT
2006-05-03, 20:59
Jag har just nu denna variant i frysen:

250gram kvarg ca, en halv matsked kakao, 1dl protec choklad, någon matsked minimjölk + en hel mosad banan.

Smakade som banan/choklad glass sist:)

mumma.

timoat
2006-05-03, 22:46
Jag har just nu denna variant i frysen:

250gram kvarg ca, en halv matsked kakao, 1dl protec choklad, någon matsked minimjölk + en hel mosad banan.

Smakade som banan/choklad glass sist:)

mumma.


Blir det inte "is" i den?

orgish
2006-05-05, 21:16
ni som tillsätter fun light eller vanlig saft, späder ni ut saften med vatten då? och ifall hur mycket?

tinkerbell
2006-05-05, 21:36
ni som tillsätter fun light eller vanlig saft, späder ni ut saften med vatten då? och ifall hur mycket?

Nej bara in med de direkt, behövs inte blandas med vatten.

tinkerbell
2006-05-05, 21:37
Kvarg + Funlight (Tropical Fruit) avnjutes med en skiva miccrad polarkraft extrem, sitter varmt och gott i magen :hbang: :eating:

orgish
2006-05-05, 21:38
okies. jag tog i en skvätt mjölk, kanel och lite havregryn, fyfan va äckligt, spyr nog snart, iofs första gången ja käkar det men ändå ;(

tinkerbell
2006-05-05, 21:39
okies. jag tog i en skvätt mjölk, kanel och lite havregryn, fyfan va äckligt, spyr nog snart, iofs första gången ja käkar det men ändå ;(

Ny(ätare) bör köra med Funlight från början *slap*

mistermr
2006-05-06, 09:32
Gjorde mig en proteindrink med kvarg, mjölk, pineapple, kardemumma.

Gött var det!

mvh

Max
2006-05-06, 12:11
Gjorde mig en proteindrink med kvarg, mjölk, pineapple, kardemumma.

Gött var det!

mvhJag tittade precis på en repris av nåt matprogram där tv-kocken gjorde en smoothe med yoghurt, ananas och kardemumma. Var du inspirerad av det kanske?

GymTT
2006-05-06, 13:48
Blir det inte "is" i den?

Nejdå inte alls, in i frysen i ca 30 min.
As gott

Hanne
2006-05-06, 15:52
kvarg
vitt mandelsmör
kanel
flytande suketter

Gott!

mistermr
2006-05-06, 16:14
Jag tittade precis på en repris av nåt matprogram där tv-kocken gjorde en smoothe med yoghurt, ananas och kardemumma. Var du inspirerad av det kanske?

Faktiskt inte, utan jag ville ha ngt annat i som tex blåbär, jordgubar, hallon mm men det enda som fanns hemma var konserverad annanas.

mvh

martynj
2006-05-09, 13:24
Gjorde din drink igår mistermr, och jag kan ju gå i god för att den var super! :hbang:
Nu ska jag hugga in på denna röra:
125g kesella lätt
150g keso mini
50g frysta hallon/blåbär
1tsk funlight hallon
30g önos lågkalori jordgubbssylt

mistermr
2006-05-09, 14:16
Gjorde din drink igår mistermr, och jag kan ju gå i god för att den var super! :hbang:
Nu ska jag hugga in på denna röra:
125g kesella lätt
150g keso mini
50g frysta hallon/blåbär
1tsk funlight hallon
30g önos lågkalori jordgubbssylt

Gött att du uppskattade den, jag vill göra en ny variant med bär men vet ej om färska bär finns att köpa nu eller om det är för tidigt?

mvh

martynj
2006-05-10, 13:23
Gött att du uppskattade den, jag vill göra en ny variant med bär men vet ej om färska bär finns att köpa nu eller om det är för tidigt?

mvh

Har inte sett så många färska bär.. Det får nog bli frysta i så fall, men det borde ju bli gott ändå! :thumbup:

mistermr
2006-05-10, 15:56
Har inte sett så många färska bär.. Det får nog bli frysta i så fall, men det borde ju bli gott ändå! :thumbup:

Jag gjorde mig en drink bestående av en halv banan, ett halvt paket kvarg (ca 250g), lättmjölk och kardemumma. Denna togs innan träningen.

Sedan när jag kom hem från träningen gjorde jag samma drink med resten av kvargen, men med frysta jordgubbar istället. Då har man la fått i sig ca 60g proteiner om det stämmer att Lidl's 500g kvarg ger den mängden protein.

mvh

GymTT
2006-05-10, 19:07
ni som tillsätter fun light eller vanlig saft, späder ni ut saften med vatten då? och ifall hur mycket?

