Nils.R
2005-11-08, 17:32
Detta är nog bland det godaste jag smakat,inte nyttigt men man får svulla ibland med :D
3/4 dl rundkornigt ris
1.5dl tunn grädde
3.5dl mjölk
1/2 tsk salt
1.5msk smör/margarin
1msk socker
1pkt saffran
2ägg
0.5hg skållad hackad mandel
Koka upp mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull. Häll ner risgrynen och tillsätt saltet och margarinet.
Låt grynen svälla på svag värme 35-40min,rör om då o då.
Låt gröten kallna,späd med lite mjölk om den verkar för tjock.
Tillsätt socker,stött saffran,mandel och rör ner äggen ett i taget. Häll smeten i en smord form ca20-25cm i diameter (om det nu är en rund form),grädda i 200 grader i ungefär 30min.
Godast att äta ljummen med vispgrädde o ngn god sylt till,t.ex björnbärssylt.
3/4 dl rundkornigt ris
1.5dl tunn grädde
3.5dl mjölk
1/2 tsk salt
1.5msk smör/margarin
1msk socker
1pkt saffran
2ägg
0.5hg skållad hackad mandel
Koka upp mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull. Häll ner risgrynen och tillsätt saltet och margarinet.
Låt grynen svälla på svag värme 35-40min,rör om då o då.
Låt gröten kallna,späd med lite mjölk om den verkar för tjock.
Tillsätt socker,stött saffran,mandel och rör ner äggen ett i taget. Häll smeten i en smord form ca20-25cm i diameter (om det nu är en rund form),grädda i 200 grader i ungefär 30min.
Godast att äta ljummen med vispgrädde o ngn god sylt till,t.ex björnbärssylt.