handdator

Visa fullständig version : Saffranspankaka


Nils.R
2005-11-08, 17:32
Detta är nog bland det godaste jag smakat,inte nyttigt men man får svulla ibland med :D

3/4 dl rundkornigt ris
1.5dl tunn grädde
3.5dl mjölk
1/2 tsk salt
1.5msk smör/margarin
1msk socker
1pkt saffran
2ägg
0.5hg skållad hackad mandel


Koka upp mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull. Häll ner risgrynen och tillsätt saltet och margarinet.
Låt grynen svälla på svag värme 35-40min,rör om då o då.
Låt gröten kallna,späd med lite mjölk om den verkar för tjock.
Tillsätt socker,stött saffran,mandel och rör ner äggen ett i taget. Häll smeten i en smord form ca20-25cm i diameter (om det nu är en rund form),grädda i 200 grader i ungefär 30min.
Godast att äta ljummen med vispgrädde o ngn god sylt till,t.ex björnbärssylt.

userfriendly
2005-11-08, 18:06
åååhh... detta åt vi till lunch på¨Gotland.. så JÄVLA gott

Nils.R
2005-11-08, 18:10
.. så JÄVLA gott

Det är det minsta man kan säga...

MyungChul
2005-11-08, 18:19
liknar väl ålandspannkaka.. ? och till det har man väl sviskon, eller jag kanske är ute och cyklar..

allt med saffran och ris är gott :)

länge sen jag åt det iofs :(

Nils.R
2005-11-08, 18:24
liknar väl ålandspannkaka.. ? och till det har man väl sviskon, eller jag kanske är ute och cyklar..

allt med saffran och ris är gott :)

länge sen jag åt det iofs :(


Har för mig att man kan ha russin o sånt i den här med...

MyungChul
2005-11-08, 19:53
ja det kan man nog säkert ha