handdator

Visa fullständig version : Egna proteinbars!


rajtzing
2005-11-21, 20:53
Tänkte dela med mig av ett recept på egna proteinbars som jag precis kokat ihop :)
Gjorde en rejäl sats som blev 10st barer på ca 120g/st. I alla fall, receptet:

4 ägg
4,5dl havregryn
8 skopor 100%Whey choklad (eller nåt annat prottepulver)
4dl mjölk
40g krossade linfrön
4 msk kakao
20g sesamfrön
20g vetegroddar
40g russin
90g torkad blandad frukt
50g hackade cashewnötter
lite honung efter tycke och smak

Blanda ihop ägg, mjölk och proteinpulver till en seg smet. Sen i med havregrynen så de blir ganska fast. Å i med resten. Ut på bakplåtspapper och in i ugnen ca 15 min i 175 grader.

I mitt tycke väldigt goda proteinbars för att va egengjorda.

Ungefärligt näringsinnehåll per 100g:
Protein 29g
Kolhydrater 22,5g
Fett 8,7g

Och i en bar på 120g blir det:
Protein 35g
Kolhydrater 27g
Fett 10,5g

Ät å njut :eating:

rajtzing
2005-11-21, 20:57
förresten, nån som kan räkna ut ungefärlig kcal-mängd på mina barer? har inte koll på hur man fixar sånt :)

GymTT
2005-11-21, 20:58
Fyyfan låter ju AS gott.

rajtzing
2005-11-21, 21:02
ÄR asgott! fick värsta chocken när ja smakade dom.. har bakat en gång i mitt liv tidigare eller nåt, men de här funka perfekt :)

stoffer
2005-11-21, 21:21
förresten, nån som kan räkna ut ungefärlig kcal-mängd på mina barer? har inte koll på hur man fixar sånt :)
292 kcal / 100g
350 kcal / 120g

Räknat på 4.1 kcal / g protein och Kh respektive 9.3kcal/g fett.

stoffer
2005-11-21, 21:24
Låter gott BTW, ska testa när jag ska bulka sen!

rajtzing
2005-11-21, 21:25
Låter gott BTW, ska testa när jag ska bulka sen!


tackar för den uträkningen.. nu har ja koll på allt :)

Verni
2005-11-22, 14:30
Försökte göra en lite optimare bar med långsamt protein (sloow protein jordgubb), med Mjölk, ägg, havregryn, honung och sloow protein, och dom blev nästan ätbara, lite mer sötma och dom hade varit grymma :eating: ....nästan :D

Nils.R
2005-11-22, 16:45
Hur stora är dina skopor?

rajtzing
2005-11-22, 17:18
Hur stora är dina skopor?


Varje skopa ligger på 30g totalt, så det ger en proteinmängd på 24g per skopa.

gustavk
2005-11-22, 17:34
Öjj tips! , skulle man itne kunna ersätta lite sötma med sötningsmedel av ngt slag, så man får ner kcal kanske?.. honungen och russinen är ju lite väl snabba kollisar för mig är jag rädd :) ska dock prova receptet verkar grymt!

MyungChul
2005-11-22, 17:58
Honung? Snabba, nej. långsamma
Russinen däremot är snabba, eller va de aprikoser.. både och kanske

olwe
2005-11-24, 20:00
Nu har jag bakat proteinbars jag med! Jag tog bort linfröna och vetegroddarna, byte ut cashewnötterna mot vanliga jordnötter (var det jag hade hemma) och sedan tillsatte jag lite pepparmintextrakt. Desutom använde jag canderella som lite extra sötningsmedel. Belv kanon!

Så här i efterhand skulle jag ha använt lite mer sötningsmedel, lite mer mintsmak och lite mer chokladsmak.

gustavk
2005-11-24, 22:37
Hmm.. jag ser det står t.ex 20 gr, 40 gr av olika ingred. SKulle vara toppen att veta måtten också, så de är t.ex 1/2 dl sesamfrön och russin etc..

tack på förhand! :)

olwe
2005-11-24, 22:52
Hmm.. jag ser det står t.ex 20 gr, 40 gr av olika ingred. SKulle vara toppen att veta måtten också, så de är t.ex 1/2 dl sesamfrön och russin etc..

tack på förhand! :)

Det är vällan bara att höfta? Det är ju inget magiskt recept så det går nog att ta precis så mycket som man är sugen på att ha i. Ofta går det ganska bra att fantisera hur det skulle smaka med lite mer av den ena eller andra ingrediensen. Lite svårare när det handlar om bakpulver eller mycket koncentrerade saker, men här var det ju ganska enkla grejjor.

