handdator

Visa fullständig version : Hjälp mig laga till kycklingfileér.


Runda Grodan
2005-11-18, 19:02
Min frys börjar bli full. Har 5kg kycklingfileér i frysen och måste göra lite plats. Jag vill inte skära i dem eller steka dem. Tänkte tina dem och sedan stoppa in dem i ugnen.

Vilken temperatur och hur länge ska de vara inne? Vad kan jag ha på dem? Det kanske finns någon god kryddblandning, grönsaksblandning eller sås som jag kan ha på dem?

Ge mig tips nu gott folk! :whipped:

Jay-Z
2005-11-18, 19:06
200 grader i 35-40 minuter brukar jag köra. Sen om det optimalt det vete fan. Men de är iaf varken rosa eller ihopskrumpna efter den tiden.

Jag kryddar rätt tråkigt, lite olja i botten för att det inte ska fastna, och därefter cayennepeppar och svartpeppar.

Santa Maria har en riktigt bra marinad, Allround, tror jag den heter. Go for it, man! :eating:

mini_Arnold
2005-11-18, 19:08
Vitlöksolja säljs på netto för 10kr. 5dl

Iof sig bara provat steka men så gott det blev

Runda Grodan
2005-11-18, 19:11
200 grader i 35-40 minuter brukar jag köra. Sen om det optimalt det vete fan. Men de är iaf varken rosa eller ihopskrumpna efter den tiden.

Jag kryddar rätt tråkigt, lite olja i botten för att det inte ska fastna, och därefter cayennepeppar och svartpeppar.

Santa Maria har en riktigt bra marinad, Allround, tror jag den heter. Go for it, man! :eating:
Det låter helt okej. :thumbup: Det får nog bli mitt första försök.

Det där med olja hade jag inte tänkt på men det kan vara bra. Ska även kolla upp den där marinaden!

Hur länge har du tinat kycklingen innan du stoppar in den i ugnen? Jag tänkte tina den ett dygn ungefär och sedan stoppa in den i ugnen. Jag vill inte ha rosa kyckling.

Runda Grodan
2005-11-18, 19:12
Vitlöksolja säljs på netto för 10kr. 5dl

Iof sig bara provat steka men så gott det blev
Handlar inte på Netto men det finns säkert någon bra på ICA som man kan prova. Tack! :)

Jay-Z
2005-11-18, 19:20
Hur länge har du tinat kycklingen innan du stoppar in den i ugnen? Jag tänkte tina den ett dygn ungefär och sedan stoppa in den i ugnen.

Ska du tina 5 kilo direkt?

Min kyckling lägger jag i små påsar och tinar i varmt vatten, så det går rätt fort. Men ett dygn i rumstemperatur är väl inte att rekommendera, men borde vara tinat efter 24 timmar i kyl? Kan iofs bli rätt mycket vatten från isen när det tinar?

Ryska_raketen
2005-11-18, 19:24
200 grader 40-45 min, rapsolja, vitpeppar, curry och pepparmix boom headshoot! :)

Runda Grodan
2005-11-18, 19:26
Ska du tina 5 kilo direkt?

Min kyckling lägger jag i små påsar och tinar i varmt vatten, så det går rätt fort. Men ett dygn i rumstemperatur är väl inte att rekommendera, men borde vara tinat efter 24 timmar i kyl? Kan iofs bli rätt mycket vatten från isen när det tinar?
Jag tänkte hälla ut all kycklingen bakom elementet och låta det ligga ett dygn.

Närå, tänkte tina 1kg åt gången i kylskåpet. Tycker också att det borde räcka.

Det är krångligt att laga mat. *cry*

Runda Grodan
2005-11-18, 19:27
200 grader 40-45 min, rapsolja, vitpeppar, curry och pepparmix boom headshoot! :)
Ska prova det med. Tur att man har mycket kyckling. :hbang:

Ryska_raketen
2005-11-18, 19:28
Ska prova det med. Tur att man har mycket kyckling. :hbang:


Smakar smarrigt froggy :thumbup: ät mkt ikväll, så skickar du över resterna till mig så man kan bli lite grov som du någongång!

Runda Grodan
2005-11-18, 19:32
Smakar smarrigt froggy :thumbup: ät mkt ikväll, så skickar du över resterna till mig så man kan bli lite grov som du någongång!
Äh, nu är det jag som jagar dig, din He-Man. *kissass*

MyungChul
2005-11-19, 02:11
Gör en marinad på t.ex lime, honung, soja, salt och peppar.
Stek eller kör i ugnen.
Servera med ris och jordnötssås.

Runda Grodan
2005-11-19, 10:47
Gör en marinad på t.ex lime, honung, soja, salt och peppar.
Stek eller kör i ugnen.
Servera med ris och jordnötssås.
Hur mycket ska man ha av varje då? När det gäller matlagning och recept får ni gärna vara övertydliga, jag är ingen kock direkt. :D

MyungChul
2005-11-19, 13:01
1 del lime
1 del honung
2 delar soja

Runda Grodan
2005-11-19, 13:23
1 del lime
1 del honung
2 delar soja
Tackar! ;)

Bao-Bao
2005-11-19, 14:42
Riktigt gott att ha på kyckling när man bara slappugnsgrillar är Hoisinsås.