Utan vatten ca 1-2 matskedar

1986
2006-06-01, 16:18
Nu har jag inhandlat mitt första paket kvarg från lidl samt fun light jordgubb.

Jag vill inte chansa riktigt, så hur mycket saft ska man dra i om man kör ett halvt paket?

Sigurdsson
2006-06-02, 07:36
Prova dig fram, blir det för lite så är det ju bara att hälla i mer.

tinkerbell
2006-06-02, 13:49
Nu har jag inhandlat mitt första paket kvarg från lidl samt fun light jordgubb.

Jag vill inte chansa riktigt, så hur mycket saft ska man dra i om man kör ett halvt paket?

Det bästa är att köra efter konsistens, tills de blir slätt och fint och givetvis efter den mängd smak/sötma du själv föredrar, svårare och godare blir de inte :thumbup:

Jacksatan
2006-06-02, 16:30
en kvarg, en halv dl öl(helst mörkt), 2 nypor persilja och hackade nötter. gott

Fredrik_S
2006-06-03, 19:53
en kvarg, en halv dl öl(helst mörkt), 2 nypor persilja och hackade nötter. gott

Du har alltså experimenterat med olika ölsorter! :)
Fantastiskt...

Milia
2006-06-19, 08:12
Jag blandade en burk kesella med osötad blåbärssoppapulver och önos lågkalorilingonsylt, det blev gott!! smakade lite som blåbärsglass tyckte jag. Jag hade solrosfrön och tärnat äpple i sen också.

jontahontas
2006-06-19, 16:19
250 g kvarg
~200 g frysta jordgubbar (jag har testat med även hallon, äpplen, blåbär och lite annat allt e gott)
en lagom skvätt fun light
0,2-0,5 dl vatten

Mixa skiten.

Blir som sorbet typ och alla jag bjudit detta på - även de som skiter helt i träning - har tyckt det vart toppen som efterrätt!

(jag har inte läst hela tråden det är säkert någon som har ett liknande recept ;D)

Beecher
2006-06-19, 22:53
rör i massor av kryddor och tabasco och häll över dina kokta grönsaker :eating:

Max
2006-06-20, 17:44
Jag blandade en burk kesella med osötad blåbärssoppapulver och önos lågkalorilingonsylt, det blev gott!! smakade lite som blåbärsglass tyckte jag. Jag hade solrosfrön och tärnat äpple i sen också.Låter som Kajsa Varg typ. Tag en burk kesella, blanda i allt sött man har hemma och ät. Ibland smakar det bra, ibland inte :-)
Själv äter jag knappt kesella, bara i filen ibland, men då måste jag ha något sött i också.

christian
2006-06-20, 18:13
Jag har just nu denna variant i frysen:

250gram kvarg ca, en halv matsked kakao, 1dl protec choklad, någon matsked minimjölk + en hel mosad banan.

Smakade som banan/choklad glass sist:)

mumma.

Nu provar jag samma, fast med färska, svenska, jordgubbar istället.

Annars kan jag tipsa om att äta den "ren" med nedskurna bitar kiwi. Blir riktigt bra kombo.

Milia
2006-06-20, 18:50
OSÖTAD blåbärssåppepulver är inte sött, inte heller kesella, och inte solrosfrön. Så det enda söta i det "receptet" var väl äpplet i så fall, om det nu räknas.Och sylten då förstås. Tyck vad du vill gott blev det iaf.

jontahontas
2006-06-21, 19:47
en kvarg, en halv dl öl(helst mörkt), 2 nypor persilja och hackade nötter. gott

Jag hittade ingen persilja eller nötter så jag tog Öl, timjan, salt och peppar och åt till min kyckling. Smakade toppen, tack för tipset!

grisbil3n
2006-06-22, 01:13
en kvarg, en halv dl öl(helst mörkt), 2 nypor persilja och hackade nötter. gott

Ska lätt testas!

