handdator

Visa fullständig version : Proteinpåsen råkade stå öppen i ett dygn!


Aeis
2005-10-11, 17:39
Min 4 kg påse har stått öppen ett dygn om inte någon anann vart och fixat i den *grr27*

Kan det blir gammalt så snabbt?

Baan
2005-10-11, 17:40
näsan brukar funka rätt bra för att avgöra om något är kass eller inte, annars kan man smaka. annars tror jag det beror på vart du har haft proteinet, är det hyffsat torrt så känns det inte som det borde vara jättefarligt.

ZilenCe
2005-10-11, 17:43
mitt protein står i en öppen burk i skåpet och jag har nog aldrig fått något fel av det

Ninjasmurf
2005-10-11, 17:53
Min 4 kg påse har stått öppen ett dygn om inte någon anann vart och fixat i den *grr27*

Kan det blir gammalt så snabbt?

så länge inte det stått i solen eller nån hällt vatten i den så är det nog ingen fara...

Aeis
2005-10-11, 19:47
Okej. Blivit lite försöiktig med proteinet sedan jag hörde hur snabbt det blir gammalt när det är blandat...

Davil
2005-10-11, 20:09
Okej. Blivit lite försöiktig med proteinet sedan jag hörde hur snabbt det blir gammalt när det är blandat...

I kontakt med vätska så...bildas snabbt massa bakterier. Om din påse har stått någolunda svalt och inte en längre tid så är det ingen fara.

Spartansk
2012-03-06, 13:01
Jag har i skrivande stund åtta öppnade plastpåsar vassleproteinpulver som sedan ett par dagar står i skugga på en hylla i mitt rum och vädrar. Hur länge kan de stå så? Hittills har jag inte märkt några fel på det, och jag vill inte tejpa ihop påsarna i onödan, eftersom tejpande och annat fipplande med påsarna ökar spillrisken.

PowPow
2012-03-06, 13:03
Jag har i skrivande stund åtta öppnade plastpåsar vassleproteinpulver som sedan ett par dagar står i skugga på en hylla i mitt rum och vädrar. Hur länge kan de stå så? Hittills har jag inte märkt några fel på det, och jag vill inte tejpa ihop påsarna i onödan, eftersom tejpande och annat fipplande med påsarna ökar spillrisken.

http://2.bp.blogspot.com/_OrZ0o5gINT8/TEiDy5jsV2I/AAAAAAAADAw/HoyOn952YYg/s1600/p%C3%A5sf%C3%B6rslutare.jpg

312
2012-03-06, 13:03
Jag har i skrivande stund åtta öppnade plastpåsar vassleproteinpulver som sedan ett par dagar står i skugga på en hylla i mitt rum och vädrar. Hur länge kan de stå så? Hittills har jag inte märkt några fel på det, och jag vill inte tejpa ihop påsarna i onödan, eftersom tejpande och annat fipplande med påsarna ökar spillrisken.

Jag har inget svar på frågan, men varför har du 8st öppnade? Olika smaker/sorter?

Fishtank
2012-03-06, 13:04
Har då haft en stor 4 kilos påse ståendes på mitt "tillskottsbord" i cirka 2-3 månader nu och smakar iaf likadant som när den var nyöppnad.
Bara det står svalt så är det inga problem.

Har också lite andra mindre påsar av blandade smaker öppnade och allt smakar och luktar som vanligt.

Spartansk
2012-03-06, 13:08
http://2.bp.blogspot.com/_OrZ0o5gINT8/TEiDy5jsV2I/AAAAAAAADAw/HoyOn952YYg/s1600/p%C3%A5sf%C3%B6rslutare.jpg

Jag har klippt av hela överdelen på de flesta påsarna, lite opraktiskt med såna där grejer då.

Jag har inget svar på frågan, men varför har du 8st öppnade? Olika smaker/sorter?

Korrekt. Det var mängdrabatt, och jag ville pröva olika smaker, och pröva dem så snabbt som möjligt istället för att gå igenom dem påse efter påse.

