handdator

Visa fullständig version : yet another brödfråga..


db
2005-10-20, 14:20
Hittade ett väldigt gott bröd, en näringsrik rackare:

per 100 g
316 kcal fördelat på
15 g protte
32 g kolisar
14 g fett

orkar inte översätta allt innehåll med de handlar om bl.a. vetemjöl, 15 % sojamjöl, 10% solroskärnor (!), 7% hasselnötkärnor och 7% av någon annan nöt jag inte vet vad det är...

Så till frågan.. Vad tror ni om amiosyraprofilen i ett sådant bröd? menar äter man 100g så har man ändå fått i sig 15gr protte, vill man ha i sig lite till vilket pålägg bör man kompletera med?

Tackar för svar /David

keffat_liv
2005-10-20, 15:18
hur ät fetterna fördelade i brödet? hur mycket är mättat/omättat/fleromättat?

vad heter brödet?

db
2005-10-20, 18:27
står inte fettfördelningen men antar allt kommer från nötterna/fröna så är mestadels enkel o fleromättat.. Heter nått solrosbröd på tyska, sitter nere i schweitz nämligen..