För övrigt tycker jag att man kan söta den lite mer och använda sig av lite mer cholkadsmak, dock kan det ju variera i och med att folk använder sig av olika proteintillskott. Smaka på smeten!

olwe
2005-11-24, 22:56
Oh en till sak! Om ni använder jordnötter som jag gjorde, se till att de inte är saltade och är de lite salta så skölj av dem.

WinternetAlm
2005-11-24, 23:13
Goooooda ! , Jag gav receptet till mamma och bad henne göra de . Fan vad goda dom var ! . Trode fan inte att hemgjorda proteinbars kunde bli så god , fan lätt i klass med köpes ! ;)

rajtzing
2005-11-24, 23:58
Goooooda ! , Jag gav receptet till mamma och bad henne göra de . Fan vad goda dom var ! . Trode fan inte att hemgjorda proteinbars kunde bli så god , fan lätt i klass med köpes ! ;)


haha, TACK för det :) riktigt smarriga är dom!
när de gäller mått så har ja ingen aning om vad allt e i dl å sånt.. jag bara höftade i litegrann, å sen vägde jag för att ha nån koll på näringsvärdena. häll lite på känn å njut sen i fulla drag ;)

bergan
2005-11-25, 00:21
Honung? Snabba, nej. långsamma
Russinen däremot är snabba, eller va de aprikoser.. både och kanske


Skulle honung vara långsamma kolhydrater?? tror jag verkligen inte på.. Det talas ju t.o.m. om att honung är en perfekt kolhydratskälla efter träningen: http://www.*******.se/html/article.asp?ArticleID=4

MyungChul
2005-11-25, 01:12
Honung, är till större delen fruktos. Fruktos är långsamma kolhydrater. Den innehåller också en del druvsocker.

MyungChul
2005-11-25, 01:15
Ser är ju studien gjord på honungsPULVER.

Fredrik_S
2005-11-25, 23:05
Matvara GI
Honung 58
Vetebröd 73
Glucose 100

Fredrik_S
2005-11-30, 20:54
Testade receptet, det blev dock alldeles för löst vid den mängden mjölk för mig. använde whey80.
Ändrade lite till 3 dl grahamsmjöl samt 2 dl sötningsmedel och 6 dl havregryn i övrigt enligt recept.

näringsvärde per bar
Fett 11g Energi 27%
Kolhydrater 38g Energi 40%
Protein 32g Energi 33%

Kcal 382

Smakade lite matbrödaktikt pga mjölet.

E.S
2005-11-30, 21:20
Gjorde en egen sats men skippade frukt, russin, kakao och glömde honung, så det blev ganska smaklöst, men inte alls äckligt med lite smaksättning kakao/fun light/sötnings medel så kommer det nog bli -riktigt- gott.Fick riktigt bra energivärde på det hela. Använde sköljda jordnötter.

Energivärde / 100 g:
~340 kcal
Protein 32 g
Fett 15 g
Kolhyderater 15 g

Ett tips är att hälla i hälften av mjölken först, och sedan spä ut med mer efter behov, annars blir det lätt att man måste ha i massa havregryn för att fixa konsístensen.

Däremot fattar jag inte hur ni lyckas få till 120 g bars, mina var 70 g och då var de på gränsen att gå över från bars till kakor. Dock fick jag ta till lite extra havregryn, kan vara därför de blev så stora.

Fredrik_S
2005-11-30, 22:14
min smet hamna på 1600 gram alltså 160 gram st.
säkert väger dom mindre nu efter bakningen... vägde du smet eller varje bar i efterhand?

fonzie
2005-12-01, 13:43
Hur mycket är 8 skopor Whey 100 i dl?

E.S
2005-12-02, 00:04
min smet hamna på 1600 gram alltså 160 gram st.
säkert väger dom mindre nu efter bakningen... vägde du smet eller varje bar i efterhand?

Vägde smeten innan, ska göra en ny batch nu i helgen får se hur det blir då =/

jodå
2005-12-03, 23:03
Grymt :thumbup:

Nån som har någon idé om hållbarheten och hur man bäst förvarar dom? frysa in dom kanske?

MyungChul
2005-12-04, 01:41
Förslagsvis paketerade för sig, i en tätsluten burk i kylen.

Yes
2005-12-04, 02:53
Hur jag än försöker blir det bara skit; mjölig och porös konsitens. Det smakar verkligen skit. Fast smeten har iof blivit lite för god...

Fredrik_S
2005-12-04, 10:07
Grymt :thumbup:

Nån som har någon idé om hållbarheten och hur man bäst förvarar dom? frysa in dom kanske?

Jag har fryst in mina. Ta ut så många du ska ha dan efter på kvällen och ha dom då i kylen så tinar dom lagom över natten.
Smaken ändrades inte till det negativa iallafall genom frysning.

olwe
2005-12-05, 08:12
Jag hade mina ca en vecka i kylen, alla i samma bunke. Efter den veckan så både smakade de och såg likadana ut så det är nog ingen fara.

E.S
2005-12-06, 20:57
Gjorde en ny 'batch', fick för mycket mjölk som vanligt. Ett tips är att köra 2,5-3 dl mjölk istället för 4 dl. Fick följande resultat, / 100 g EFTER bakning.
Kakorna hamnade på 60-70 g, efter varit i ugnen.

Energi: ~380 kcal
Prot: 36 g
Fett: 17 g
Kolh: 17 g

mela
2005-12-07, 13:38
testar det här nu.. fast vaniljprotein.. och bara massa russin (har ingen torkad frukt) ska se om det blri ätbart :d

mela
2005-12-07, 14:02
skulle nog inte haft så mkt Whey80 i.. blev lite torrt :D men bara att tugga å svälja!

johboh
2006-03-15, 17:58
Jag har hört att proteinet i vanligt proteinpulver förstörs vid temperaturer över 70 grader? Stämmer det?

GymTT
2006-03-15, 18:59
Kan tyvärr inte svara på din fråga.

Melish: Hur blev dem ? sega, men goda?

MVH

GymTT
2006-03-17, 15:37
Någon mer som provat dessa?

o.z.z
2006-03-19, 19:40
så här blev mina bars, jag tycker inte de blev så goda ;)

Milia
2006-03-19, 21:11
de såg då j*vligt goda ut!

Cerberus
2006-03-19, 21:38
har läst nånstans på forumet för länge sen att proteinet i vassle inte tål värme utan en del förstörs vid typ tillagning.

De där barsen ser goda ut...fan att man inte har ugn :(

AFanatic
2006-03-19, 21:55
Ska tusan ta och testa att göra en laddning imorgon. Har 2 kg vassle (smak mintchoklad) som jag fn inte får i mig som drink.

o.z.z
2006-03-19, 21:59
har läst nånstans på forumet för länge sen att proteinet i vassle inte tål värme utan en del förstörs vid typ tillagning.

De där barsen ser goda ut...fan att man inte har ugn :(
de ser godare ut än vad de smakar, tror också att proteinet inte riktigt tål så hög värme...smaken blir riktigt mysko iaf.

GymTT
2006-03-19, 22:53
de ser godare ut än vad de smakar, tror också att proteinet inte riktigt tål så hög värme...smaken blir riktigt mysko iaf.


kan du näringsvärdena på de där? använde du dig av receptet i tråden?

gustavk
2006-03-19, 23:30
vid bakning går 10-15% av prottet tills pillo tyvärr :/ ,, jag har faktiskt testat dessa med godare resultat allt eftersom.. Problemet låg iaf för mig att få dem fast utan att bli torra, godast blev de nämligen i smetform :D
Mina första blev precis som på bilden, torra och otrevliga..
Minska värmen alternativt höj andelen mjölk!

Om ni som jag använder sötningsmedel i form av aspartam klarar de ej av upphettningen (oavsett vad det står på burkarna), jag tänker då närmast på hermesetas..

Ät väl!

btw mela, när du bakade, använde du det där vanlij-sötningsmedlet jag vet vår vän Pepz uppfann? funderar på att baka en ny upplaga och vanilj har jag ju aldrig testat :)

o.z.z
2006-03-20, 09:18
kan du näringsvärdena på de där? använde du dig av receptet i tråden?
jag bytte ut
100%Whey till whey80
hackade cashewnötter till blandade nötter (jordnötter, mandlar, cashewnötter mm)

annars så var receptet ungefär desamma, jag tog lite mer havre, sesamfrön och torkad frukt än i orginalreceptet.

