Visa fullständig version : äggvitor i tetrapak?
E det nån som har testat det? Härnere säljer de det i en liter möjlkförpackningar. Känns som att det inte kan vara så bra att ha äggvitor förvarade så, eller? *rolleyes*
E det nån som har testat det? Härnere säljer de det i en liter möjlkförpackningar. Känns som att det inte kan vara så bra att ha äggvitor förvarade så, eller? *rolleyes*
om du äter det blir du lika stor som roonie *whatever*
Dom e troligtvis behandlade, så hållbarheten är säckert inga problem. När jag köpte på dunk så var hållbarheten 1 månad efter det att man brutit förpackningen.
En utmärkt förpackning :thumbup:
Inte för att jag vet hur stor den är men troligen 0.5 - 1.5 L, vilket du säkert förbrukar på en vecka.
Äggvitorna är pastöricerade, inte vid 72 grader som mjölk för då skulle de vara kokta, men troligen kring 65 grader, skulle jag tro.
Vid 65 grader dör ev. salmonelle och alla andra matförgiftare men förpackningen är inte steril så den har kort hållbarhet när den är öppna och måste alltid stå kallt
Ninjasmurf
2005-07-29, 07:54
innehåller inte äggvita ett ämne som är bakteriedödande?
userfriendly
2005-07-29, 10:14
ÄGGVITA PÅ TETRA!!??
ge mig!!!
Karate_kid
2005-07-29, 10:15
om du äter det blir du lika stor som roonie *whatever*
wayne rooney ?
Om det inte är för smakens, vad är egentligen fördelen med äggvita framför andra fullvärdiga proteinkällor?
userfriendly
2005-07-29, 10:50
Om det inte är för smakens, vad är egentligen fördelen med äggvita framför andra fullvärdiga proteinkällor?
Rätt lätt att bara hälla i stekpannan lixom...
Karate_kid
2005-07-29, 10:58
Rätt lätt att bara hälla i stekpannan lixom...
varför ska allt vara så jävla lätt hela tiden. HUR SVÅRT ÄR DET ATT KNÄCKA ETT PAR ÄGG ISTÄLLET DÅ!
varför ska allt vara så jävla lätt hela tiden. HUR SVÅRT ÄR DET ATT KNÄCKA ETT PAR ÄGG ISTÄLLET DÅ!
Onödigt att kasta gulorna?
Om man inte vill ha fettet dessutom
userfriendly
2005-07-29, 11:05
varför ska allt vara så jävla lätt hela tiden. HUR SVÅRT ÄR DET ATT KNÄCKA ETT PAR ÄGG ISTÄLLET DÅ!
haha men nån ggn kanske vill ha ett mål utan fett?? lr nåt.. fan vet jag..
Praktiskt om man ska göra maränger :D
slipper hålla på att separera ägg-gula och vita hela tiden (plus att det e slöseri att slänga ägg-gulor hela tiden). Kostar bara 2.30 euros/liter..hehe
Vet inte hur mycket äggvita man får ut av ett 12 pack äggpack (stora ägg), nån som vet på ett ungefär? ett stor ägg väger väl ca 70 g? 12*70=840g -(skal+ägg-gula)
det blir väl ganska billigt protein? typ 128g protein för ca 20 kr
userfriendly ÄGGVITA PÅ TETRA!!??
ge mig!!!
Tyvärr bor jag i spanien, de säljer de på gymmet...hehe
norsk_gadd
2005-07-29, 11:20
Kom igen någon, spåra upp någonstans i Sverige där man kan köpa !
innehåller inte äggvita ett ämne som är bakteriedödande?
Äggvita innehåller massor av olika ämnen som dödar eller stoppar bakterier.
Dels lysozymer som angriper bakteriens cellvägg och dödar den och dels olika antikroppar som stoppar bakteriens framfart.
Hela ägg har ett starkt försvar av dessa enzymer men efter ett tag har försvaret tagit slut och bakterierna når in till gulan och kan förgifta den kommande kycklingen ( i ett befruktat ägg ).
Ifall dessa enzymer fortfarande är aktiva efter pastöriceringen vet jag inte ?
Kom igen någon, spåra upp någonstans i Sverige där man kan köpa !
Via bagerier kan du få köpa rätt billigt har jag hört.
Svenska Lantägg har nån produkt.
Search and you will find ;)
wayne rooney ?
aa vem skulle det annars vara menar du :confused:
Ninjasmurf
2005-08-01, 07:38
Äggvita innehåller massor av olika ämnen som dödar eller stoppar bakterier.
Dels lysozymer som angriper bakteriens cellvägg och dödar den och dels olika antikroppar som stoppar bakteriens framfart.
Hela ägg har ett starkt försvar av dessa enzymer men efter ett tag har försvaret tagit slut och bakterierna når in till gulan och kan förgifta den kommande kycklingen ( i ett befruktat ägg ).
Ifall dessa enzymer fortfarande är aktiva efter pastöriceringen vet jag inte ?
i och med att man troligen patöricerar vid en ganska låg temperatur (annar koagulerar vita ju) som borde enzymerna vara aktiva fortfarande
Jag har aldrig arbetat med flytande äggvita. Äggula är mer rätt när man håller på med fetter :D
Alltså finns det stort utrymme för spekulationer.
Men jag har ju ett rymligt bibliotek. Fennema har en bra bok att slå upp i, Food Chemestry
För att inte denaturera proteinet alldeles så pastöriceras äggvita vid en temperatur kring 53 - 58 grader. Vispbarheten blir sämre av värmebehandlingen men det dödar salmonellan.
Lysozym i äggvita är ett relativt värmekänsligt enzym som denatureras till stor del vid 63 grader enligt Fennemas bok.
Alltså borde äggvitan innehålla intakta enzymer.
Kan nån ge adressen till en affär i stockholmsområdet som säljer äggvita i förpackning?
Inget massa gåtor om "sökaren är hittaren", just give the address *flex*
För intresserade Östersundsbor så kan jag informera om att Servicegruppen(nedanför Matpiraten) säljer 1liters dunkar.
Arnesson
2005-08-02, 10:40
Testa att prata med någon meeriavsnarit på din lokala icabutik. Borde inte vara så svårt för dem att ta hem sådana.
martin_vbg
2005-08-03, 07:59
Hehe påminner mig om en kille jag snackade med på gymmet som köpte tio liters dunkar med äggvita.
Han är brutal, värsta industriarbetaren. :D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.