Max
2006-06-22, 21:34
OSÖTAD blåbärssåppepulver är inte sött, inte heller kesella, och inte solrosfrön. Så det enda söta i det "receptet" var väl äpplet i så fall, om det nu räknas.Och sylten då förstås. Tyck vad du vill gott blev det iaf.Det är väl inget fel på sött, och läser du mitt inlägg noga märker du att jag inte heller tycker kesella är särskilt sött. Det var inte menat att "hacka" på dig, smak är individuellt och jag har heller inte prövar din mix, bara lät som nån ingrediens för mycket i MINA öron. :)

Aspen
2006-06-22, 22:06
250g kesella
50g keso (smaksatt typ chili)
75g Pastrami (el vanlig skinka)
lök
gurka
salt & peppar och lite dill

denna röra med en bakad potatis MUMS :thumbup: (räcker kanske till flera)
:eating:

GymTT
2006-06-23, 14:49
Nu provar jag samma, fast med färska, svenska, jordgubbar istället.

Annars kan jag tipsa om att äta den "ren" med nedskurna bitar kiwi. Blir riktigt bra kombo.


Hur smakade det?

Milia
2006-06-24, 12:16
Det är väl inget fel på sött, och läser du mitt inlägg noga märker du att jag inte heller tycker kesella är särskilt sött. Det var inte menat att "hacka" på dig, smak är individuellt och jag har heller inte prövar din mix, bara lät som nån ingrediens för mycket i MINA öron. :)
Bry dig inte om mig, vissa dagar har jag horn i pannan och en svans där bak när jag vaknar, så då får man vara beredd på att ducka snabbt;)

ramagoen
2006-06-24, 17:03
250g kvarg,
2-5st falu råg-rut, perfekt att "knäcka" ner i kvargen.
1-2msk linfrön
1 halv msk olivolja(för mycket så smakar de inte gott.)
massa funlight wild berries

32g protte
38g kolisar
10g fett ungefär, gissar jag på, nyttigt dådå.
5-10g fibrer kanske. är lite osäker på hur mycket en matsked linfrön väger.



:eating:

Max
2006-06-25, 21:32
Bry dig inte om mig, vissa dagar har jag horn i pannan och en svans där bak när jag vaknar, så då får man vara beredd på att ducka snabbt;):D

Mitched
2006-07-10, 13:04
Guacamole på kvarg

250 gr Kvarg
100 gr avocado
5 gr rapsolja
salt och peppar
2-3 klyftor vitlök
ev. lite limejuice

394 kcal
35 gr protein
23 gr fett
13 gr kolhydrat

Räcker till ca 4 personer.

The Fallen
2006-07-15, 21:24
250g kvarg
250g keso

som man bara blandar ihop och har på havregrynsgröten med en massa kanel.
Brukar också istället för mjölk blanda kvarg med mjölk och vanilj protte till fil konsesten som blir för jävla underbart.

Chdengoe
2006-07-19, 14:18
250g kvarg
~1 msk kaviar
½ liten rödlök
1 kokt kall färskpotatis
Salt & vitpeppar

Hacka löken och potatisen och rör ihop med kvarg och kaviar. Krydda eventuellt lite lätt med salt och peppar.

Bönne
2006-07-19, 16:00
2kg kvarg
1kg frysta jordgubbar
Mjölk efter smak för önskad konsistens.


Sedan Musli eller dylikt i det.

L-Sami
2006-07-19, 16:05
Kanske har någon skrivit det här redan men..

Kesella med kakaopulver och kanel är min favorit. Provade häromdan och det smakar gott ;)

dmasl
2006-07-27, 18:36
Testade nu att hälla i massa tacokrydda tillsammans med rapsolja i min kvarg. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH HELVETE vad gott. Smakar tacodipp, vilket kanske inte är så konstigt egentligen ;)

robin-
2006-07-31, 16:54
Javet, jag är efter, men kan nån förklara för mig vad kvarg är, vad det ger, smak, & näringsinnehåll osv, varför alla käkar det? :) Och vars finns det att köpa? :eating:

tossefar
2006-07-31, 16:59
Javet, jag är efter, men kan nån förklara för mig vad kvarg är, vad det ger, smak, & näringsinnehåll osv, varför alla käkar det? :) Och vars finns det att köpa? :eating:
Arlas produkter heter kesella och kvarg, de finns i alla mataffärer.

ramagoen
2006-07-31, 17:11
milbona's heter den som lidl har, bra mycket billigare än den man hittar i ica/coop butiker.

Max
2006-07-31, 20:47
Javet, jag är efter, men kan nån förklara för mig vad kvarg är, vad det ger, smak, & näringsinnehåll osv, varför alla käkar det? :) Och vars finns det att köpa? :eating:
Smidigt att ha med sig, går att variera (trådtemat), lätt att få i sig och mycket protein och lite fett vilket många kolo-medlemmar uppskattar. Förövrigt är det ostmassa, eller sur färskost skulle man kunna säga.