GymTT
2006-03-20, 10:01
jag bytte ut
100%Whey till whey80
hackade cashewnötter till blandade nötter (jordnötter, mandlar, cashewnötter mm)

annars så var receptet ungefär desamma, jag tog lite mer havre, sesamfrön och torkad frukt än i orginalreceptet.

Okej,ingen aning hur nyttiga dem är?

o.z.z
2006-03-20, 10:13
Okej,ingen aning hur nyttiga dem är?

antagligen ungefär lika "nyttiga" som i orginalreceptet. Jag ska dock försöka få fram nått recept där man slipper baka degen. Jag tycker att smaken förstörs när man värmer upp proteinpulvret.

Quote:
Originally Posted by rajtzing
förresten, nån som kan räkna ut ungefärlig kcal-mängd på mina barer? har inte koll på hur man fixar sånt

292 kcal / 100g
350 kcal / 120g

Räknat på 4.1 kcal / g protein och Kh respektive 9.3kcal/g fett.

GymTT
2006-03-20, 10:15
antagligen ungefär lika "nyttiga" som i orginalreceptet. Jag ska dock försöka få fram nått recept där man slipper baka degen. Jag tycker att smaken förstörs när man värmer upp proteinpulvret.

Quote:
Originally Posted by rajtzing
förresten, nån som kan räkna ut ungefärlig kcal-mängd på mina barer? har inte koll på hur man fixar sånt

292 kcal / 100g
350 kcal / 120g

Räknat på 4.1 kcal / g protein och Kh respektive 9.3kcal/g fett.


okej, hur mycket väger varje bar på din bild där ca?

mvh

o.z.z
2006-03-20, 10:32
okej, hur mycket väger varje bar på din bild där ca?

mvh
ingen aning, men de är större och kompaktare än de som säljs i affären.

Scratch89
2006-03-20, 10:37
Melas bars var torra, men helt ok smak. :D

o.z.z
2006-03-20, 14:20
Tror ni det skulle funka att byta ut äggen mot jordnötssmör för att slippa köra degen i ugnen? Jag har kollat på en del recept på för hemmagjorda bars på amerikanska sidor, och i de flesta recepten så används jordnötssmör för att få en fast deg. Men det kanske blir för mycket fett då?

Exempel på ett av recepten:
3 Cups Oatmeal
1/2 Cup Natural Peanut butter
1 cup Skim Milk
4 Scoops Protein Powder

11g fat (good monounsaturated fats)
26g carbs
21g protein

285 calories

GymTT
2006-03-20, 15:12
Blir inte en energibar väldigt energität?

AFanatic
2006-03-20, 15:29
Blir inte en energibar väldigt energität?

That goes for a new signature.

GymTT
2006-03-20, 15:37
That goes for a new signature.



*popcorn*

fyfan va trött man är, menade faktiskt prottebar, fanatico!

Krille 87
2006-03-20, 15:42
Blir inte en energibar väldigt energität?

Klockren TT :laugh:

tinus
2006-03-20, 15:57
Blir inte en energibar väldigt energität?

En liten fråga bara: TT..du råkar inte vara blond? :laugh: :laugh:

GymTT
2006-03-20, 15:57
Klockren TT :laugh:

U know it ;)

GymTT
2006-03-20, 15:57
En liten fråga bara: TT..du råkar inte vara blond? :laugh: :laugh:


Njee, halvt bara :em:

Cerberus
2006-03-20, 17:44
ingen aning, men de är större och kompaktare än de som säljs i affären.


haha, har ni märkt att hela linfrön rätt sällan bryts ner helt i tarmkanalen? Det har jag märkt när jag fisit och bajsat *spy* .

Det där ser EXAKT ut som en symmetrisk bajskorv. Avföring..

o.z.z
2006-03-20, 17:49
haha, har ni märkt att hela linfrön rätt sällan bryts ner helt i tarmkanalen? Det har jag märkt när jag fisit och bajsat *spy* .

Det där ser EXAKT ut som en symmetrisk bajskorv. Avföring..
haha, nästa gång tar jag inte i linfrön.

