handdator

Visa fullständig version : Hur pass nytigt/onyttigt är lingongrova?


lauria
2005-09-17, 19:30
Ingredienser
Vetemjöl, vatten, sirap (glukos, sackaros och fruktos), surdeg på råg, fullkornsrågmjöl, havreskållning, vetegluten, fullkornshavremjöl 3,5%, klippta rågkärnor, klippt fullkornsråg, klippta havrekärnor 1%, jäst, salt, vegetabilisk olja av raps, förjäst vetemjöl.


Näringsvärde per 100 g
Energi 1000 kJ
Energi 240 kcal
Protein 10 g
Kolhydrater 44 g
varav sockerarter 9,5 g
Fett 2,0 g
varav mättat fett 0,3 g
Kostfiber 5,5 g
Natrium 0,3 g
0,3 g natrium motsvarar 0,8 g koksalt

Sverker
2005-09-17, 19:37
Gott, lite söt i smaken men riktigt gott :eating:

Nyttigt eller onyttigt :confused: spelar ingen roll det duger.

King Grub
2005-09-17, 19:38
Vetemjöl som största ingrediens och sirap som tredje. Inte världens bästa början, men som sagt, visst kan det ingå som en del av en bra kost, även om man kanske inte bör basera dieten på det.

lauria
2005-09-17, 19:41
okej, tackar för svaren!!!

jean-wim
2005-09-17, 20:15
Vetemjöl som största ingrediens och sirap som tredje. Inte världens bästa börjanPrecis. Det finns mycket att utläsa ur ordningsföljden på innehållsdeklarationen. Pågens bröd har alltid varit väldigt söta, kanske för att de även producerar massor med kakor och bakverk, eller kanske p.g.a. närheten till de skånska sockerbruken. Den skånska klassikern "kavring" är ju en riktig sirapsbomb, så det kan också vara en regional tradition.

Effekten av sockersmaken blir att man, precis som med kakor, gärna tar en eller ett par skivor till. Funkar ju bra om man är ute efter den äkta skånska Edvard Persson-looken. :eating:

raZmus
2005-09-18, 08:11
Precis. Det finns mycket att utläsa ur ordningsföljden på innehållsdeklarationen. Pågens bröd har alltid varit väldigt söta, kanske för att de även producerar massor med kakor och bakverk, eller kanske p.g.a. närheten till de skånska sockerbruken. Den skånska klassikern "kavring" är ju en riktig sirapsbomb, så det kan också vara en regional tradition.

Effekten av sockersmaken blir att man, precis som med kakor, gärna tar en eller ett par skivor till. Funkar ju bra om man är ute efter den äkta skånska Edvard Persson-looken. :eating:

Du är alltid så härligt konspirationsteoretisk jean-wim :thumbup: