handdator

Visa fullständig version : Kvargförpackning?


hum
2005-10-25, 16:42
Har säkert varit uppe förut..

Var förbi lidl och köpte några paket av denna omtalade kvarg.
Tänkte provsmaka nu men när jag skulle stänga burken slog det mig att det går ju inte, det var ju bara ett metallfolielock. Hur gör ni andra? äter en förpackning per gång eller vadå?

mela
2005-10-25, 16:45
plastfolie?

MyungChul
2005-10-25, 17:54
antingen låter jag det bara stå i kylen, men det är för att jag äter upp den ca 2h senare eller så gör jag iordning nästa mål och plastar

Pellefant
2005-10-25, 17:56
Jag brukar sätta en annan oöppnad kvargförpackning upp och ner på locket på den öppnade.

agahowa22
2005-10-25, 18:23
bruakr bara stälal den där inne utan nått fungerer utmärkt

userfriendly
2005-10-25, 18:27
drar inte bort locket helt utan låter det sitta kvar så ere bara stänga igen..

Mental
2005-10-25, 18:37
De gånger jag äter kvarg så äter jag en hel burk, så jag har aldrig funderat över problemet. men jag antar att plastfolie låter vettigt

stoney_king
2005-10-25, 18:56
Jag brukar sätta en annan oöppnad kvargförpackning upp och ner på locket på den öppnade.

Haha, precis som jag!

Bjorne
2005-10-25, 19:25
Det är för drygt att tillreda en halv kvarg med något varje gång, så jag brular istället ta 4-5st hela i en stor plastburk och blanda ner en halv liter funlight och 50g sötningsmedel, sedan så har man det i kylen och snabbt kan gå och ta ett mellanmål.

Weird
2005-10-25, 20:22
Det är för drygt att tillreda en halv kvarg med något varje gång, så jag brular istället ta 4-5st hela i en stor plastburk och blanda ner en halv liter funlight och 50g sötningsmedel, sedan så har man det i kylen och snabbt kan gå och ta ett mellanmål.
det där va fan en rikigt bra idee :thumbup:

Wooch
2005-10-25, 20:41
Jag slänger ner resten i en plastburk.

rQx
2005-10-25, 21:38
I en påse? :)

qwioutd
2005-10-25, 22:38
Det är för drygt att tillreda en halv kvarg med något varje gång, så jag brular istället ta 4-5st hela i en stor plastburk och blanda ner en halv liter funlight och 50g sötningsmedel, sedan så har man det i kylen och snabbt kan gå och ta ett mellanmål.


Revolution ;)

Depzon
2005-10-25, 23:44
Faktumet att sediment av kvarg brukar återfinnas på kanterna av burken efter användning brukar räcka för att adhesion ska uppkomma mellan papperslocket och burken.

Cloud
2005-10-25, 23:52
Faktumet att sediment av kvarg brukar återfinnas på kanterna av burken efter användning brukar räcka för att adhesion ska uppkomma mellan papperslocket och burken.

ursäkta men... vad sa du? du vill kanske uttrycka dig lite enklare för sådana som mig?

//Gustav

Fredrik_
2005-10-26, 06:34
Faktumet att sediment av kvarg brukar återfinnas på kanterna av burken efter användning brukar räcka för att adhesion ska uppkomma mellan papperslocket och burken.

Du måste vara ingenjör, eller i alla fall en blivande sådan ;) Känner igen språkbruket.

Nitrometan
2005-10-26, 08:20
Depzon: Han säger att locket kladdar fast i de kvargrester som finns runt kanten.

everete
2005-10-26, 09:13
Efter tre dagar i kylskåp drar öppnad vara på sig mögel.

Depzon
2005-10-26, 17:41
Haha, var bara tvungen. Då man tagit ut kvarg med sked så brukar det hamna rester på burkens kanter. Sen är det bara att trycka fast locket så gör kletet att det sitter kvar.

hio
2005-10-26, 22:46
Lite OT men, hur länge klarar sig en oöppnad lätt kesella i rumstemperatur utan att bli dålig?

heljis
2005-10-26, 22:52
Jag brukar sätta en annan oöppnad kvargförpackning upp och ner på locket på den öppnade.Haha, det gör jag med *flex*

Lite OT men, hur länge klarar sig en oöppnad lätt kesella i rumstemperatur utan att bli dålig?
Jag har glömt oöppnade burkar över natten, och det händer ingenting med dem.. Var gränsen går vet jag dock inte.

hio
2005-10-26, 23:08
Haha, det gör jag med *flex*


Jag har glömt oöppnade burkar över natten, och det händer ingenting med dem.. Var gränsen går vet jag dock inte.
Ah, då är det alltså lugnt att ta med sig till skolan och låta det stå i skåpet under dagen. Även om kall kvarg garanterat är godare slinker det nog ner :eating: :eating:

delta_mats
2005-10-30, 23:15
Är kvarg detsamma som lättkesella? Om inte, vad skiljer dom åt? Pris, smak, näringsinnehåll.