Cilia
2005-11-19, 16:00
om jag skulle tillaga 5 kg skulle jag göra på olika sätt för annars så tröttnar man ju.

ibland gör jag som bao-bao och det blir riktigt bra.

jag brukar använda termometer så får man dom precis när dom är klara och inte torra eller rosa.

Runda Grodan
2005-11-20, 18:36
Tack för alla tips. *yourock*

Första omgången blev god.

MyungChul
2005-11-20, 19:22
Vad blev första omgången för några?

Runda Grodan
2005-11-20, 19:26
Vad blev första omgången för några?
Det blev det första tipset. Svart- och Cayennepepper.

MyungChul
2005-11-20, 23:08
Aye.. önskar jag hade kyckling hemma

Fettecke
2005-11-21, 22:49
krydda med kryddmix, curry och merparten med grillkrydda...

sen in i ugnen runt 35-40 min...

servera med ris och en skvätt thaisåps, och en klick lätt kesella.... MUMMS!!!!!

Wikner
2005-11-21, 23:46
200 grader 35-40 min med lite olja i botten och santa marias fajitaskrydda

Srednq
2005-11-22, 21:52
grillkrydda funkar på allt. släng dom på stekjärnet å häll i lite vatten när du börjar bränna dom

MyungChul
2005-11-22, 23:02
grillkrydda funkar på allt. släng dom på stekjärnet å häll i lite vatten när du börjar bränna dom

vilken mästerkock.

Kryss
2005-11-22, 23:58
Marinera i Caj P:s grillolja och stek sedan, serveras med pasta och cr.fraische franska örter (alternativt neutral cr.fr. med lite blandade kryddor)
Brukar steka ungf lika lång tid som det tar från att man sätter pastavatten på spisen till att pastan är klar
Inte optimalt, men snuskigt gott ;)

MyungChul
2005-11-23, 14:26
Redan tinade kycklingfiléer då hoppas jag

Kryss
2005-11-23, 20:33
Nä, tinade (några timmar ute ur frysen iaf), brukar ta ett tag o steka på medelvärme dock

MyungChul
2005-11-23, 20:51
Läs vad jag skrev igen =P

Kaboffastar
2005-11-23, 21:45
grillkrydda funkar på allt. släng dom på stekjärnet å häll i lite vatten när du börjar bränna dom


hhahahaa, vilken pärla ! :D


Kycklingfilé i ugn.. nån mjukost och lite kryddor på.

larre
2005-11-23, 22:00
grillkrydda funkar på allt. släng dom på stekjärnet å häll i lite vatten när du börjar bränna dom
Exakt så gör jag, grillkryddan är verkligen så jäkla bra.
Har dock varitambitiös ngn gång och skurit upp fileerna och stoppat in gorgonzola mögelost, det är verkligen :thumbup:

murmeldjur
2005-11-23, 22:03
blanda: soja, rapsolja, chilisås & svartpeppar, lika delar av allt typ... pensla på och in i ugnen, på 225 grader i 45-50 minuter, om dom är ganska stora.. :eating:

MyungChul
2005-11-24, 00:04
Exakt så gör jag, grillkryddan är verkligen så jäkla bra.
Har dock varitambitiös ngn gång och skurit upp fileerna och stoppat in gorgonzola mögelost, det är verkligen :thumbup:

Varför bränna dom? det är ju bara dumt

larre
2005-11-24, 01:01
Varför bränna dom? det är ju bara dumt
Okey då, inte exakt så gör jag, jag delar upp filen och låter bli att bränna den.

MyungChul
2005-11-24, 01:58
Okey då, inte exakt så gör jag, jag delar upp filen och låter bli att bränna den.

Ok, det lät bättre.

Perry_G
2005-11-24, 08:42
Varför bränna dom? det är ju bara dumt


Matlagningspolisen? *innocent*

MyungChul
2005-11-24, 11:21
Matlagningspolisen? *innocent*

Utbildar man sig till kock så har man vissa rättigheter =P

Kryss
2005-11-24, 12:19
Läs vad jag skrev igen =P

Kanske formulerade mig konstigt, menade "ja, tinade" alltså.

Perry_G
2005-11-24, 12:54
Utbildar man sig till kock så har man vissa rättigheter =P

Killen kanske gillar sina brända filéer *popcorn*

Man behöver kanske inte påpeka allt man tycker är fel i någons recept... Tycker man att det verkar fel/äckligt behöver man ju inte laga det, right?

MyungChul
2005-11-24, 13:04
Killen kanske gillar sina brända filéer *popcorn*

Man behöver kanske inte påpeka allt man tycker är fel i någons recept... Tycker man att det verkar fel/äckligt behöver man ju inte laga det, right?

Men snälla, vad är rätt med att bränna mat?

Kaboffastar
2005-11-24, 14:31
I och med att jag också håller på att utbilda mig till kock så stödjer jag MyungChul i frågan om vilket som är rätt eller fel när det kommer till brända kycklingfileér. ;)

TrasMannen
2005-11-24, 14:56
Men snälla, vad är rätt med att bränna mat?