Krille 87
2006-03-20, 21:00
haha, har ni märkt att hela linfrön rätt sällan bryts ner helt i tarmkanalen? Det har jag märkt när jag fisit och bajsat *spy* .

Det där ser EXAKT ut som en symmetrisk bajskorv. Avföring..

Skittrevlig information det där :thumbup: :D

WhirlWind
2006-04-17, 23:52
Testa det här receptet. o skriv sen hur dom vart.

Ska nog själv testa det snart, väntar på nytt protte pulver ska komma hem.


Low Carb Low Fat Protein Bars:
- 7 scoops Protein powder
- 1/2 cup melted low fat margarine
- 4 oz. fat free philadelphia cream cheese
- 1/2 cup walnuts (to lower the carbs & fat)

Directions:
Melt low fat margarine and fat free cream cheese in microwave or double boiler. Stir until smooth. Mix in protein powder & nuts. Stir until mixed. This will be very thick and hard to stir.

Put in a greased bread pan. Chill in fridge for 15-20 mins. Cut into 7 pieces. When firm, you can wrap each piece in plastic/waxpaper wrap and store in fridge.

Nutritional Info (dependent on indredient types):
Protein per bar: 20g
Carbs per bar: 4g
Fat per bar: 8g

GymTT
2006-04-18, 14:16
Testa det här receptet. o skriv sen hur dom vart.

Ska nog själv testa det snart, väntar på nytt protte pulver ska komma hem.


Low Carb Low Fat Protein Bars:
- 7 scoops Protein powder
- 1/2 cup melted low fat margarine
- 4 oz. fat free philadelphia cream cheese
- 1/2 cup walnuts (to lower the carbs & fat)

Directions:
Melt low fat margarine and fat free cream cheese in microwave or double boiler. Stir until smooth. Mix in protein powder & nuts. Stir until mixed. This will be very thick and hard to stir.

Put in a greased bread pan. Chill in fridge for 15-20 mins. Cut into 7 pieces. When firm, you can wrap each piece in plastic/waxpaper wrap and store in fridge.

Nutritional Info (dependent on indredient types):
Protein per bar: 20g
Carbs per bar: 4g
Fat per bar: 8g



Kom gärna med bilder!

MVH

PPS07
2006-04-24, 00:03
Kan man byta ut whey100 mot whey80?
Ska testas :D Tack så mycket, det här var guld!

degen
2006-04-24, 12:09
Dom blev ju rätt så torra dom här, man kanske bara skulle kunna lägga dom i fromar å käka dom så isället, slipper man ju förlora protein pga av värmen också :)

N_N
2006-05-17, 13:28
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=70127 i den tråden finns det också ett recept på egna bars.

NisseEriksson
2006-11-28, 14:35
Goda .
dock godare som smet

Mooooget!
2012-07-28, 03:11
Tänkte fråga om det finns något bra sätt för att kunna få de att hålla. Kan väl frysa och hålla på men vore gött att göra typ 30 st eller liknande. Bara köpa lite konserveringsmedel så blir det bra?

Captainwide
2012-07-28, 09:47
Testa det här receptet. o skriv sen hur dom vart.

Ska nog själv testa det snart, väntar på nytt protte pulver ska komma hem.


Low Carb Low Fat Protein Bars:
- 7 scoops Protein powder
- 1/2 cup melted low fat margarine
- 4 oz. fat free philadelphia cream cheese
- 1/2 cup walnuts (to lower the carbs & fat)

Directions:
Melt low fat margarine and fat free cream cheese in microwave or double boiler. Stir until smooth. Mix in protein powder & nuts. Stir until mixed. This will be very thick and hard to stir.

Put in a greased bread pan. Chill in fridge for 15-20 mins. Cut into 7 pieces. When firm, you can wrap each piece in plastic/waxpaper wrap and store in fridge.

Nutritional Info (dependent on indredient types):
Protein per bar: 20g
Carbs per bar: 4g
Fat per bar: 8g

Vad är måttet oz. för något?
En andra fråga : vad menas med 1/2 cup of walnuts (To lower the carbs & fat)? :)

Wiizra
2012-07-28, 10:02
en "cup" är 2.37 dl
Inte så svårt att googla.

