handdator

Visa fullständig version : Bönor


Tesla
2005-12-02, 20:17
Kanske någon kan svara på följande:

1. Bönorna jag köpt ska kokas i 45min, klarar proteinet i bönorna upphetningen?

2.Jag vet att vegetariskt protein inte e fullvärdigt-protein. Men undrar om finns det något sätt att jämmföra med fullvärdigt protein, tex att X-gram "bön" protein motsvarar X-gram vassle protein?

3. Är "bön" protein "snabbt" som vassle eller "långsamt" som kassin?

mmmCay
2005-12-02, 20:25
1. Ja de klarar upphettning utan problem.

2. Det är inte fullvärdigt nej, kombinera med sädesslagsbaserad mat så blir det ännu bättre. Äter du varierat dock så är det inget att direkt oroa sig för, speciellt inte om du har någon fullvärdig källa med i måltiden. Sojabönor är fullvärdiga och räknas som likvärdigt med kött.

3. alla proteiner utom vassle är mer eller mindre långsamma.

edit: mitt svar på fråga 2 var väl inte direkt det du frågade efter. Men skulle tro att du får kanske 50-60% fullvärdigt protein/g ur t.ex. svarta bönor.

Tesla
2005-12-02, 20:29
Tack för svaren :)

Tesla
2005-12-02, 20:38
Föresten e det någon som vet hur det ligger till med linser? e det samma med dom eller? alltså angående upphetningen.

King Grub
2005-12-02, 21:02
Ja.

Tesla
2005-12-02, 21:19
ok.

Anonym
2005-12-02, 21:47
Vilka proteiner försvinner när man upphettar? :S