diceman
2005-07-31, 21:49
Frusen jordgubbscheesecake
10 port.
Botten:
200 g digestivekex utan socker
150 g matfett
2 dl havregryn
Fyllning:
½ liter jordgubbar
200 g färskost t.ex. philadelphiaost (light)
Sötningsmedel ca 0,5dl
3 äggulor + vitor
2 dl kesella
Servering:
Garnera med jordgubbar och mynta
Gör så här:
1. Mixa kexen och tillsätt smält matfett, havregryn och blanda. Tryck ut i en form med löstagbar botten 26 i diameter. Ställ kallt.
2. Skölj och rensa jordgubbarna, vispa ihop färskost, sötningsmedel och äggulor. Vispa äggvitorna till hårt skum.
3. Vänd ner kesellan i ostsmeten. Mixa jordgubbarna och rör ner. Vänd till sist ner äggvitorna.
4. Häll smeten i formen och ställ i frys minst fyra timmar. Ta ut åt stå i 30 min före servering. Garnera med jordgubbar och mynta.
:eating:
10 port.
Botten:
200 g digestivekex utan socker
150 g matfett
2 dl havregryn
Fyllning:
½ liter jordgubbar
200 g färskost t.ex. philadelphiaost (light)
Sötningsmedel ca 0,5dl
3 äggulor + vitor
2 dl kesella
Servering:
Garnera med jordgubbar och mynta
Gör så här:
1. Mixa kexen och tillsätt smält matfett, havregryn och blanda. Tryck ut i en form med löstagbar botten 26 i diameter. Ställ kallt.
2. Skölj och rensa jordgubbarna, vispa ihop färskost, sötningsmedel och äggulor. Vispa äggvitorna till hårt skum.
3. Vänd ner kesellan i ostsmeten. Mixa jordgubbarna och rör ner. Vänd till sist ner äggvitorna.
4. Häll smeten i formen och ställ i frys minst fyra timmar. Ta ut åt stå i 30 min före servering. Garnera med jordgubbar och mynta.
:eating: