handdator

Visa fullständig version : Är vindruvor bra frukt/bär?


mini_Arnold
2005-09-05, 07:44
Enligt slv så innehåller vindruvor 16.5% kolhydrater.
Hur mycket är då socker?

King Grub
2005-09-05, 07:54
Allt, förutom något gram kostfiber. Det gäller i princip alla frukter och grönsaker. Det är mikronutrienterna i frukt och grönt som är nyttiga, inte kolhydraterna.

mini_Arnold
2005-09-05, 08:15
Allt, förutom något gram kostfiber. Det gäller i princip alla frukter och grönsaker. Det är mikronutrienterna i frukt och grönt som är nyttiga, inte kolhydraterna.
Är det bara fruktsocker i frukt?
Hur mycket kan man äta per dag innan det börjar bli ohälsosamt, om du förstår vad jag menar.

King Grub
2005-09-05, 08:25
Är det bara fruktsocker i frukt?

Nej, strösocker och druvsocker också. En viss mängd stärkelse i en del, ofta beroende på mognad (t ex innehåller gröna bananer mer stärkelse än brunprickiga).

Hur mycket kan man äta per dag innan det börjar bli ohälsosamt, om du förstår vad jag menar.

Det vet man inte säkert. Men det är svårare att få i sig otrevliga mängder fruktos från naturella frukter och grönsaker än från sockersötade, raffinerade livsmedel och drycker. Följer du gällande kostrekommendationer behöver du inte oroa dig.

http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=48381&highlight=fruktos

http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=49779&highlight=fruktos

http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=49628&highlight=fruktos

Zerohero
2005-09-05, 15:08
Hur stor skilland i näringsämnen är det melaln lilla och gröna vindruvor. Rött vin är känt som antioxidantkälla och det är ju gjorda på lilla vindruvor. Är de gröna någo att ha?

aliquis
2005-09-05, 15:22
Båda är nog ok, men mörkblå lär ju vara bättre. Och i just vindruvor antar jag att det finns en större andel druvsocker och en mindre andel fruktos.

userfriendly
2005-09-05, 15:23
alltså druvor i sig innehåller väldigt mkt antioxidanter o är bra frukt!!!

en regel är att ju mer färg en frukt har - desto mer antioxidanter har den! blåa frukter är till fördel, tex blåbär, plommon, svarta vindruvor osv...

Zerohero
2005-09-05, 15:31
Båda är nog ok, men mörkblå lär ju vara bättre. Och i just vindruvor antar jag att det finns en större andel druvsocker och en mindre andel fruktos.

Bra, gillar de gröna bättre. Men skall försöka variera mig och äta båda.

Kolalde upp vindruvor och de inehåller ca 7,4g druvsocker och 7,3g fruktos plus lite annat. Negativa är väl mera att det lätt far någhar hekto vindruvor så att de tottala mängder fruktos växer. Men mängderna näringsämnen kompenserar det hela så. Brukar käka vindruvor ungrefär 1ggr/vecka så någo mängder blir det inte.