Johan_P
2005-08-02, 22:05
Johans kenyabollar
Okej, detta är en nyttigare och mer hälsosam version av mina afrikabollar (http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=40570) (chokladbollar, alltså). Förvånandsvärt gott blev det, borde testas! De är lite klurigare än vanliga chokladbollar, men mycket bättre :D Smakar djupare och mer fylligt. Man kan säga att det är en gourmétvariant av vanliga chokladbollar, fast då även nyttigare och lite mer hälsosammare :thumbup:
Ingredienser:
3 dl Fiberberikade havregryn (hälften bör ersättas av AXA Sportflingor)
70g Becel-smör 35%
½msk vaniljsocker
½dl fruktos (fruktsocker)
3 msk kakao
1 tsk kaffepulver
1½-2 msk kaffe
lite mörk choklad (tre rutor Lindts 70% kakao, t.ex)
pärlsocker
1. Mät upp smöret. Blanda det med fruktosen och vaniljsockert i en lagom stor skål.
2. I med kakaon och kaffepulvert, blanda.
3. Smält chokladen via ett vattenbad (tag fram en kastrull med vatten i, koka upp. Sätt sedan en liten skål i kastrullen och lägg chokladen där, så smälts det).
4. Häll i kaffet (börja med 1½msk) och den smälta chokladen i smeten, den ska se ut ungefär som kladdkakssmet nu.
5. Lägg i grynen och blanda på. Är det inte tillräckligt blöta så är det bara i med lite mer kaffe, ca ½msk.
6. Rulla till små bollar. Du kan eventuellt dekorera med lite pärlsocker, de blir så klart lite sötare. Tänk dock på att pärlsocker är rent sackaros i lite större delar, hehe.
Detta är alltså uppföljaren efter afrikabollarna. De kan du hitta här. (http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=40570)
Okej, detta är en nyttigare och mer hälsosam version av mina afrikabollar (http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=40570) (chokladbollar, alltså). Förvånandsvärt gott blev det, borde testas! De är lite klurigare än vanliga chokladbollar, men mycket bättre :D Smakar djupare och mer fylligt. Man kan säga att det är en gourmétvariant av vanliga chokladbollar, fast då även nyttigare och lite mer hälsosammare :thumbup:
Ingredienser:
3 dl Fiberberikade havregryn (hälften bör ersättas av AXA Sportflingor)
70g Becel-smör 35%
½msk vaniljsocker
½dl fruktos (fruktsocker)
3 msk kakao
1 tsk kaffepulver
1½-2 msk kaffe
lite mörk choklad (tre rutor Lindts 70% kakao, t.ex)
pärlsocker
1. Mät upp smöret. Blanda det med fruktosen och vaniljsockert i en lagom stor skål.
2. I med kakaon och kaffepulvert, blanda.
3. Smält chokladen via ett vattenbad (tag fram en kastrull med vatten i, koka upp. Sätt sedan en liten skål i kastrullen och lägg chokladen där, så smälts det).
4. Häll i kaffet (börja med 1½msk) och den smälta chokladen i smeten, den ska se ut ungefär som kladdkakssmet nu.
5. Lägg i grynen och blanda på. Är det inte tillräckligt blöta så är det bara i med lite mer kaffe, ca ½msk.
6. Rulla till små bollar. Du kan eventuellt dekorera med lite pärlsocker, de blir så klart lite sötare. Tänk dock på att pärlsocker är rent sackaros i lite större delar, hehe.
Detta är alltså uppföljaren efter afrikabollarna. De kan du hitta här. (http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=40570)