Har då haft en stor 4 kilos påse ståendes på mitt "tillskottsbord" i cirka 2-3 månader nu och smakar iaf likadant som när den var nyöppnad.
Bara det står svalt så är det inga problem.

Har också lite andra mindre påsar av blandade smaker öppnade och allt smakar och luktar som vanligt.

Hur svalt är lagom? Duger rumstemperatur, typ 20°C?

PowPow
2012-03-06, 13:13
Jag har klippt av hela överdelen på de flesta påsarna, lite opraktiskt med såna där grejer då.

Det gör jag också, men de funkar ändå. Jag kör iofs 1 kgs påsar, men även större påsar borde det fungera på. Bara att vika ihop toppen och sen sätta fast clippet.

Zizou
2012-03-06, 13:14
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=49582&highlight=F%F6rvara+proteinpulver

http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=1009814&postcount=6

Går bra i rumstemperatur :)

Spartansk
2012-03-06, 13:15
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=49582&highlight=F%F6rvara+proteinpulver

http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=1009814&postcount=6

Går bra i rumstemperatur :)

Awesome! Då ska de få stå som de står. Det enda jobbiga nu är om någon insekt får för sig att flyga ner i en och bygga bo, gå på toa, eller nåt.

Zizou
2012-03-06, 13:16
Awesome! Då ska de få stå som de står. Det enda jobbiga nu är om någon insekt får för sig att flyga ner i en och bygga bo

Äsch, lite extra protein är ju inte fel :thumbup:

Spartansk
2012-03-06, 13:17
Äsch, lite extra protein är ju inte fel :thumbup:

:thumbup:

mysglenn
2012-03-06, 13:28
:thumbup:

Vad har en insekt för aminosyraprofil då? Fullvärdigt? Snabbt eller långsamt protein?

Spartansk
2012-03-06, 14:17
Vad har en insekt för aminosyraprofil då? Fullvärdigt? Snabbt eller långsamt protein?

Säker fullvärdigt, det är ju animaliskt protein. Lär ju vara långsammare än vassle, dock.

Fishtank
2012-03-06, 15:26
Hur svalt är lagom? Duger rumstemperatur, typ 20°C?

Kör då mina i rumstemperatur.
It's all good.

Kischen
2012-03-06, 23:21
http://www.alfabb.com/bb/forums/attachments/alfetta-gtv6-1975-1986/52136d1166059834-gtv6-motor-swap-w-non-alfa-motor-breaking_news_-_thread_resurrected-21_dead_thread_br.jpg

Spartansk
2012-03-07, 00:22
http://www.alfabb.com/bb/forums/attachments/alfetta-gtv6-1975-1986/52136d1166059834-gtv6-motor-swap-w-non-alfa-motor-breaking_news_-_thread_resurrected-21_dead_thread_br.jpg

Skapar man en ny tråd så säger folk "sök, ditt avskum".

Skriver man i en jättegammal tråd säger folk "haha, vilken bump, du är ju knasig".

Hur ska man göra er nöjda? :confused:

Fishtank
2012-03-07, 00:24
Kaktusar.

Spartansk
2012-03-07, 00:27
Kaktusar.

Det kommer mer info om kaktusar framöver.

mysglenn
2012-03-07, 00:28
kaktusar.

+1

C.E.J.
2012-03-07, 00:38
Jag har i skrivande stund åtta öppnade plastpåsar vassleproteinpulver som sedan ett par dagar står i skugga på en hylla i mitt rum och vädrar. Hur länge kan de stå så? Hittills har jag inte märkt några fel på det, och jag vill inte tejpa ihop påsarna i onödan, eftersom tejpande och annat fipplande med påsarna ökar spillrisken.

Har en påse som stått öppen i minst ett halvår, ingen skillnad i smak iaf. Påsen har stått i mitt skafferi som är ganska dragigt = kallt.