handdator

Visa fullständig version : Nerkylning


nirre
2005-11-13, 17:49
det här att man kyler ner kokt potatis så den får lägre GI borde inte det gälla tex polar extreme. De fryser ju in deras bröd direkt när de är nybakta då borde GI:t sjunka också en del?

King Grub
2005-11-13, 17:51
Så länge du inte äter det direkt ur ugnen är alla bröd nedkylda...

nirre
2005-11-13, 18:02
aha okej, brossan gjorde nyss nå slags scones på vetemjöl, åt de direkt ur ugnen, så de hade himla högt GI alltså??

King Grub
2005-11-13, 18:04
Jo, med tanke på att kalla scones har ett GI på runt 125-130 så.

Nismo
2005-11-13, 18:16
Dags att skippa maltodextrinet och knapra scones istället kanske :eating:

TylerDurden84
2005-11-13, 18:52
det här att man kyler ner kokt potatis så den får lägre GI borde inte det gälla tex polar extreme. De fryser ju in deras bröd direkt när de är nybakta då borde GI:t sjunka också en del?

Det gäller främst stärkelserik mat om jag förstått det rätt. Vet inte om Polarkraft Extrem räknas som det...

King Grub
2005-11-13, 19:03
Det gäller främst stärkelserik mat om jag förstått det rätt. Vet inte om Polarkraft Extrem räknas som det...

Vad är kolhydraterna i bröd om inte till största delen stärkelse?

TylerDurden84
2005-11-13, 19:14
Vad är kolhydraterna i bröd om inte till största delen stärkelse?

Antar att den största delen är från stärkelser när du formulerar det så *rolleyes* Jag har inte stenkoll på det där. Tänkte mer i banorna att kolhydraterna från potatis och mjöl (som det främst handlar om i bröd) inte var särskilt lika till uppbyggnaden.