handdator

Visa fullständig version : Mackor med mums! (med bilder och näringsinnehåll)


thomast
2005-10-05, 14:48
Du behöver:
2 Avokado.
2 Tomater.
500g Minikeso (två små förpackningar).
½ Rödlök.
Inte speciellt stora färdigheter i köket.
Salt.
Peppar.
Polarbröd Extrem eller vilket bröd du nu vill använda. För mest likt näringsinnehåll på rätten använd extrem.

Gröp ur avokadon och hacka innehållet till bitar av önskad storlek. Hacka tomaterna i önskad storlek. Hacka rödlöken fint.

Häll i keson i en bunke/behållare, häll sedan i avokadon, tomaterna och rödlöken. Blanda. Lägg upp på mackan, salta och peppra innan du serverar! Mums.

http://213.113.164.74/korv/recept/2.jpg

Näringsinnehåll i sörjan:
http://213.113.164.74/korv/recept/3.jpg

Näringsinnehåll i sörjan och brödet:
http://213.113.164.74/korv/recept/4.jpg

Receptet är ett modifierat recept från arlas hemsida.

Geggan bör räcka till runt 6-8 mackor. :cheers:

MyungChul
2005-10-05, 17:17
Låter gott :thumbup:

Niclaaas
2005-10-05, 18:04
lät riktigt gott. synd att min mage inte uppskattar keso

MyungChul
2005-10-05, 18:26
kvarg då?

Niclaaas
2005-10-05, 18:42
kvarg då?

kvarg/kesella funkar... men keso är mycket godare

Mac
2005-10-05, 18:56
varför funkar de med kesella/kvarg och inte keso?

Niclaaas
2005-10-05, 19:03
varför funkar de med kesella/kvarg och inte keso?

antar att det är för att det är en syrad mjölkprodukt. det tål man i regel bättre om man är intolerant

fil, kesella och ost (fast av annan anledning) går bra men inte mjölk och keso

men nu håller tråden på att spåra ut va? :)

Niclaaas
2005-10-05, 19:07
kanske ska tillägga att jag inte är jättekänslig men om jag äter en burk keso eller dricker en halvliter mjölk så kommer det kännas

heljis
2005-10-08, 00:02
lät riktigt gott. synd att min mage inte uppskattar keso
Lätt gott ja! Synd att både min tunga och min mage uppskattar keso, men inte min plånbok *cry*

Cilia
2005-10-08, 09:44
ett tips till hur man "hackar" avokado
När du väl har delat den i halvor och tagit bort kärnan så håller u halvan i handen. Ta sedan en kniv och skär skivor i avokadon på alla tvärer. Jag brukar köra både lodrätt och vågrätt plus båda diagonalerna. Sen är det bara att gröpa ut och så är den redan hackad utan att man blir kladdig och geggig.