FreCKo
2006-08-21, 17:48
tänkte bara fråga, behöver något bra kvälls-snack då jag dessutom tar min tredje skopa whey-80, kan man blanda kesella med whey-80 rakt upp-och-ner?

vsson
2006-08-21, 21:50
tänkte bara fråga, behöver något bra kvälls-snack då jag dessutom tar min tredje skopa whey-80, kan man blanda kesella med whey-80 rakt upp-och-ner?

Personligen tycker jag att whey-80 och kvarg är riktigt vidrigt.. Men du kan ju testa själv. Blir lite godare om man stoppar ner lite naturell yougurt lättmjölk och nåra frysta bär..sen en skopa whey. Om man orkar.. Men det är alla fall inte dumt! :eating:

FreCKo
2006-08-22, 07:30
Personligen tycker jag att whey-80 och kvarg är riktigt vidrigt.. Men du kan ju testa själv. Blir lite godare om man stoppar ner lite naturell yougurt lättmjölk och nåra frysta bär..sen en skopa whey. Om man orkar.. Men det är alla fall inte dumt! :eating:

provade att köra två skopor whey-80 med minimjölk och sen ner med kesella, blev ganska gott :) Smakade precis som det ska göra, fast bara en skvätt surare... Men det gör inget, sånt gillar vi :D

Extas
2006-08-23, 18:23
kvarg + apelsin + mjöl = mixa!

GOTT !

Jacky
2006-08-23, 19:23
kvarg + apelsin + mjöl = mixa!

GOTT !

coolt, hur blir konsistensen, som kroppkakor eller?

Extas
2006-08-23, 21:31
oj skulle stå mjölk inte mjöl :em:

Zydeco
2007-11-27, 21:37
Öppen tråd för förslag till alla dessa kvargblandningar som hittas på. Här är en god för chokladdyrkare.

250g Kesella
36g (1dl) Whey80 choklad
0.5 msk kakao

Näringsvärde...E%
Fett 5,8g.......15%
Kolh 11g........13%
Prot 62g........72%

Kcal 344

Nu använder jag iofs eiselt doublepro chocklad, men puvler som pulver. Hur fick du detta att blanda? Vispa länge eller hade du i nått annat för att få det att mixxa bättre?

Wilden
2007-11-29, 23:41
Gainer, mjölk och milbona! :hbang:

JimmyF
2007-11-30, 00:13
Kvarg, Sötningsmedel, vaniljsocker och lite kruskraskli. De är toppen. :)

pherlo
2008-12-16, 00:04
125g kvarg + 2 tsk ICA fläder light = mycket god skit

J.V
2008-12-16, 00:49
Jag tipsar om tntballes påhitt.
Kvarg och Coca-Cola Zero. Möms!

1684_
2008-12-16, 05:41
kvarg blandat med keso, nötter och sojabönor.

Cohen
2008-12-18, 00:45
I lussebullar!

ingster
2008-12-18, 20:06
Käkar kvarg från lidl blandat med björnbär 2,5kg påse från willys (75kr) och fun light wild berrys. Har brukar äta till gröten som "topping" eller som kvällsmål och isf lite större portion.
Sjukt gott!

riotous
2008-12-21, 22:28
brukar köra den här antingen till frukost eller innan/efter träning;
klockren kombination som går snabbt att göra utan att behöva kladda länge i köket:

250 g milbonas kvarg + lite vatten för att få "filkonstistens" (lidl)
valnötter (hötorgets helgmarknader 500 g påse för 50kr)
krossade linfrön (ica eller coop)
pumpakärnor (ica eller coop)
solrosfrön (ica eller coop)
russin (lidl har billiga och goda)

isterbuk
2008-12-21, 22:55
Kvarg + Russin + Kanel + Äpple + Pumpakärnor + Fun-light.

Brukar köra den kombon rätt ofta +/- äpple.

Haymaker
2008-12-22, 02:44
Är Kvarg någonting man har missat eller?

Koka
2008-12-22, 09:21
Är Kvarg någonting man har missat eller?

absoplut!

isterbuk
2008-12-22, 14:37
Är Kvarg någonting man har missat eller?

Om du gillar yoghurt och fil så ta en kik i din lokala livsmedelsaffär eller ta dig till närmaste lidl butik, köp några burkar och testa några av ovanstående eller blanda bara med funlight så kommer du bli hooked! :) *popcorn* *drool*

Mycket protein, få kolisar och väldigt lite fett.

userfriendly
2008-12-23, 19:06
Åh, vet inte om någon redan skrivit om kvarg-cheesecake?
För den som INTE är på diet men vill ha ett nyttigare alternativ till cheesecake iaf.

