handdator

Visa fullständig version : Salicylsyra


Fatcan
2005-09-03, 19:58
Har börjat använda vårtplåster för att ta bort en vårta på handen, plåsterna innehåller salicylsyra, och lite av den tas upp av kroppen genom huden. Kan salicylsyra påverka träningen på nått sätt? Sätta ned proteinsyntesen kanske? Tänkte bara fråga eftersom jag vet att t.ex alvedon och andra läkemedel kan göra det.

jesse
2005-09-03, 20:19
Seriöst, du kanske tycker det är intressant att veta? men träningen kommer inte att påverkas för att du använder vårtplåster under en kort period. *rolleyes*

Fatcan
2005-09-03, 20:26
Seriöst, du kanske tycker det är intressant att veta?

Ja.

Tolkia
2005-09-03, 20:40
Acteylsalicylsyra, som finns i t.ex. magnecyl, lär kunna påverka proteinsyntesen negativt (det har varit uppe tidigare i någon tråd om NSAID i allmänhet, tror jag). Salicylsyran som används vid vårtbehandling (även vid vissa eksem) kan dock aldrig få den effekten annat än högst lokalt, eftersom den stannar i det översta hudlagret (som ju består av döda, förhornade celler och inte har någon cirkulation) och alltså aldrig kommer ut i blodbanan (ja, det skall vara någon enstaka molekyl då, om man har extremt tunn hud). SA är surt som attan, och löser upp den knöl av hud som utgör den synliga delen av vårtan, ned till "roten" som är det man egentligen vill ta död på.