handdator

Visa fullständig version : Kaffe


mvda
2005-09-29, 06:24
Vad är nackdelarna/effekterna av att dricka för mycket kaffe?

blekfet2
2005-09-29, 06:31
testa sök, finns många poster om det här.

mvda
2005-09-29, 06:40
tänkte det gick snabbare att fråga eftersom många antagligen kan svara på nån minut istället för att leta igenom 100 kaffetrådar

King Grub
2005-09-29, 07:30
Den akuta effekten på glukostoleransen är negativ, och insulinsvaret på måltider blir upp till 50% större under påverkan av koffein. En kopp kaffe sänker insulinkänsligheten med runt 15%. Den kroniska effekten av kaffeintag verkar dock däremot vara skyddande mot insulinresistens och diabetes typ II.

Cerberus
2005-09-30, 00:07
vad i koffein är det som gör att det höjer insulinet i blodet efter måltid?? har alltid undrat det.

King Grub
2005-09-30, 05:34
Insulinkänsligheten påverkas negativt av koffein genom insulinframkallad fosforylation och aktivering av Akt (en proteinkinaseffektor) blockeras av koffein. Koffeinet inhiberar också insulinframkallat 2-deoxy-D-[1-(3)H]glukosupptag i bruna adipocyter.

Sverker
2005-09-30, 05:36
vad i koffein är det som gör att det höjer insulinet i blodet efter måltid?? har alltid undrat det.

För att koffeinet stimulerar frisättningen av adrenalin i kroppen. Adrenalinet är insulinets motpol och höjer blodsockret m h a leverglykogenet.

Alltså måste mer insulin frisättas för att balansera blodsockernivån.

Sverker
2005-09-30, 05:40
Motsätter min text din King Grub ?






Hmm..."Koffeinet inhiberar också insulinframkallat 2-deoxy-D-[1-(3)H]glukosupptag i bruna adipocyter"

2-deoxy-D-[1-(3)H] är en markör för glukosupptag i cellerna. Det är en bra markör för cellen tar upp glukosen men kan förbränna den utan glukosen stannar kvar i cellen. Finns INTE naturligt i maten vi normalt äter.

King Grub
2005-09-30, 05:43
Nej, det gör den inte - min text förklarar varför insulinkänsligheten sänks under lång tid och ger större blodsocker- och insulinsvar på nästa och nästa mål, då stresshormonfaktorn inte längre är... en faktor. Den fullständiga mekanismen är troligtvis inte känd, men dessa faktorer är dom man upptäckt: "These results may, in part, explain the ability of caffeine to decrease insulin sensitivity" (Biochem Pharmacol. 2004 Nov 15;68(10):1929-37).