handdator

Visa fullständig version : Skoj med soyabönor?


Perry_G
2005-12-01, 12:02
Har 400 gram soyabönor i blöt i kylen, ska tillagas ikväll. Jag är ny på det här med bönor och vill ha lite tips på goda rätter man kan göra och frysa in!

Har sett att det finns "tacofärs" gjord på soyabönor. Funderar på att försöka göra en egen variant. Hacka bönorna (kokta givetvis), steka i lite olja och krydda? Någon som provat?

Tack på förhand!

z_bumbi
2005-12-01, 12:15
Den enklaste varianten är att köpa några burkar vita bönor i tomatsås och blanda med sojabönorna plus lite extra kryddor för att få fart på det hela.
Ris och grönsaker till så blir det bra käk.


Chili con carne
Grunden är
Lök
Vitlök
Bönor
Köttfärs
Krossade tomater (Även här går det bra med vita bönor från burk.).
Chili i någon form
Peppar
Sen kan man slänga ner frukt och grönsaker efter eget huvud.

Perry_G
2005-12-01, 14:56
Jep, en Chili-Arne är aldrig fel! Tackar! Keep it coming!

Nils.R
2005-12-01, 15:03
Ngn som har bra tips för att rosta sojabönor?

YTS
2005-12-03, 22:47
Ngn som har bra tips för att rosta sojabönor?

Lägg 1250 g sojabönor i blöt 8h. Sätt en 10 l gryta på största plattan, sätt på läge 4 (om den har 6 lägen). Kör lite i taget av sojabönorna i en matberedare med kniven monterad. Kör tills du får bitar som är ca 3 mm i diameter. Lägg krosset i grytan vartefter det är klart. När alla sojabönor är granulerade börjar du röra i grytan med en träslev, rör var 90 sekund i 70 minuter, sänk därefter till 3:an och kör ca 2h 20 minuter till, glöm inte att röra. När det är klart skall det rassla när man rör. Stoppa i munnen och gör tuggprovet, så känner du om det är lika torrt som knäckebröd. Häll därefter upp krosset på en djup bakplåt och låt kallna ordentligt. Ca 2-3 h. Packa därefter på papperspåsar.


Kan blandas med Råg, Vete och Havrekross, samt korngryn 1 kg av varje. Detta kokar man grötarnas gröt av.


YNGVE

huldz
2005-12-04, 15:06
Lägg 1250 g sojabönor i blöt 8h. Sätt en 10 l gryta på största plattan, sätt på läge 4 (om den har 6 lägen). Kör lite i taget av sojabönorna i en matberedare med kniven monterad. Kör tills du får bitar som är ca 3 mm i diameter. Lägg krosset i grytan vartefter det är klart. När alla sojabönor är granulerade börjar du röra i grytan med en träslev, rör var 90 sekund i 70 minuter, sänk därefter till 3:an och kör ca 2h 20 minuter till, glöm inte att röra. När det är klart skall det rassla när man rör. Stoppa i munnen och gör tuggprovet, så känner du om det är lika torrt som knäckebröd. Häll därefter upp krosset på en djup bakplåt och låt kallna ordentligt. Ca 2-3 h. Packa därefter på papperspåsar.


Kan blandas med Råg, Vete och Havrekross, samt korngryn 1 kg av varje. Detta kokar man grötarnas gröt av.


YNGVE


Sen ska man ha 4 timmar till övers också :naughty:

Nils.R
2005-12-04, 15:49
Lägg 1250 g sojabönor i blöt 8h. Sätt en 10 l gryta på största plattan, sätt på läge 4 (om den har 6 lägen). Kör lite i taget av sojabönorna i en matberedare med kniven monterad. Kör tills du får bitar som är ca 3 mm i diameter. Lägg krosset i grytan vartefter det är klart. När alla sojabönor är granulerade börjar du röra i grytan med en träslev, rör var 90 sekund i 70 minuter, sänk därefter till 3:an och kör ca 2h 20 minuter till, glöm inte att röra. När det är klart skall det rassla när man rör. Stoppa i munnen och gör tuggprovet, så känner du om det är lika torrt som knäckebröd. Häll därefter upp krosset på en djup bakplåt och låt kallna ordentligt. Ca 2-3 h. Packa därefter på papperspåsar.


Kan blandas med Råg, Vete och Havrekross, samt korngryn 1 kg av varje. Detta kokar man grötarnas gröt av.


YNGVE

Har inte ngn matberedare.
Går det inte att koka det som vanligt först o sen rosta det i ugnen med lite olja eller så,precis som man skulle gjort om man rostade kikärtor eller nåt?

YTS
2005-12-05, 06:36
Har inte ngn matberedare.
Går det inte att koka det som vanligt först o sen rosta det i ugnen med lite olja eller så,precis som man skulle gjort om man rostade kikärtor eller nåt?

Vet ej.

YNGVE

Ant
2005-12-05, 15:03
Lägg 1250 g sojabönor i blöt 8h. Sätt en 10 l gryta på största plattan, sätt på läge 4 (om den har 6 lägen). Kör lite i taget av sojabönorna i en matberedare med kniven monterad. Kör tills du får bitar som är ca 3 mm i diameter. Lägg krosset i grytan vartefter det är klart. När alla sojabönor är granulerade börjar du röra i grytan med en träslev, rör var 90 sekund i 70 minuter, sänk därefter till 3:an och kör ca 2h 20 minuter till, glöm inte att röra. När det är klart skall det rassla när man rör. Stoppa i munnen och gör tuggprovet, så känner du om det är lika torrt som knäckebröd. Häll därefter upp krosset på en djup bakplåt och låt kallna ordentligt. Ca 2-3 h. Packa därefter på papperspåsar.


Kan blandas med Råg, Vete och Havrekross, samt korngryn 1 kg av varje. Detta kokar man grötarnas gröt av.


YNGVE



*yourock* Tack!

slobban
2005-12-06, 21:56
Sen ska man ha 4 timmar till övers också :naughty:

Du behöver ju inte stå och stirra ner i grytan i 4 timmar precis.
Böner är skitbra mat!
Bra att ha i sallader med.
Jag brukar även äta en djuptallrik med böner som jag slänger in i micron och lite smör och ketchop till frukost, det står man sig riktigt bra på!