Man gör en vanlig CC botten. Smeten du har på består av kesella och olika frukter ex. passion och hallon samt lightsaft/sötningsmedel. Häll i gelatin. Klart! :)

fåret
2008-12-23, 19:33
ett recept som inte bör kombineras:
250g kvarg
1dl mjölk
1/5dl oboypulver
1msk kakao
1,5dl massfx
2dl krossade k-special

fyfan vad äckligt!

ett godare:
250g kvarg
mycket socker
mycket kanel
proviva svartvinbär (?) som saftsås :thumbup:

blir att testa något nytt nu!

fåret
2008-12-23, 19:40
250g kvarg
2 stora skedar äpplemos

Fredrik_S
2008-12-23, 19:47
Är Kvarg någonting man har missat eller?

Hyfsat billigt protein. Men rätt sur smak och min mage gillar inte kvarg.

Alfred Nobel
2008-12-23, 20:48
Hyfsat billigt protein. Men rätt sur smak och min mage gillar inte kvarg.

Jag helt och hållet avskyr Arlas (kesella lätt) variant och avgudar Milbona från lidl.

pherlo
2008-12-26, 20:02
Tänkte försöka få i mig kvarg imorgon bitti. Någon som har tips på hur man kan blanda det med gröt?

HåkanAd
2008-12-26, 20:38
]Funlight + kvarg is the shit.

MyungChul
2008-12-26, 21:09
Tänkte försöka få i mig kvarg imorgon bitti. Någon som har tips på hur man kan blanda det med gröt?

Blanda kesella med något bärigt, antingen saft eller riktiga bär och ha det på gröten som "topping". Söta till den lite bara.

Arfenhouse
2008-12-28, 01:18
Har precis skaffat mig en burk kesella naturell, är lite nyfiken på om jag borde ha köpt den lätta varianten istället?

MyungChul
2008-12-28, 01:31
Det beror väl på vad du tänkt göra med den?

Arfenhouse
2008-12-28, 02:11
Hade väl tänkt att göra något som liknar det dem andra prövat på. Äta som mellanmål, ha på gröt blandannat. Pröva blanda lite Kesella med det protte pulvret jag har och äta direkt så t.ex.

MyungChul
2008-12-28, 03:14
Då beror det på hur mycket plats du har i din diet, jag föredrar fullfettsvarianten pga smaken.

Arfenhouse
2008-12-28, 03:22
Jag har ingen speciel diet just nu, men det lutar åt bulk. Men hur står skillnad är det mellan kesella normal och lätta?

MyungChul
2008-12-28, 03:36
smakskillnad? enorm.

Arfenhouse
2008-12-28, 03:38
Nja, tänkte mer på skillnad mellan kcal och sånt, påverkan på en människa under bulk och en under deff.

MyungChul
2008-12-28, 04:25
1% fett i lätt.
10% i vanliga.

1g fett är dryga 9kcal.

Cohen
2008-12-30, 02:55
När folk skriver att de äter kvarg med fun light, gröt eller liknande är det i princip alltid lågfettsvarianter som används. Poängen med att äta kvarg på det sättet är (för de flesta) att den är rik på protein i förhållande till antalet kalorier. Med en fetthalt på 10% försvinner alltså en del av anledningen till att äta kvarg överhuvudtaget.

Använder man kvarg i matlagning eller bakning är saken dock en annan. '

Näringsinnehållet i Kesella finns på Arlas hemsida.

Kesella
Energivärde 600 kJ/140kcal
Protein 10 g
Kolhydrat 3,5 g
Fett 10g

Kesella lätt
Energivärde 320kJ/75kcal
Protein 13 g
Kolhydrat 3,5 g
Fett 1g

JohnRick
2009-01-05, 12:11
En burk kesella (250g)
En hackad gul lök
En burk tonfisk (ca 140g)
A slight pinch of svartpeppar

Blanda för att ha som pålägg till vilket bröd som helst.

kalajset
2009-01-07, 02:41
Igår tog jag mod till mig, och käkade en något annorlunda variant:

250g kvarg
Senap efter behag, (själv körde jag en riktigt stor tesked Västerviks)
Paprikakrydda efter behag


Tjaa, vad ska man säga. Låter otroligt äckligt, men var, om än inte sådär supergott, iaf klart ätbart med ett litet plus i kanten. Tänker faktiskt göra den igen, skönt som variation till saftkvargen jag alltid gör i vanliga fall.