Captainwide
2012-07-28, 11:27
tack för svaret men jag frågade inte vad cup var för något. Utan vad som menades med att valnötter sänkte kolhydrater och fettet :O :)

rafflan
2013-11-10, 22:43
Jag skulle vara sugen på att göra mina egna proteinbars. Ska man följa detta recept kanske? Finns så många olika på nätet :)

peliqan
2013-11-11, 20:01
Bara att testa sig fram men en bas av havregryn+proteinpulver är bra att utgå från. sen bara lägga till nötter eller jordnötssmör beroende på hur mkt fett man vill ha och mjölk eller vatten till rätt konsistens :)

rafflan
2013-11-11, 21:35
Bara att testa sig fram men en bas av havregryn+proteinpulver är bra att utgå från. sen bara lägga till nötter eller jordnötssmör beroende på hur mkt fett man vill ha och mjölk eller vatten till rätt konsistens :)

Okej ska nog följa detta recept: http://www.styrkelabbet.se/baka-proteinbars/

OneManArmy
2013-11-12, 22:49
Okej ska nog följa detta recept: http://www.styrkelabbet.se/baka-proteinbars/

GROV varning för kletighet.
Tror jag hade i typ 10ml för mycket mjölk och det resulterade i att jag hade det kletigaste jag nånsin upplevt på nävarna.

Såg ut som två gigantiska kakhänder och jag kunde inte röra ett skit i köket, slutade med att tjejen fick komma och börja skrapa av allt klet med en kniv.

rafflan
2013-11-13, 08:59
GROV varning för kletighet.
Tror jag hade i typ 10ml för mycket mjölk och det resulterade i att jag hade det kletigaste jag nånsin upplevt på nävarna.

Såg ut som två gigantiska kakhänder och jag kunde inte röra ett skit i köket, slutade med att tjejen fick komma och börja skrapa av allt klet med en kniv.

Okej få tar jag inte så mycket mjölk. Men funkar det med Whey-80 med smak choklad?

Skickat från min GT-I9100 med Tapatalk 4

hoffmetal
2013-11-17, 10:59
Gjorde egna bars på detta recept jag hitta på nätet nånstans. Dom ligger i kylen nu så har inte hunnit testa om dom smakar bra. Gillade detta recept för att det inte behövdes mycket grejer. Det är nog samma recept som ovan fast mindre choklad i detta recept tror jag. Man får använda skedar, ge fan i att ha ned händerna i smeten!

200 g whey double rich chocholate
100 g havregryn
50 g jordnötssmör
50 g sirap
30 g kakao
1,5 dl vatten
80 g vit choklad att täcka över med

Näring per 100 g:
425 kcal
38 g protein
32 g kolhydrater
15 g fett

NickeSthlm
2013-11-21, 10:30
Hittade Styrkelabbets recept igår, ska testas direkt.

"Det här receptet ger 10 st bars, och varje bar innehåller:
ca 200 kcal
19,2 g protein
14,4 g kolhydrater
6,5 g fett"

Ingredienser:
200 g proteinpulver
100 g havregryn
Ca 1 dl mjölk (det går även bra med vatten)
50 g jordnötssmör
50 g honung (kan bytas ut mot sirap)
30 g kakao
+30 g mörk choklad att täcka barsen med (kan uteslutas)

Så här gör du:

- Blanda alla torra ingredienser samt jordnötssmöret och honungen i en stor skål.
- Tillsätt lite mjölk i taget och rör om med händerna tills smeten har blivit kladdig men väldigt fast (nästan hård).
- Bred ut smeten på en bricka täckt av bakplåtspapper. Smält chokladen och bred den över smeten.
- Ställ in brickan i kylen en stund så smeten stelnar, och skär den sedan i lagom stora bars.

Som någon skrev tidigare så gäller det tydligen att vara jävligt försiktig när man blandar i mjölken då det blir sjukt kladdigt om man får i för mycket.

Innehållsmässigt "ser" de jävligt goda ut i alla fall och kostnaden lär ju inte bli mer än runt 4kr/bar..

Någon som testat ordentligt?

Pretorian
2013-11-21, 10:55
Blev bra sugen på att göra bars nu.

NickeSthlm
2013-12-03, 15:56
Hittade Styrkelabbets recept igår, ska testas direkt.

