handdator

Visa fullständig version : Smärtande svanskota efter marklyft?


yaddan
2005-11-09, 12:01
De senaste månaderna har jag vid några tillfällen känt av lite smärta i svanskotan. Jag vet inte riktigt vad det beror på men jag misstänkter att det kan vara från marklyften även fast jag inte förstår varför.

Jag sitter just nu med en lite smärtande svanskota som jag känner av mest när jag böjer överkroppen framåt och har raka ben. Mitt senaste träningspass var i förrigår och jag har inte gjort något riktigt ansträngande sen dess. Det enda riktigt ansträngade jag gjorde på det passet marklyft där jag körde 4x10, alltså en bit under min maxviktskapacitet. Knäböj körde jag för 5 dagar sen, och smärtan kom smygande igår och känns ännu mer idag.

Pga av att mycket av mina studer sker framför en dator sitter jag ner under längre perioder men jag brukare inte sitta helt still, jag reser mig upp med jämna mellanrum, byter ställning på stolen etc. Jag har nyligen bytt från en stol med hårdare dyna till en mjukare, och om jag inte mins helt fel började smärtan i svanskotan efter att jag fick min nya stol.

Tack på förhand för svar /y

Kabuto
2008-04-25, 07:27
Bump, jag har ett väldigt liknande problem. Någon som har något tips?
Kan bara köra lätta mark och knäböj håller jag mig borta från helt, just i vändningen i knäböj har jag känt av det ganska mycket..

Martin Löwgren
2008-04-25, 15:57
Varför söker ni inte specialist hjälp hos Naprapat eller Sjukgymnast med OMT/OMI utbildning?

Kabuto
2008-04-26, 02:13
Bra fråga.... Jag är dum är nog bästa svaret. Nä ska fan ta och styra upp det inom 2 veckor, tack.

Kabuto
2008-04-29, 19:23
Sagt och gjort, var till en naprapat här i skeå och han säger att jag är överrörlig i stort sett hela överkroppen och grymt stel i resten, alltså höft och neråt. Tyckte jag skulle börja stretcha ben och träna hela bålen. Sitta på balansboll och sånt. Han visste ingenting om styrketräning tyvär. Han nämnde inte så mycket om just svanskotan.

Kabuto
2008-05-12, 22:11
Bumpar lite eftersom min tripp till naprapat i stort sett inte gav någonting. Vet inte riktigt vad jag ska göra, ska jag slösa mer pengar och prova någon annan eller ska jag ta kontakt med vårdcentral?
Känner av det hela tiden just nu, ganska dov "smärta". Ungefär som det känns ett tag efter man har slagit sig på svanskotan. Men jag har inte slagit den på väldigt länge.