Ekman_
2009-01-07, 03:07
Har alltid kört med fun light, eller lite honung om jag vill unna mig något lovely, men efter att ha hört alla osm kör i prottepulver måste jag fan också testa det imorgon .D

Ekman_
2009-01-07, 03:08
En burk kesella (250g)
En hackad gul lök
En burk tonfisk (ca 140g)
A slight pinch of svartpeppar

Blanda för att ha som pålägg till vilket bröd som helst.

Låter riktigt gott, byta ut löken/lägga till lite vitlöken hade också funkat :)

Ceccil
2009-01-07, 08:23
* En burk kesella
* Rivet skal och saft av en apelsin
* Sötningsmedel för den som vill
* Ev. kanel

Mums. Avnjutes helt med varma jordgubbar!

Cohen
2009-01-08, 02:33
Igår tog jag mod till mig, och käkade en något annorlunda variant:

250g kvarg
Senap efter behag, (själv körde jag en riktigt stor tesked Västerviks)
Paprikakrydda efter behag


Tjaa, vad ska man säga. Låter otroligt äckligt, men var, om än inte sådär supergott, iaf klart ätbart med ett litet plus i kanten. Tänker faktiskt göra den igen, skönt som variation till saftkvargen jag alltid gör i vanliga fall.

Kan tänka mig att en sådan blandning kan funka hjälpligt som sås till kyckling eller liknande, men knappast som något man äter för sig självt.

Blev det inte lite som att äta sås utan något till?

kalajset
2009-01-08, 02:42
Kan tänka mig att en sådan blandning kan funka hjälpligt som sås till kyckling eller liknande, men knappast som något man äter för sig självt.

Blev det inte lite som att äta sås utan något till?

Nja, konsistensen är fortfarande relativt fast, så känns nog mer som att äta stark kräm än sås isåfall. (Det där lät ju lagom aptitligt). Faktum är att det blev betydligt krämigare än kvargen är i vanliga fall. Ungefär samma konsistens som man blandar med pulver faktiskt.

Passar nog som du säger absolut bäst till mat trots allt, men hävdar ändå att det funkar bättre "för sig" än vad den låter. Har även testat att göra simpel "dipp" av kvarg och äta för sig, men detta kändes betydligt mer "naturligare" att äta utan något annat till, hur märkligt det än kan låta. Men smaken är väldigt speciellt, så det är knappast något som passar alla. :)

Ungrim
2009-01-08, 10:03
En burk kesella (250g)
En hackad gul lök
En burk tonfisk (ca 140g)
A slight pinch of svartpeppar

Blanda för att ha som pålägg till vilket bröd som helst.

Det där lät som en riktig höjdare, måste ta och tästa det på lunchen.

CiCoro
2009-01-08, 11:31
åt det första gången igår, blev nån vanilj smak och smakade väldigt bra direkt ur burken men om jag ska börja köpa typ utan smak billigt från lidl vad är det lättaste man kan blanda det med, vill inte blanda in 4-5 saker utan bara 1 sak som ger en acceptabel god smak?

Ungrim
2009-01-08, 11:51
åt det första gången igår, blev nån vanilj smak och smakade väldigt bra direkt ur burken men om jag ska börja köpa typ utan smak billigt från lidl vad är det lättaste man kan blanda det med, vill inte blanda in 4-5 saker utan bara 1 sak som ger en acceptabel god smak?

då är nog funlight ett bra alternativ.

Cohen
2009-01-09, 01:38
åt det första gången igår, blev nån vanilj smak och smakade väldigt bra direkt ur burken men om jag ska börja köpa typ utan smak billigt från lidl vad är det lättaste man kan blanda det med, vill inte blanda in 4-5 saker utan bara 1 sak som ger en acceptabel god smak?

Tänk bara på att du inte ska blanda ihop lättkvarg med andra fetare och smaksatta varianter. Poängen med att äta kvarg är i allmänhet kombinationen av lågt energiinnehåll och högt proteininnehåll; med annat än lättvarianter försvinner mycket av det.

NuclearWinter
2009-01-10, 14:29
En naturligare variant till fun light är annars tinade bär.

Onigiri
2009-01-11, 11:14
Kvarg, hallon och kanel var en jäkla hit måste jag säga.

