Lizzie
2005-09-08, 09:02
Jag äter alltid fil på morgonen, tillsammans med loppfrön, linfrön och allbran. Har på sistone försökt hitta något bättre alternativ för Allbran, har testat diverse musli - men har tyvärr lite svårt för det. Var på Hälsokosten och hittade Dinkelflingor som jag nu har i min fil tillsammans med fröna. Jättegott och väldigt mättande!! Tyvärr så hittar jag ingen information om dem verken på 'Livsmedelsverket' eller 'Fineli'.
Det som står på är: "Dinkel, även kallat Spelt är en oförädlad ursädesart men alla naturliga näringsämnen bevarade. Odlingen sker ekologiskt i dalgångar i Österrike"
Näringsvärde per 100 gram:
Energi 355 kcal
Protein 11 g.
Kolhydrater 77 g.
Fett 2,1 g.
-mättade fettsyror 0,2 g.
Kostfibrer 9 g.
Natrum 0 g.
Vad tror ni det är för GI? Lågt va?
Det borde väl vara ganska B-vitamin rikt va?
Det som står på är: "Dinkel, även kallat Spelt är en oförädlad ursädesart men alla naturliga näringsämnen bevarade. Odlingen sker ekologiskt i dalgångar i Österrike"
Näringsvärde per 100 gram:
Energi 355 kcal
Protein 11 g.
Kolhydrater 77 g.
Fett 2,1 g.
-mättade fettsyror 0,2 g.
Kostfibrer 9 g.
Natrum 0 g.
Vad tror ni det är för GI? Lågt va?
Det borde väl vara ganska B-vitamin rikt va?