Yankeee
2005-10-31, 06:10
Är kvarg detsamma som lättkesella? Om inte, vad skiljer dom åt? Pris, smak, näringsinnehåll.

Kesella är kvarg.


Jag äter 500 gram åt gången, det blir enklast så.

Naesetgrabb
2005-10-31, 15:04
Är kvarg detsamma som lättkesella? Om inte, vad skiljer dom åt? Pris, smak, näringsinnehåll.

Lidl's kvarg har en fetthalt på 0.1 procent. :naughty:

King Grub
2005-10-31, 15:06
Valio Cottage Cheese ligger på 0.3 gram fett... men innehåller i gengäld hela 18 gram protein per 100 gram, dvs 36 gram högkvalitativt protein per burk.

heljis
2005-10-31, 22:17
Är kvarg detsamma som lättkesella? Om inte, vad skiljer dom åt? Pris, smak, näringsinnehåll.Smak och näringsinnehåll skiljer inte så mycket. Priset för kesella är ca 40kr/kg, kvarg ligger på ca 18kr/kg.
Skillnaden blir i runda slängar 4400kr/år i min förbrukningstakt ;)

petro
2005-11-01, 12:35
Lidls kesella är fan spyäckligt! :) Äter mycket hellre Valios Cottage cheese! det är suuuper!

Glenno
2005-11-01, 12:41
Måste bara säga att detta inlägg borde få pris för det mest meningslösa genom tiderna. :cryout:

Hur svårt kan det vara att förstå att man kan slänga på lite plastfolie? Eller hälla över i en burk, äta upp allt, pilla tillbaka metallfolien etc etc.

Har en annan fråga:
När jag har tränat och duschat så blir handuken blöt, hur brukar ni torka den då? Jag brukar bara hänga den på en stol. Är det rätt eller fel? [inse ironin...]

Glenno
2005-11-01, 12:45
Smak och näringsinnehåll skiljer inte så mycket. Priset för kesella är ca 40kr/kg, kvarg ligger på ca 18kr/kg.
Skillnaden blir i runda slängar 4400kr/år i min förbrukningstakt ;)

Hmm käkar du 1,8kg/dag? Låter ju lite saftigt... [om jag nu räknade rätt]

Cloud
2005-11-01, 13:50
365*40x - 365*18x=4400
14600x - 6570x = 4400
8030x = 4400
x = 0.55

0.55kg varje dag, dvs 550 gram.

//Gustav

Glenno
2005-11-01, 15:15
Jo jag kom på det när jag var och tränade att det där kunde ju inte stämma, måste ju vara närmare ett halvt kilo vilket det var :)

hum
2005-11-01, 20:57
Glenno: Om du inte inser problematiken med icke återförslutningsbara förpackningar kan du ju återgå till att räkna fel.

Ni andra: tack för svaren!

Jonny_88
2005-11-01, 21:38
Valio Cottage Cheese ligger på 0.3 gram fett... men innehåller i gengäld hela 18 gram protein per 100 gram, dvs 36 gram högkvalitativt protein per burk.
Vart kan jag hitta det?

GTX
2005-11-01, 21:48
Glenno: Om du inte inser problematiken med icke återförslutningsbara förpackningar kan du ju återgå till att räkna fel.


förlåt.. men.. :smash:
i-landsproblem med yrrol ! :P

håller med Glenno, men var kul att läsa om pris/värde skillnad på kvarg å kesella

King Grub
2005-11-01, 21:52
Vart kan jag hitta det?

ICA, Coop, Vivo, med flera.

Glenno
2005-11-02, 10:57
Glenno: Om du inte inser problematiken med icke återförslutningsbara förpackningar kan du ju återgå till att räkna fel.

Jo det kan vara ett riktigt "pain in the ass" men jag brukar kunna lista ut någonting... :hbang:

Jonny_88
2005-11-06, 14:27
ICA, Coop, Vivo, med flera.
Ok tack, jag brukar bara hitta av märket arla. Men jag får väll kolla bättre nästa gång.

( Höll på att glömma den här tråden... )

King Grub
2005-11-06, 14:40
Alla affärer kanske inte tar in produkten, men om dom kan ta in t ex Valios yoghurtar, så skall dom kunna ta in deras övriga sortiment också. Det brukar gå utmärkt att be personalen göra det.