Koka
2009-01-11, 11:58
kvarg, rödlök, fun light raspberry, black eye bönor!

fåret
2009-01-21, 13:42
En burk kesella (250g)
En hackad gul lök
En burk tonfisk (ca 140g)
A slight pinch of svartpeppar

Blanda för att ha som pålägg till vilket bröd som helst.
oj! det måste jag prova *drool*

Brooklyn
2009-01-21, 14:02
kvarg, rödlök, fun light raspberry, black eye bönor!

låter spännande! skall provas :)

Martin Löwgren
2009-01-21, 14:09
250gram kesella
1dl A-fil
Funlight (Valfri smak)
Krossat linfrö
Valnötter

/Axon

Roosen
2009-01-21, 15:06
Med funligt (ev. annan saft) och frysta bär är rätt gott :)

arnold2k5
2009-01-21, 15:12
jag har ibland med brist på annat hemma gjort vitlökssås på kvarg
typ 1 dl kvarg, lite vatten för att få den lite "lösare", salt, peppar och vitlök
fungerar kanon med kycklingen!

annars gillar jag att ha i lite saft och skivad banan!

fishy
2009-01-21, 16:05
På gröten:

½dl Mild Lättyoghurt
200-250gr kvarg
1 kapsyl Fun light äpple/päron
½ Msk Kanel
ev russin.

Grymt gott på gröten.

LadyG
2009-02-24, 11:35
Jag har just nu denna variant i frysen:

250gram kvarg ca, en halv matsked kakao, 1dl protec choklad, någon matsked minimjölk + en hel mosad banan.

Smakade som banan/choklad glass sist:)

mumma.

Det där lät ruskigt gott faktiskt!

Loos_
2009-02-24, 14:02
Undrar hur det blir om jag tar:

125g kvarg
1dl mjölk
0,5dl kaseinprotein (choklad)
En skvätt hallonsaft

Kanske smakar lite konstigt... Kanske inte får se. Den skall tas om en timma!

Detective
2009-02-25, 20:26
Tar ungefär hälften och äter den från burken. Resten tar jag och lägger på tallriken. Äter tillsammans med middagen sen

14K
2009-02-26, 15:14
Måste rekommendera den nya Funlight Watermelon.. fy va gott med kvarg :D

robin-
2009-03-01, 10:16
Måste rekommendera den nya Funlight Watermelon.. fy va gott med kvarg :D

Godaste kvargblandningen jag ätit någonsin. Tummen upp!

Brooklyn
2009-03-01, 18:19
500g millbona kvarg, mixa i blendern med 1dl funlight av valfri smak (föredrar jordgubb)
ät tillsammans med all bran. :eating:
min dagliga frukost.

tsp
2009-03-04, 00:42
500g millbona kvarg, mixa i blendern med 1dl funlight av valfri smak (föredrar jordgubb)
ät tillsammans med all bran. :eating:
min dagliga frukost.

Fy fan vad konstgjort och sliskigt det smakar med så mycket funlight i. *spy* Max 0.5dl per 500g enligt mig.

thick
2009-03-04, 20:40
Har blandat ganska friskt med min kvarg (mycket här ifrån forumet);
-frysta bär (jordgubbar, hallon, blåbär)
-proteinpulver i olika smaker
-som tzatziki med vitlök och lite gurka
-kanel
-blanda med dryg nyponsoppa

alla har varit höjdare - tills jag testade funlight wild berries (jag har/är lite skraj för aspartam), sjukt gott! smakar ju glass - fast bättre!

MartinRostock
2009-03-04, 22:10
Alla ni som käkar kvarg med Funlight, kör ni den koncentrerad eller spär ni ut först?

capture
2009-03-04, 22:10
Koncentrerad i lagom mängd!

beckman88
2009-03-05, 15:05
Avokadomos på Kesella är gott!:thumbup:

Anton Fräs
2009-03-05, 18:07
Nudlar med kesella (smaksatt med nudelkryddorna!) samt avokado mosat i kesellan. Fy satan va gott! :)

morc
2009-03-05, 22:29
Alla ni som käkar kvarg med Funlight, kör ni den koncentrerad eller spär ni ut först?

koncentrerad, ett par msk räcker =)

LadyG
2009-03-05, 23:43
Avokado och kesella? Fungerar det verkligen?

Anton Fräs
2009-03-06, 00:40
It does! Try it! Måste dock krydda, kesella a natural med avokado e mindre nice.

