handdator

Visa fullständig version : fråga om glutamin och kreatin..


triscaL
2005-08-11, 10:40
Tjena på er!

Ja nu är de så här att jag har köpt hem kreating och glutamin och undrar om jag kan blanda ner både kreatin och glutamin i min proteinshake som jag tar efter träningen..
Är det kanske bättre att ta både kreatin och glutamin i ett glass vatten efter träning separat? Om jag nu ska göra det kan man då blanda kreatin och glutamin eller borde jag dela upp det med?
Har hört lite olika så är lite förvirad, hittade heller inget om glutamin i sök så tänke att jag tog båda frågorna samtidigt.. :)

Kjellstroem
2005-08-11, 10:52
Trådar om glutamin som kommer fram om man söker på just glutamin:
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=47574&highlight=glutamin
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=48769&highlight=glutamin

Kan summera de trådarna med:

Eur J Appl Physiol. 2001 Dec;86(2):142-9, Effect of glutamine supplementation combined with resistance training in young adults.

"We conclude that glutamine supplementation during resistance training has no significant effect on muscle performance, body composition or muscle protein degradation in young healthy adults."


Vad det gäller att blanda det i shaken har jag ingen aning om alls, så lita inte på mig, men jag skulle gissa att det inte har någon betydelse. Det bör iaf inte ha det om du blandar det precis innan du dricker det.

Sverker
2005-08-11, 11:59
Halva svaret:
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=48978

Du kan med stor fördel blanda i kreatin i din efterträningendrink :thumbup:
Upptaget av kreatin är störst direkt efter träningen.


Det finns lite olika åsikter om att glutamin och kreatin använder samma transportörer i kroppen och att den ena skulle blockera vägen för den andra.
Jag använder 10 g kreatin och 10 g glutamin i min drink med stor fördel så jag tror inte de blockera och hindrar varandras upptag, rent praktiskt.

Ekonom
2005-08-11, 12:14
.
Jag använder 10 g kreatin och 10 g glutamin i min drink med stor fördel så jag tror inte de blockera och hindrar varandras upptag, rent praktiskt.

Är du av åsikten att glutamin har en effekt då eller?

Sverker
2005-08-11, 12:49
Är du av åsikten att glutamin har en effekt då eller?


Ja ( duckar samtidigt under datorn och väntar ett massivt anfall ).
Mer av anledningen att jag ligger på ca 2 g protein / kg kropppsvikt och dag och tilltalas av tanken att glutamin stimulerar ökad glykogensyntes.
Nu går det lika bra med vilken aminosyra som helst, som glycin eller taurin, men glutamin känns vettigt. Jag skriver känns eftersom det hela är på ett hypotetiskt plan.

triscaL
2005-08-12, 10:19
Härligt härligt! :)
Men då ska jag köra glutamin och kreatin i efterträningsdrinken...
Hoppas bara inte drinken smackar skit då som jag läste i någon annan tråd... Den han ju ändå någon sur smak så..
Får se hur de blir, bara o testa då :)