handdator

Visa fullständig version : Riskakor!


GT_Razor
2005-10-04, 13:11
Vad tycker ni om riskakor? Bra som kolhydratkälla? Långsamt?

Sen så är riskakor med gräddfil och löksmak så in i helvetes goda! Dock är det rätt mkt kolhydrater i dem, varav endast 4g är sockerarter, alltså bör väl de resterande vara relativt långsamma? Rätt mkt fett i också, fast även där så står det ungefär 2g är mättat fett, alltså är väl resten omättat eftersom de är gjorda på solrosolja...och därmed inte så farligt?


Slutsats...är vanliga riskakor ok att käka som kolhydratkälla eller blir man fet av dem? Och även de smaksatta...är de hemska eller rätt ok?

Hades
2005-10-04, 13:17
Det är snabba kolhydrater. Bara för att det inte innehåller socker betyder det inte att det är långsamt.

MUGEN
2005-10-04, 15:26
Det är snabba kolhydrater. Bara för att det inte innehåller socker betyder det inte att det är långsamt.


rejält snabba om jag inte minns fel,

GT_Razor
2005-10-04, 21:47
Även vanliga alltså? Varför är de så snabba då? Vad gör dem snabba? Läst ingredienserna, är ju inga dåliga grejjer det består av...ris, torkad tomat, vitlökspulver, solrosolja å lite druvsocker, dock inte så mkt som sagt.

King Grub
2005-10-05, 05:30
Det är just riset som gör dom snabba. Stärkelsen är spröd och lättåtkomlig för enzymerna att bryta ned. Att socker = snabbt och stärkelse = långsamt är helt fel. Ofta är det tvärtom.

Grahn
2005-10-05, 06:09
Grejen med riskkakor är ju att de väger så lite, innehållet i dem är inte spec bra men det är ju inte spec mycket innehåll att tala om. Ska du använda dem som basen i ditt kolhydratsintag så får du ju sätta i dig ett knippe.....

De är väl mer avsedda att användas istället för ngt mer kalloririkt.

CroCop
2005-10-27, 14:51
Rätt schysst att käka lite riskakor innan träningen då?

CroCop
2005-10-27, 14:55
Läste att Sverker rekomenderade mariekex efter träning också, det innehåller ingen sackaros/fruktos då?