LadyG
2009-03-06, 00:56
Om man inte har nudelkryddor, vad rekommenderar du då?

mattilainen
2009-03-09, 21:20
Köpte faktiskt min första kvarg igår, och idag ska den ätas :) Vet dock inte riktigt vad jag ska gå på då det finns så många goda :p Men bär är ju alltid gott, ifall det inte skulle vara gott annars :p

Patrik`x
2009-03-11, 21:35
Köpte faktiskt min första kvarg igår, och idag ska den ätas :) Vet dock inte riktigt vad jag ska gå på då det finns så många goda :p Men bär är ju alltid gott, ifall det inte skulle vara gott annars :p

Om det är första gången så ät den som den är ur burken utan tillbehör :thumbup:

Koka
2009-03-11, 21:42
kesella lätt
fun light strawberry
frysta jordgubbar
psylliumfrön
blanda allt+frysen i 30 min

Ceccil
2009-03-12, 20:33
Det är inte bara för söta recept va? Jag brukar iaf göra en gegga med keso och kesella och ha till kalkonpålägg/skinka/kycklingfilé.

1½ dl keso
½ dl kesella
Sweetchili sås
Stark&grovkornig senap
Santa Marias garlic pepper
Salt&peppar

Rör,rör,rör. Serveras med smarrig sallad!

jenni
2009-03-12, 21:05
kesella med varmabär är gott

thompaboy
2009-03-15, 16:24
Kvarg med funlight peach passion och kakao. Lite åt romerska bågar-hållet;)

Pelle2
2009-03-18, 00:08
Kvarg, sötningsmedel, frysta hallon och Kakao
Ner i mixern..
Sen är det bara att njuta*popcorn*

Lellan
2009-03-18, 21:39
Vill bara tala om att jag hittat ngt riiiiktigt gott! *drool*

Frysta jordgubbar, lätt tinade, mosade
Lite apelsinlightsaft
Sötmandlar
sesamfrökaka till...

Kommer bli en stående efterrätt, lite kvarg i el till hade nog funkat fint som proteintillskott! Jag har alltså inte testat med kesella, men ville ju dela med mig av den ultramegajättesmaskiga mixen... ;)

(annars är den väl inte så opti, eller unik, bara jääkligt god! *drool*)

gonza
2009-03-19, 21:40
500g Kvarg
30g Jordnötssmör
13g Kakao
3g Sötningsmedel

Ungefär 600kcal och smakar som flytande snickers, mums!

Brooklyn
2009-03-19, 21:44
500g Kvarg
30g Jordnötssmör
13g Kakao
3g Sötningsmedel

Ungefär 600kcal och smakar som flytande snickers, mums!

ska lätt provas, något speciellt jordnötssmör som rekomenderas?

gonza
2009-03-19, 22:07
ska lätt provas, något speciellt jordnötssmör som rekomenderas?

Observera att jag är mitt i min första deff. Skulle inte förvåna mig om det är min hjärna spelar mig ett spratt och jag får det till att bli snickers, haha. Men prova du o se till att hitta en bekväm smak!

Jordnötssmöret gör jag själv. Men annars brukar jag använda mig av Kung Markatta's jordnötssmör. Finns både på Coop och ICA (maxi).

Noctrl
2009-03-20, 02:18
250g Kvarg
2-3dl Mjölk
banan/jordgubb/hallon
mixa och drick. Supergott!

harald_hårfager
2009-03-20, 02:27
250gram kesella
1dl A-fil
Funlight (Valfri smak)
Krossat linfrö
Valnötter

/Axon

Oj är det kocken som är i farten igen = )

Kenna
2009-03-21, 00:33
En msk av Robinsons Äpple/Svarta vinbär i en halv burk Milbona kvarg (250g) har blivit lite av en personlig hit, funkar betydligt bättre än mer av annan sötsliskigare saft.

Även BOB's svartvinbärssaft funkar fint. :)

Three pigs
2009-03-21, 00:48
500g Kvarg
30g Jordnötssmör
13g Kakao
3g Sötningsmedel

Ungefär 600kcal och smakar som flytande snickers, mums!

Skulle själv gärna vilja prova det men jag vet att om jag skulle köpa en burk jordnötssmör skulle det försvinna ganska snabbt :D

Inte särskilt opti nu när jag deffar :D

Fiskentuggarplast
2009-03-21, 10:44
Brukar äta 250g kesella (lättkesella) med 0.5dl fun light. Slänger ibland i ett krossat knäckebröd eller havregryn.
Ska testa att ha i choklad-whey80 ;)
Är inte så värst gott med lättkesella, godare med 10%fett kesella tycker jag.
Hur som helst, någon mer än jag som tycker att lidl's milbona (som visserligen är god att blanda med fun light!) smakar kräk i eftersmaken? Därav har jag svårt att äta den...