Visa fullständig version : Rostat bröd
Blev så jäkla sugen på rostat bröd...Fast jag har inte tänkt rosta vanligt vitt rostbröd utan stoppa ner mitt grova bröd i rosten för att få lite omväxling.
Vid rostning, händer det nåt med brödet, GI etc som gör att det blir onyttigare?
En gissning torde vara att GI:et stiger då brödet blir mer lättsmält och tas snabbare upp av kroppen. Du förädlar ju brödet på ett visst sätt.
jo det låter ju rätt så troligt iofs...
Metal_boy_
2005-08-12, 00:25
Har för mig att inga stora skillnader sker om jag inte missminner mig.
inget som gör att jag dör nu inatt iaf...Nu ska det rostas! Sen kan jag sova lycklig :sleep:
Metal_boy_
2005-08-12, 00:29
inget som gör att jag dör nu inatt iaf...Nu ska det rostas! Sen kan jag sova lycklig :sleep:
Nope, och jag antar att du äter nån form av fettkälla samtidigt?
ska dekorera brödskivan med lite fet makrill tänkte jag... :naughty:
Har för mig att inga stora skillnader sker om jag inte missminner mig.
Jag är också ganska säker på att det inte förändras märkvärt
King Grub
2005-08-12, 05:54
En studie har visat på ett par få procents höjning av GI:t, och en annan på ett par få procents sänkning. Alltså borde det betyda att det inte påverkas, och om det förändras är det inte så mycket att det påverkar någon.
Sweet! Då ska jag damma av rosten på allvar.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.