Det blir knaprigare?
Du får mer cancerogena ämnen?

Maybe he like OMG!111

MyungChul
2005-11-24, 15:21
Det blir knaprigare?
Du får mer cancerogena ämnen?

Maybe he like OMG!111

Precis, risken för cancer blir avsevärt mycket större................

Lasse Kongo
2005-11-24, 15:48
Ja har köpt en flarra som är marinad/grillolja i samma, så man kan alltså först marinera med det, och sedan pensla på under tiden det står i ugnen, den är gjord på rapsolja med, perfa :thumbup:

Blir gott som fan, ett tips för att få det saftigt är att de ska va väl tinade innan och att de ABSOLUT inte står inne för länge, sen tar man ut plåten och drar upp den så allt spad samlas och så penslar man på det på kycklingen, fyhelvete mina filéer är som att tugga på smör :eating:

Annars funkar det bra med lite grillkrydda, chilipulver, lite vitlök, rapsolja, blanda smeta på mmmmm...

Tomten
2005-11-25, 09:34
Pensla med en blandning av solrosolja, pressad vitlök, grillkrydda och soja kan nog bli ganska bra.

mathor
2005-11-25, 12:59
Precis, risken för cancer blir avsevärt mycket större................


bullshit, såtillvida att du inte var sarkastisk

MyungChul
2005-11-25, 13:56
bullshit, såtillvida att du inte var sarkastisk

" ......................................... "

Tomten
2005-11-25, 14:31
bullshit, såtillvida att du inte var sarkastisk

Akrylamid bidrar ju till cancer även om det blivit lite väl överdrivet i media. Fast inte vet jag om det är så farligt att man måste kasta bort mat bara för att man bränner den lite.

Är det däremot så att man har som vana att tillaga maten halvt förkolnad så lär det ju finnas en ökad risk att få cancer.

Tomten
2005-11-25, 14:34
HELA LISTAN
I den här listan ser du hur mycket akrylamid (mikrogram/kg) produkterna innehöll. Men observera att man bara testat en av varje!

Pommes frites
Saffet's: 306
Mc Donalds: 379
Blandade produkter: 450
King Fries, Burger King: 514
I ugn: svagt gräddade: 301 kraftigt gräddade: 1104
Klyftpotatis: 367

Chips
Potatischips (First price): 332
Original (Pringles): 614
Grillchips (Estrella): 669
Vickningschips (Estrella): 694
Originalchips (Ica): 906
Naturchips (OLW): 980
Potatischips (KF): 1407
Svenska lantchips: (Svenska lantchips AB): 1833
Grillchips (OLW): 2030
Lättsaltade chips (OLW): 2287

Övriga snacks
Tortilla chips (OLW): 122
Nachips (Old El Paso): 149
Tortilla chips (Diva): 184
Pop Corn (OLW): 416

Knäckebröd och hårda tunnbröd
Vete (Wasa): <30
Falu rågrut (Wasa): 41
Husman (Wasa): 50
Mora, original Krögarknäcke (Wasa): 51
Havre (Wasa): 60
Mora, normalgräddat (Wasa): 65
Rågi (Wasa): 86
Mora, sprödgräddat (Wasa): 102
Runda Björn (Lövånger bröd): 129
Tunnbröd (Gene): 135
Mora, brungräddat (Wasa): 142
Vika (Vika Bröd AB): 174
Finn Crisp (Vasan&Vasan): 177
Brungräddat, 830 gram, (Leksandsbrödet): 185
Vetetunnbröd (Mjälloms): 186
Sport (Wasa): 214
Flatbröd (Wasa): 307
Flatbröd (Kavli): 560
Sesam (Ryvita): 1 194
Råg (Ryvita): 1 874

Frukostflingor
Corn Flakes (blandade produkter): 53
Rostat ris (Tainbow): 61
Special (KF): 73
All Bran plus (Kellog´s): 99
Start Naturell (Ceralia Breakfast Cereals): 164
Cheerios (Nestlé): 207
Kalaspuffar (Quaker): 236
Rice Krispies (Kellog´s): 247
Fitness (Nestlé): 254
Special (Kellog´s): 269
Havre fras (Quaker): 1 346
Sunt&Gott Müsli (Finax): <30
Müsli (KF): 31
Müsli Bran Flakes (Frebaco): 30

Hårda kakor, kex och rån
Kakor (blandade produkter): 230
Kex (blandade produkter): 534
Krisprolls veteskorpor (Pågen): <30
Havreflan (KF): 73
Mjölkchokladflan (Karen Volf): 128
Gammeldags Pepparkakor (Pricks): 129
Smörgåsrån (Oxford): 134
Riskakor (Friggs): 333
Variant (Göteborgskex): 479
Digestive (KF): 630
Guld Marie (Göteborgskex): 642

Tomten
2005-11-25, 16:37
Just nu körs 4 kyckling fileér i ugnen. Penslade dem med en blandning rapsolja, pressad vitlök, orientalisk grillkrydda och soja.

Återkommer med slutresultatet.