handdator

Visa fullständig version : proteinbar


Lepras
2005-12-03, 01:01
hej, har i uppgift i skolan att framställa en produkt.
jag har valt att skapa en proteinbar som är anpassad för mellanmål ellr måltidersättare, den ska vara proteinrik och inte ha för snabba kolhydrater+ inte dåligt fett.
fördelningen tänkte jag ungefär såhär:
kolhydrater:35 g
protein:45 g
fett: 12 g
fibrer: 5 g
vitamin/mineraler?: 3 g

lite grejer som jag tänkte skulle finnas med i baren.
kaseinprotein/vassle/äggprotein 70/20/10
mct fett
havregryn
mörk choklad


hur skulle din proteinbar se ut?
kom gärna med tips och ideer,,
Tack//

Radiohead
2005-12-03, 01:35
hehehe

http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=56462

Sverker
2005-12-03, 08:09
Jag skulle skippa havregrynen. Mal du ner dem till ett fint pulver kommer de att härskna lätt. Möjligen kan du lägga i större bitar som "crisp" och ge lite tuggmotstånd.

Vill du ha med mjöl så är nog kornmjöl bättre med mindre fett och hyffsat med kostfibrer.

Jimmorrison
2005-12-03, 12:03
vissa är goda..eiselts banan mmmmm

Fredrik_S
2005-12-03, 16:05
Håller med radiohead, utgå från det receptet och ta nått kasseinpulver om du nu vill ha så hög kasseinhalt.
Jag fick upp kolhydraterna genom att hälla i grahamsmjöl, men det kanske inte är perfekt om du vill undvika mjöl.

Lepras
2005-12-04, 01:42
ideen är alltså att starta en massproduktion,, då då undrar jag vad det är i en bar som gör att den kan hålla sig fräsch o så,,

Sverker
2005-12-04, 07:20
Coating. Ett tunt lager med choklad som ser till att kakan inte blir fuktig.

Nitrometan
2005-12-05, 13:02
Här är ett gammalt recept som Mel Siff rörde ihop en gång i tiden

"Siff (Ziv) Bars:

***I don't know if I shared my own recipe before for energy/protein
bars -if so, forgive me. I have tried numerous commercial bars like
that and found that most of them taste just like the description
above. (Which deemed horrid).

The worst part of it is that you are paying a fortune for this junk - it
costs manufacturers less than 10 cents to make large bar and they sell
it for at least 10 times that. Here is the recipe (alter the proportions to
suit your taste:

Crunchy peanut butter (pure, without hydrogenated oils)
Honey
Skim milk powder (and/or whey)
Sunflower seeds

Stir well until it forms a fairly solid mass.

Optional Extras:

Chopped nuts (choose your favourites)
Creatine (small amount if wanted)
Raisins (or similar dried fruit)
Ingredient X (suggestions from readers)

If you wish to make it into bars, then you simply wrap it in rice paper
and refrigerate. I don't bother to go to the trouble. Just place the
mixture in a suitable small plastic container, keep it refrigerated
and scoop it out whenever you need some. You will eventually concoct
your own variation that is much tastier than any commercial bars and
you will save a fortune in the process - especially if you have large
family or hungry teenage athlete at home! Happy munching!"