disko
2005-08-18, 17:31
Hej!
Jag hittade färsk tonfisk-kotlett i fiskbilen idag och bestämmde mig för att försöka komma på nåt sätt att göra god "dietmat". Detta var vad jag kom fram till.
För det första ska man se till att det är en fin bit. Den ska vara klarröd och den ska inte "lukta fisk".
Här kommer iaf recept för 2 portioner:
Till Tonfisken:
2st 200gr Tonfisk kotletter.
2 tsk Olivolja
Grovsalt
Vitpeppar
Pesto:
1 msk Olivolja (ev lite till...)
2 msk Pinjenötskärnor
1 litet knippe Persilja
2-3 Vitlöksklyftor
Citronsaft efter smak
Salt och peppar
Peston ska bara röras ihop och köras i mixer.
Pensla tonfiskskotletten på båda sidor med olivoljan och "badda" på grovmalen vitpeppar. Hetta upp en grillpanna (går antagligen med en vanlig stekpanna) tills den är riktigt varm. Lägg i tonfisken och låt den steka ungefär 1-2 min på varje sida. Den ska fortfarande vara rosa i mitten när den är klar. Om man grillar den i grillpanna kan man grilla den 1 min och sen vända den ett kvarts varv och grilla den ytterligare en minut för att få det klassiska rutmönstret och sedan göra likadant med andra sidan.
Servera t ex med pasta eller en sallad.
Jag hittade färsk tonfisk-kotlett i fiskbilen idag och bestämmde mig för att försöka komma på nåt sätt att göra god "dietmat". Detta var vad jag kom fram till.
För det första ska man se till att det är en fin bit. Den ska vara klarröd och den ska inte "lukta fisk".
Här kommer iaf recept för 2 portioner:
Till Tonfisken:
2st 200gr Tonfisk kotletter.
2 tsk Olivolja
Grovsalt
Vitpeppar
Pesto:
1 msk Olivolja (ev lite till...)
2 msk Pinjenötskärnor
1 litet knippe Persilja
2-3 Vitlöksklyftor
Citronsaft efter smak
Salt och peppar
Peston ska bara röras ihop och köras i mixer.
Pensla tonfiskskotletten på båda sidor med olivoljan och "badda" på grovmalen vitpeppar. Hetta upp en grillpanna (går antagligen med en vanlig stekpanna) tills den är riktigt varm. Lägg i tonfisken och låt den steka ungefär 1-2 min på varje sida. Den ska fortfarande vara rosa i mitten när den är klar. Om man grillar den i grillpanna kan man grilla den 1 min och sen vända den ett kvarts varv och grilla den ytterligare en minut för att få det klassiska rutmönstret och sedan göra likadant med andra sidan.
Servera t ex med pasta eller en sallad.