"Det här receptet ger 10 st bars, och varje bar innehåller:
ca 200 kcal
19,2 g protein
14,4 g kolhydrater
6,5 g fett"

Ingredienser:
200 g proteinpulver
100 g havregryn
Ca 1 dl mjölk (det går även bra med vatten)
50 g jordnötssmör
50 g honung (kan bytas ut mot sirap)
30 g kakao
+30 g mörk choklad att täcka barsen med (kan uteslutas)

Så här gör du:

- Blanda alla torra ingredienser samt jordnötssmöret och honungen i en stor skål.
- Tillsätt lite mjölk i taget och rör om med händerna tills smeten har blivit kladdig men väldigt fast (nästan hård).
- Bred ut smeten på en bricka täckt av bakplåtspapper. Smält chokladen och bred den över smeten.
- Ställ in brickan i kylen en stund så smeten stelnar, och skär den sedan i lagom stora bars.

Som någon skrev tidigare så gäller det tydligen att vara jävligt försiktig när man blandar i mjölken då det blir sjukt kladdigt om man får i för mycket.

Innehållsmässigt "ser" de jävligt goda ut i alla fall och kostnaden lär ju inte bli mer än runt 4kr/bar..

Någon som testat ordentligt?

Gjorde dessa igår... Ett par reflektioner:
- Hade banansmak på proteinpulvret. Vete fan om det var ett klokt val :)
- Det är för "grov" kakaosmak. Fick nyss tipset om att dra in Stevia för att göra det sötare. Ska definitivt testas nästa gång!
- Drog i lite krossade jordnötter, kan öka det nästa gång
- Chokladen att ha ovanpå gör varken till eller från egentligen. Godast hade nog varit att smälta en 200 grams Mjölkchoklad och dra ovanpå ;)

Var försiktiga med mjölken. Jag hade förvisso lite drygt 1dl mjölk i men tydligen blir det snabbt alldeles för kletigt för enligt vissa.
Jobba dessutom in allt med händerna. Försökte vispa med slev men det SKA knådas med händerna (eller en hand).. Först då fattar man hur mycket vätska man kan ha i...

Någon annan som testat?

drkrupp
2013-12-03, 23:52
Jag har testat detta och några andra recept och måste säga att jag föredrar en kletigare smet. Skillnaden blir att den behöver stå längre i kylen, men den får mycket bättre konsistens.

Här är mitt favoritrecept hittills.

torr-mix:
4,5 dl havregryn
2,5 dl whey
2 matskedar kanel
0,8 dl bär
0,5 dl krossade nötter

blöt-mix
0,5 dl honung
0,5 dl jordnötssmör
0,5 dl mjölk
0,5 dl äpplemos
0,5 dl 70% choklad
1 tesked vaniljarom

Kör blöt-mixen i micro 30 sek. Blanda.In i kylen.

jullind
2013-12-04, 17:09
SnickersBars med kikärtor

104985

Per Bars: 271 kcal 15 g protein 22,5 g Kolhydrater 12 g fett

// Julia www.juliaju.shapemeup.se

jullind
2013-12-04, 17:11
CHOKLAD OCH BANANBARS

104986

Per bars: 149 Kcal 11 g Protein 14 g Kolhydrater 4 g Fett

// Julia www.juliaju.shapemeup.se

Andersson1801
2013-12-13, 08:24
För er som gillar Swebars-pepparkaka :D Gör dem själv med samma smak och konsistens :D

http://cdn2.cdnme.se/4168839/7-3/pepparkaks-proteinbar_51ae2cc1e087c31a12e680c9.jpg

Mags
2014-02-22, 23:40
Jag gjorde en massa bars idag :)

Bilder: http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=6884483&postcount=8

Det blev rätt bra, men lite väl brödlikt, så kan man på något sätt göra smeten "saftigare" utan att ha i mycket fett?

peliqan
2014-02-23, 10:48
Jag gjorde en massa bars idag :)

Bilder: http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=6884483&postcount=8

Det blev rätt bra, men lite väl brödlikt, så kan man på något sätt göra smeten "saftigare" utan att ha i mycket fett?

Skulle vara enklare att svara på om du delade med dig av receptet :)

R Scarpa27
2014-02-23, 20:32
mixade ihop pauluns granola hasselnöt & dadlar, dadelsirap, jordnötssmör,chaidryck & vaniljwhey idag och gjorde bars i ugnen.

http://forum.dis.se/vb/images/smilies/thumbup.gif