handdator

Visa fullständig version : när är ett ägg inte rått längre?


sissa
2005-12-04, 21:05
eller snarare; när dör eventuella salmonellabakterier?

jag älskar spagetti carbonara och brukar hiva ner ägg i spagettin på slutet, när jag dragit pastan från plattan. det ska bli krämigt bara, inte så att ägget koaguleras, så jag antar att ägget inte är "tilllagat" i det här läget?

King Grub
2005-12-04, 21:09
eller snarare; när dör eventuella salmonellabakterier?

Vid 70 grader Celsius.

sissa
2005-12-04, 21:13
Vid 70 grader Celsius.

Ok. Då får jag ta den risken ( som kräkfobiker) eller sluta med carbonara.
:)

Weird
2005-12-04, 23:39
Ok. Då får jag ta den risken ( som kräkfobiker) eller sluta med carbonara.
:)
Köper du svenska ägg så skulle jag inte bry mig om de risken att få de

Sverker
2005-12-05, 05:57
Efter tre minuter så är vitan stel. Då har värmen blivit 70 grader i vitan och där finns ev. salmonella.

Efter 7 - 10 minuter har värmen nått in till gulan och den stelnat. Då har salmonellan i ett kraftigt infekterat ägg dött.


Jag äter hårdkokta ägg.