handdator

Visa fullständig version : Enkla proteinbars


Räcerman
2005-12-05, 00:16
4 dl Havregryn
4 dl Proteinpulver - Jag har testat choklad och banan, smakade bra :thumbup:
2 rejäla msk honung
2 rejäla msk jordnötssmör
Ca: 1 dl vatten, man får prova sig fram för att få till rätt konsistens.

Rör ihop ingredienserna och baka ut till bars. Klart!

Räcerman
2005-12-05, 00:20
Glömde 1.5 - 2 msk kakao :em:

Niclaaas
2005-12-05, 08:46
är det rågade (om man kan säga så till dessa ingridienser) matskedar till honungen och jordnötssmöret?

skall testat :thumbup:

MyungChul
2005-12-05, 14:42
Jag skulle tro att det är "rågade", ja. :)

Räcerman
2005-12-05, 16:28
Desto mer honung och jordnötssmör desta energirikare och godare, så lassa på ordentligt om du inte är rädd för kalorier *flex*

Catstyle
2005-12-05, 16:48
Hur länge håller de ungefär?

GymTT
2005-12-05, 16:53
Har du räknat ut näringsvärdena?

Inzza
2005-12-05, 19:25
inte in i ugnen nånting?

Räcerman
2005-12-05, 23:24
Catstyle: De håller i allafall 3-4 dagar i kylskåp.

GymTT: Inte räknat så noga men en sats torde bli runt 2000kcal, kan räkna på det senare när jag har tid.

Inzza: Nope, de blir ungefär som choklad/neger/kalla-dem-vad-du-vill-bollar i konsistensen.

Raisedead
2005-12-07, 15:49
Nu har jag bakat ihop barsen, fast jag körde smeten ca 7 min i ugnen på 175 grader för att få bars, inte smet ;)

Såhär gjorde jag:

Proteinbars
6 stycken á 110 g

Ingredienser:
155 g proteinpulver (whey-80 choklad)
155 g havregryn
25 g kakao
50 g honung
50 g jordnötssmör
50 g jordnötter (ej salta)
200 g vatten (kan nog använda mjölk om man vill)

Gör så här:
1. Häll i 200 g varmt vatten i en bunke.
2. Vänd redan i alla ingredienser, men vispa mellan varje för smeten blir tjock och trög, så det blir en mer jämnare och fin smet om du gör så.
3. Stryk ut smeten på bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 175 grader i 7-12 min
4. Kyl ned, dela upp i 6 bitar och njut!

Näringsvärde per 100 gram:
25,1 g protein.........34 E%
11,6 g fett.............35 E%
22,5 g kolhydrater...31 E%
295,6 kcal

Tips:
1. Använd en form som är lite mindre, så barsen blir ca 2 cm tjocka, och värm bara en kort stund i ugnen för att få en fast yta. Värmer man de för länge går man miste om krämigheten.
2. Värm honungen (exempelvis i mikron) så den blir flytande och lätt att vända i smeten.
3. Coating. Häll ett tunt lager med mörk choklad över barsen (skyddar även barsen från att bli fukt).


Måste säga att dom blev väldigt smakrika och krämiga, mycket likt de bars man kan köpa :thumbup:
Slängde i lite jordnötter för att få lite tuggmotstånd, men glöm bara inte att skölja av dom, om det är saltade dvs. Det skulle nog heller inte vara helt fel att ösa i en dl sötningsmedel för att få dom lite sötare, men dom smakade tokgött ialf!! :eating:

Jag gjorde tidigare dom här barsen (Egna proteinbars! (http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=56462&page=1&pp=15)) och jag måste säga att dom här blev mkt mkt godare!!!

Johan.S
2005-12-07, 17:20
Bara en liten fundering.. Om man som mig inte har en matlagningsvåg så skulle det ju vara intressant att veta på ett ungefär hur många dl 20g vatten är.

Raisedead
2005-12-07, 18:18
Bara en liten fundering.. Om man som mig inte har en matlagningsvåg så skulle det ju vara intressant att veta på ett ungefär hur många dl 20g vatten är.

1 dl vatten är 100 g

Johan.S
2005-12-07, 22:13
1 dl vatten är 100 g


:thumbup:

Ant
2005-12-08, 19:10
Nu har jag bakat ihop barsen, fast jag körde smeten ca 7 min i ugnen på 175 grader för att få bars, inte smet ;)

Såhär gjorde jag:

Proteinbars
6 stycken á 110 g

Ingredienser:
155 g proteinpulver (whey-80 choklad)
155 g havregryn
25 g kakao
50 g honung
50 g jordnötssmör
50 g jordnötter (ej salta)
200 g vatten (kan nog använda mjölk om man vill)

Gör så här:
1. Häll i 200 g varmt vatten i en bunke.
2. Vänd redan i alla ingredienser, men vispa mellan varje för smeten blir tjock och trög, så det blir en mer jämnare och fin smet om du gör så.
3. Stryk ut smeten på bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 175 grader i 7-12 min
4. Kyl ned, dela upp i 6 bitar och njut!

Näringsvärde per 100 gram:
25,1 g protein.........34 E%
11,6 g fett.............35 E%
22,5 g kolhydrater...31 E%
295,6 kcal

Tips:
1. Använd en form som är lite mindre, så barsen blir ca 2 cm tjocka, och värm bara en kort stund i ugnen för att få en fast yta. Värmer man de för länge går man miste om krämigheten.
2. Värm honungen (exempelvis i mikron) så den blir flytande och lätt att vända i smeten.
3. Coating. Häll ett tunt lager med mörk choklad över barsen (skyddar även barsen från att bli fukt).


Måste säga att dom blev väldigt smakrika och krämiga, mycket likt de bars man kan köpa :thumbup:
Slängde i lite jordnötter för att få lite tuggmotstånd, men glöm bara inte att skölja av dom, om det är saltade dvs. Det skulle nog heller inte vara helt fel att ösa i en dl sötningsmedel för att få dom lite sötare, men dom smakade tokgött ialf!! :eating:

Jag gjorde tidigare dom här barsen (Egna proteinbars! (http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=56462&page=1&pp=15)) och jag måste säga att dom här blev mkt mkt godare!!!



Håller på att göra dessa nu, verkar mycket lovande, vad tror du/ni om hållbarheten vid coating i kylskåp? Vad tror ni om frysning?

MyungChul
2005-12-08, 19:30
Det går alldeles utmärkt att frysa bars "trots" att dom är chokladöverdragna.

Avesta
2005-12-09, 01:08
Nu har jag bakat ihop barsen, fast jag körde smeten ca 7 min i ugnen på 175 grader för att få bars, inte smet ;)

Såhär gjorde jag:

Proteinbars
6 stycken á 110 g

Ingredienser:
155 g proteinpulver (whey-80 choklad)
155 g havregryn
25 g kakao
50 g honung
50 g jordnötssmör
50 g jordnötter (ej salta)
200 g vatten (kan nog använda mjölk om man vill)

Gör så här:
1. Häll i 200 g varmt vatten i en bunke.
2. Vänd redan i alla ingredienser, men vispa mellan varje för smeten blir tjock och trög, så det blir en mer jämnare och fin smet om du gör så.
3. Stryk ut smeten på bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 175 grader i 7-12 min
4. Kyl ned, dela upp i 6 bitar och njut!

Näringsvärde per 100 gram:
25,1 g protein.........34 E%
11,6 g fett.............35 E%
22,5 g kolhydrater...31 E%
295,6 kcal

Tips:
1. Använd en form som är lite mindre, så barsen blir ca 2 cm tjocka, och värm bara en kort stund i ugnen för att få en fast yta. Värmer man de för länge går man miste om krämigheten.
2. Värm honungen (exempelvis i mikron) så den blir flytande och lätt att vända i smeten.
3. Coating. Häll ett tunt lager med mörk choklad över barsen (skyddar även barsen från att bli fukt).


Måste säga att dom blev väldigt smakrika och krämiga, mycket likt de bars man kan köpa :thumbup:
Slängde i lite jordnötter för att få lite tuggmotstånd, men glöm bara inte att skölja av dom, om det är saltade dvs. Det skulle nog heller inte vara helt fel att ösa i en dl sötningsmedel för att få dom lite sötare, men dom smakade tokgött ialf!! :eating:

Jag gjorde tidigare dom här barsen (Egna proteinbars! (http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=56462&page=1&pp=15)) och jag måste säga att dom här blev mkt mkt godare!!!
Made em today! thank you, äve om de inte blev krämiga för att jag la de lite för länge i ugnen så smakar de jätte bra :thumbup:

Metal_boy_
2005-12-13, 11:07
Vad ska honungen vara bra för? Smak, konsistens?

MyungChul
2005-12-13, 13:01
Vad ska honungen vara bra för? Smak, konsistens?

Som bindemedel

Ziso
2005-12-17, 14:55
Blir julbak idag då :thumbup:

John M
2005-12-18, 10:48
Som bindemedel

Kan man använda gelatin som bindemedel istället tro?

userfriendly
2005-12-18, 13:13
Kan man använda gelatin som bindemedel istället tro?

tycker allt borde bindas av havregrynen?? man borde kunna köra me äggvita..

MyungChul
2005-12-18, 13:28
Kan man använda gelatin som bindemedel istället tro?

Rätt svårt att få någonting att binda sig med gelatin utan vätska, tror jag. Inte säker.

Nu såg jag 200g vatten, kanske räcker. Vet inte riktigt. Mängden gelatin har jag dock ingen aning om vad man bör använda. Det kanske funkar men tänk på att du har bort all sötma ifall du inte använder honung.