Visa fullständig version : leverpastej mager
da_spike
2005-11-19, 14:24
nån som brukar käka leverpastej?
är det ok att käka till frukost? innehåller ju trots allt lite protein och järn ! bra för kvinnor
vilken sort sak man välja isåfall?
innehåller den några skumma ämnen som inte står på inehållsförpackningen?
nå som har förslag på nåt annat proteinrikt komplement till frukosten? (som är gröt med banan & kanel)
Skumma ämnen ?
Grislever, mjölk, potatismjöl, lite socker, anjovis som krydda och salt med nitrit som konserveringsmedel.
Normal leverpastej innehåller också fett fläsk men nu gällde det mager leverpastej. För att hålla ihop leverpastejen kan det ibland också finnas med ärtfibrer eller lite ärtprotein som håller vatten och gör pastejen smidig att bre eller skiva.
Nu så skulle jag inte äta leverpastej varje dag, vecka ut och vecka in för tillskottet av A-vitamin, retinol blir då rätt stort men en ask då och då är bra.
Nu vet jag inte nitritinnehålet i leverpastej men det är inte bra att få i sig för mycket nitrit. Nitrit blockerar blodets syretransport genom att oxidera de röda blodkropparnas hemoglobin till methemoglobin. Lite överkurs att tänka på nåt sånt när det gäller ett par skivor leverpastej men det är som det är:)
Vill tipsa om senaste asken jag köpte, Scan favorit mild leverpastej, den var riktigt god, hör till de nyttigare varianterna och har inte nitrit deklarerat högt upp på innehållsdeklarationen.
Nu vet jag inte nitritinnehålet i leverpastej men det är inte bra att få i sig för mycket nitrit. Nitrit blockerar blodets syretransport genom att oxidera de röda blodkropparnas hemoglobin till methemoglobin. Lite överkurs att tänka på nåt sånt när det gäller ett par skivor leverpastej men det är som det är:)
Det finns ett ADI här.
Nu är ju leverpastej utan nitrit grå och tråkig i färgen. Ännu tråkigare är det ifall du får i dig botulinumtoxinet :( .
Tur att Clostridiebakterien inte tål nitrit.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.