Visa fullständig version : Makrill
Denna fråga riktar sig till King Krubb och alla andra som är duktiga på kost. Hur är det med makrill i tomatsås, innehåller den också så mycket tungmetaller som tonfisken? Det är 18.2 gram fett i en burk på 125 g (då är 75g ren makrill) är detta fettet bra eller är det tillsatt fett som finns i tomatsåsen? Tack för att ni svarar! *flex*
Fisk från öppna hav, som makrill, kan man äta så mycket man vill av med tanke på miljögifter enligt livsmedelsverket.
Och fettet i makrillen är ypperligt! Eventuellt tillsatt fett står i innehållsdeklarationen.
King Grub
2005-07-29, 10:00
Fettet är fiskfett.
datorjaevel
2005-08-10, 19:36
Makrill is the shit :thumbup:
18.2 g fett till 75 g makrill. Det var en fet firre. Måste vara tillsatt fett i tomatsåsen också.
Litmanen
2005-08-11, 16:52
18.2 g fett till 75 g makrill. Det var en fet firre. Måste vara tillsatt fett i tomatsåsen också.
Makrillfile är 28% fett.
Enligt SLVs Livsmedelstabell är det 16 g fett per 100 g ätlig del.
Spannmål
2005-08-11, 18:58
Det står på förpackningen att makrill innehåller 12g protein per 100g - och burken väger 125g inkl. tomatsås. Är tomatsåsen inräknad då? Så att 1 burk makrill innehåller 15g protein?
Det står på förpackningen att makrill innehåller 12g protein per 100g - och burken väger 125g inkl. tomatsås. Är tomatsåsen inräknad då? Så att 1 burk makrill innehåller 15g protein?Tomatsåsen är medräknad. Om den inte skulle vara det står där kolhydrater 0 g.
Hur som är det så jäkla mycket godare än tonfisk. Jag mår illa när jag ser en tonfisk burk - för att inte tala om lukten *spy* Dessutom ska man väl ligga på ca 1gram bra fett/kg kroppsvikt?!
King Grub
2005-08-14, 18:42
Dessutom ska man väl ligga på ca 1gram bra fett/kg kroppsvikt?!
Det finns inget "ska" där.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.